{{html imgtag}}

${perex}

${title}

${perex}

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!


+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Opravy a servis, údržba , rekonstrukce
| | |-+  Proč dochází k rušení televize LG ?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Proč dochází k rušení televize LG ?  (Přečteno 26790 krát)
Jaroslav Hasala
OSVČ
*
Offline Offline


Znojmo (JM)


WWW
« kdy: 02.05.2012, 07:55 »

Už několikrát jsem se setkal s tím, že u televizí LG dochází k dost výraznému rušení - pruhy, deformace obrazu apod.
Co je zajímavé, že na to má vliv elektroinstala ce. V jednom konkrétním případě dochází k rušení televize v době, kdy je zapnutá pračka, konrétně, když pračka ohřívá vodu. Televize je připojena na satelit. Nejde o problémy s PEN, impedance smyčky je v pořádku, silové vedení a anténa nejsou v souběhu, prostě záhada ...
Navíc pouhé zatížení okruhu (topení - ohmická zátěž) by nemělo mít vliv na rušení obrazu. V úvahu připadá pouze indukce, ale jak, když vedení není v souběhu ?

Jiný případ : V sestavě je připojen jeden obyčejný monitor (LG) a druhý kombinovaný monitor/TV. Pokud je kombinovaný monitor připojen k STA, dochází k rušení u obou monitorů (podélné pruhy). I zde není problém v elektroinstala ci (impedance smyčky), přitom zatížení v elektroinstala ci má určitý vliv na rušení - po zapnutí určitých spotřebičů se intenzita rušení změní.

V obou případech jde o TN-C instalaci, v obou případech je 1F připojení.

Při diskuzích s lidmi, kteří se zabývají instalací antén, satelitů  apod. mi bylo řečeno, že televize LG jsou prostě na rušení náchylné a že se s tím nedá nic dělat.

Napadá někoho nějaké řešení ?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

elektromontážn í firma, revizní technik E2/A
specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody.
tel. : 603 355 919
email : jarda@hasala.cz
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*
Offline Offline



Chomutov, projekty, revize.


WWW
« Odpověď #1 kdy: 02.05.2012, 08:00 »

Řeším doma podobný případ. Dceři se občas na notebooku rozhodí obraz. Když to chci vyvolat hýbáním víkem, nedaří se. Mám podezření na lampu DZ-11, která má tlumivku těsně vedle počítače. Ale ani to se mi nepodařilo zopakovat.


* Fotografie1398.jpg (182.72 KB, 1024x768 - prohlédnuto 1970 krát.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #2 kdy: 02.05.2012, 08:25 »

Je televizor LG připojen "dvoudrátově" nebo "třídrátově"?
Neskutečný "bordel" dokáže udělat u nových TV, které mají připojen i PE vodič, vyrovnávací proud, který prochází z PE kolíku v zásuvce, přes televizi, anténní přívod a anténu na zem, resp. HOP.
Záleží na tom, jak je TV uvnitř "uspořádána", jak jsou "země PE a GND" spojeny,...
Řešení je relativně jednoduché - oddělovací člen do antény. Dá se to koupit, v podstatě jsou to kondenzátory s kapacitou řádově stovky pF, vložené jak do středního vodiče, tak do stínění anténního koaxiálu. Pro frekvence v TV pásmu "téměř nulová impedance", pro frekvenci 50Hz dost velká impedance aby si proud našel jinou, vodivější cestu.
Někdy jsou problémy např, i při spojení PC a TV, tam je dobré, když je to obojí napájeno z jedné zásuvky, třeba přes prodlužku se "psem".
Nejhorší varianta je společný rozvod satelitního signálu. Tam nejde jednoduše dát galvanické oddělení, protože je třeba vedením "protlačit nahoru" 13-18DC pro napájení a přepínání polarizace a 22kHz pro přepínání pásma LNB a DiseQc. A přitáhnete si do bytu potenciál "země" který nemusí být přesně na potenciálu PE (PEN) ve vašem bytě.

Rozhodně nedoporučuji odpojování vodiče PE od TV (i když je tam především kvůli EMC, napáječ v TV dokáže výrobce udělat ve třídě II)
A nedoporučuji ani to, co se objevilo na bývalém elektrowordu.i nfo (dnes ebastlirna), kdy se podobné problémy u "audia" někdo snažil vyřešit vložením diod do PE vodiče!
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Petr Doležal
*
Offline Offline



emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)


« Odpověď #3 kdy: 02.05.2012, 08:37 »

. . . oddělovací člen do antény. Dá se to koupit, v podstatě jsou to kondenzátory s kapacitou řádově stovky pF, vložené jak do středního vodiče, tak do stínění anténního koaxiálu.
Potvrzuji. Na LCD Philips monitoru PC se mi chvěl obraz. PC má televizní kartu. Při napájení PC přes prodlužku od souseda obraz OK. Zrekonstruoval jsem zásuvkové obvody na TN-S v mědi, ale nepomohlo to. Vydedukoval jsem, že to dělá napájení rozvaděče UPC z jiné fáze. Už jsem i přemýšlel o přehození mého bytu na tu fázi, která krmí UPC. Nakonec jsem vložil ty kondenzátory a obraz jak víno.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
Milan Hudec
*
Offline Offline



« Odpověď #4 kdy: 02.05.2012, 08:44 »

Někdy pomůže pouhé přehození L a N, proč, to nevím, ale jako rychlé pomoc to mnohdy funguje.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Václav 3
« Odpověď #5 kdy: 02.05.2012, 10:03 »

Setkal jsem se s přesně stejným problémem, příčinou bylo to co popisuje kol. Schwarz ve svém příspěvku.

V  síti TN-C RD byly úbytky na vodiči PEN a vyrovnávací  proudy procházely do třívodičově připojené TV, přes stínící plášť videokabelu do satelitního receiveru a přes koaxiální kabel až na konvertor vodivě spojený s uzemněnou parabolou. Ve zvuku byl silný brum, obraz se kroutil.

Protože v koaxiálu satelitního příjmu nelze použít oddělovací kondenzátory, protože mimo vf signálu jdoucího do přístroje je po něm zároveň veden stejnosměrný napájecí proud do konvertoru, byl upraven držák konvertoru tak, aby byl odizolován od zemnění paraboly. V silových rozvodech domu byly provedeny nejprve úpravy, opravy a dodatečné přizemnění vodiče PEN. To vedlo k podstatnému zlepšení situace, dokonalý výsledek zajistilo až odizolování konvertoru.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #6 kdy: 02.05.2012, 10:10 »

Někdy pomůže pouhé přehození L a N, proč, to nevím, ale jako rychlé pomoc to mnohdy funguje.
Protože jsou výrobci "prasata".

Vnitřní rozvod v telce je zpravidla izolovaný (vzhledem k výskytu větších napětí to nechci přímo zařadit jako SELV).
Izolovaný rozvod se mi ale může dostat na nedefinovateln ý potenciál proti zemi.
Takže dost často výrobce "kostru přístroje" spojí přes "velkou impedanci" s přívodem sítě. Jenže to spojí "pouze" na jeden vodič přívodu, takže to může být L nebo N.
Používají se zpravidla 2 odpory 1,5 - 4,7MOhmu (2 v sérii kvůli napěťové pevnosti) a paralelně k tomu bývá kondenzátor řádově v jednotkách nF.  
Zapojí se to do zásuvky a na anténním konektoru "není nic", pak vidlice zasune do zásuvky obráceně, na anténním konektoru se dá naměřit citlivým voltmetrem i plné napětí sítě a dotykový proud cca 0,2mA.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Milan Dupal
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline




« Odpověď #7 kdy: 02.05.2012, 10:31 »

Jedná se o klasický případ "zemní smyčky". Kdo se zabýval praktickou audiotechnikou zná... Jak bylo uvedeno výše, odddělit stejnosměrně anténní konektor.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Pavel Patera
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #8 kdy: 02.05.2012, 22:43 »

Jedná se o klasický případ "zemní smyčky". Kdo se zabýval praktickou audiotechnikou zná... Jak bylo uvedeno výše, odddělit stejnosměrně anténní konektor.

Plně souhlasím a mohu potvrdit, že zemní smyčka umí s televizorem takové věci udělat. Jeden či dva pruhy pomalu se posouvající po obrazovce (frekvence rozkladů není synchronizován a s elektrickou sítí takže se pruhy posouvají v rytmu rozdílu těchto frekvencí) jsou ve většině případů způsobeny průnikem sítového kmitočtu do videosignálu. V extrémním případě může dojít až k rozpadu synchronizace (v okamžiku kdy úroveň rušení přesáhne velikost synchronizační ch pulzů v užitečném signálu). Pro zemní smyčku také hovoří to, že se situace zhoršuje se zvětšujícím se zatížení elektrické sítě.
Pro vyřešení tohoto problému je důležité vědět kudy se smyčka uzavírá. Pokud má televize 3 žilový přívod bude to pravděpodobně jedna větev smyčky, vzhledem k tomu že tuto větev rozpojit nelze (z bezpečnostních důvodů a důvodu splnění požadavků EMC) musíme najít kudy se smyčka uzavírá druhou stranou a buď ji přerušit v bodě kde je to přípustné, nebo zajistit aby přes části smyčky netekly proudy z elektroinstala ce. Nejjednodušší způsob hledání je odpojit od televizoru všechny signálové kabely a po jednoum zkoušet přes který se smyčka uzavírá (na jehož signálu se projeví rušení). Opačný postup, tj. postupné odpojování nemusí vždy vést k cíli (někdy se po odpojení signálového kabelu rušení ještě zhorší).
Ještě jednou opakuji odpojovat pouze signálové kabely, nikdy nezasahovat do napájecích (do vodiče PE) !
Po identifikaci přes který zdroj signálu se smyčka uzavírá začít řešit konkrétní problém. U anténních svodů zajistit stejnosměrné oddělení (dají se na to koupit hotové krabičky které ty dva kondenzátory obsahují). V případě že se smyčka uzavírá přes ochraný vodič zdroje signálu tak zdroj zapojit do stejné zásuvky jako televizor.
Jak zde již bylo uvedeno, tak ve Vašem případě bych ještě prověřil satelitní anténu zda není vodivě spojen plášť koaxiálního kabelu s konstrukcí satelitní antény (parabolou). Vzhledem k tomu že do tohoto kabelu nelze vložit stejnosěrné oddělení (oddělilo by i napájení konvertoru na anténě) je nutno zajistit aby se nikde nespojil s uzemněnými předměty.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
*
Offline Offline



Podbořany - projekční a revizní činnost E1B


WWW
« Odpověď #9 kdy: 03.05.2012, 06:56 »

Před časem jsem tu zadával podobný příspěvek o rušení TV způsobené zapnutím žehličky a mikrovlnky na stejném okruhu, na kterém byla zapojena televize Samsung s vestavěným DVB přijímačem.
Po spuštění těchto spotřebičů se u TV zastavil obraz a začal "kostičkovat".
Pokud se TV napojila zkusmo prodlužovákem z dětského pokoje, bylo po problému, což bylo velice divné, neboť šlo komplet o jednofázový rozvod ještě v TN-C (stejně jako u Jardy Hasaly).
Byly provedeny veškerá měření a vše v pořádku.
Soused si pak přivezl TV od bráchy (LG) a bylo po problému. Svoji TV tedy reklamoval, nechal si vrátit peníze. Koupil si LG a má klid. Zajímavé je, že to samé dělá sousedovi TV Samsung který bydí o vchod dále.  Šok
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #10 kdy: 03.05.2012, 07:13 »

...
Jak zde již bylo uvedeno, tak ve Vašem případě bych ještě prověřil satelitní anténu zda není vodivě spojen plášť koaxiálního kabelu s konstrukcí satelitní antény (parabolou). Vzhledem k tomu že do tohoto kabelu nelze vložit stejnosěrné oddělení (oddělilo by i napájení konvertoru na anténě) je nutno zajistit aby se nikde nespojil s uzemněnými předměty.
Tady bych doplnil nebo upřesnil co jsem myslel v prvním příspěvku v tomto vlákně.
Zpravidla je LNB (konvertor v ohnisku paraboly) izolován od držáku (pokud to není nějaký hodně historický exemplář).
Problém nastává v okamžiku, kdy je použit nějaký LNB s více výstupy a je na to připojeno více přijímačů nebo když je v objektu rozvod satelitního signálu. Tam se pak "potkávají různé země" a řešení není jednoduché (kdysi jsem to měl vymyšlené, oddělení signálu kondenzátory, galvanicky oddělený zdroj, přes optočleny řízené napětí (13/17V) a spínání 22kHz. Bohužel tam není dořešeno "rozsekání signálu 22kHz" pro přenos informace DiseQc, ale pokud by si někdo chtěl hrát, ...
Před časem jsem tu zadával podobný příspěvek o rušení TV způsobené zapnutím žehličky a mikrovlnky na stejném okruhu, na kterém byla zapojena televize Samsung s vestavěným DVB přijímačem.
Po spuštění těchto spotřebičů se u TV zastavil obraz a začal "kostičkovat".
Pokud se TV napojila zkusmo prodlužovákem z dětského pokoje, bylo po problému, což bylo velice divné, neboť šlo komplet o jednofázový rozvod ještě v TN-C (stejně jako u Jardy Hasaly).
Byly provedeny veškerá měření a vše v pořádku.
Soused si pak přivezl TV od bráchy (LG) a bylo po problému. Svoji TV tedy reklamoval, nechal si vrátit peníze. Koupil si LG a má klid. Zajímavé je, že to samé dělá sousedovi TV Samsung který bydí o vchod dále.  Šok

Jaký zdroj signálu je použit?  Individuální anténa? STA?
Při příjmu DVB-T musí přijímač ze signálu "získat" dostatečné množství dat, ze kterých složí výstupní signál, něco dokáže dopočítat, něco již ne.
Každý výrobce má trochu jiný SW, každému přístroji vadí něco jiného. Zatímco jeden přístroj "kostičkuje" při drobném rušení, způsobeném jiskřením, jinému to tolik nevadí, ale spolehlivě vypadne při odrazech signálu, kdy mu nějaký packet přijde 2x (v přímém a odraženém signálu...)
Ale to je problematika hodně vzdálená základnímu zaměření tohoto webu
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
*
Offline Offline



Podbořany - projekční a revizní činnost E1B


WWW
« Odpověď #11 kdy: 03.05.2012, 07:28 »


Jaký zdroj signálu je použit?  Individuální anténa? STA?
 

Panelák, klasika....par alelní zapojení STA zásuvek.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #12 kdy: 03.05.2012, 08:06 »

Řeším doma podobný případ. Dceři se občas na notebooku rozhodí obraz. Když to chci vyvolat hýbáním víkem, nedaří se. Mám podezření na lampu DZ-11, která má tlumivku těsně vedle počítače. Ale ani to se mi nepodařilo zopakovat.
Tady mě to svádí k myšlence, že by mohlo jít i o nějaký SW problém, jako kdyby nějaký programu "nutil" displeji snímkový kmitočet, na kterým displej není schopen fungovat.
Nezkoušeli jste něco s nastavením zobrazení?
Asi bych začal hledat ovladač pro grafiku...
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*
Offline Offline



Chomutov, projekty, revize.


WWW
« Odpověď #13 kdy: 03.05.2012, 09:39 »

Tady mě to svádí k myšlence, že by mohlo jít i o nějaký SW problém, jako kdyby nějaký programu "nutil" displeji snímkový kmitočet, na kterým displej není schopen fungovat.
Nezkoušeli jste něco s nastavením zobrazení?
Asi bych začal hledat ovladač pro grafiku...
Holka se v nastavení nehrabe. Dělá to jenom občas (teď měsíc nic). Ovladač je origoš Fujitsu. Já u toho nikdy nebyl, tak holka udělala ten snímek. Nedokázal jsem závadu vyvolat.

Zemní smyčka to určitě nebude, noťas je za spínaným zdrojem.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B
František Šohajda
*
Offline Offline


RT E2-A


« Odpověď #14 kdy: 03.05.2012, 10:49 »

Panelák, klasika....par alelní zapojení STA zásuvek.

Není to sériové ? zapojení .....
(Většinou se používá sériové nebo moderěnjší hvězdicové... Nerozhodný)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

RT -EZ   - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
*
Offline Offline



Podbořany - projekční a revizní činnost E1B


WWW
« Odpověď #15 kdy: 03.05.2012, 11:08 »

Není to sériové ? zapojení .....
(Většinou se používá sériové nebo moderěnjší hvězdicové... Nerozhodný)

Jde o průběžné účastnické zásuvky. Hvězdicové zapojení se snad v panelákách před 25 lety ani nedělaly.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #16 kdy: 03.05.2012, 18:40 »

Není to sériové ? zapojení .....
(Většinou se používá sériové nebo moderěnjší hvězdicové... Nerozhodný)
Pokud budeme brát klasický pohled na řazení komponentů v obvodu paralelně nebo sériově, tak sériově to zapojené být nemůže, protože odpojením jednoho vývodu by se zbořil celý rozvod.
Klasické paralelní to být také nemůže, protože je třeba dodržet jnemovitou impedanci a ta by se měnila podle počtu připojených účastníků.

Obecně je dnes docela problém pustit do STA signály DVB-T
- při konverzi ze 4. nebo 5. pásma do 1. - 3. pásma zblbneme Set Top Box, protože standartně se v nižších pásmech používá šířka kanálu 7MHz na rozdíl od klasických 8MHz v 4. a 5. TV pásmu, konvertor, který fungoval na analog "na jedničku" nemusí v DVB-T být moc dobrý, stačí větší spektrální šum oscilátoru nebo směšovače a je signál nabořený a některé přijímače se s tím poperou lépe, některé hůře, některé vůbec...
- přímý rozvod signálu v 4. a 5. TV pásmu - některé staré rozvody, především staré účastnické zásuvky, mají velký útlum v tomto pásmu, větší zesílení signálu to nevyřeší, tam je také problém, stačí se dostat málo za hranici, kdy zesilovač ještě funguje přísně lineárně, stačí trochu zkreslit signál a spousta přístrojů si s tím neporadí... A co když jeden silný signál pronikne kam nemá a provede "intermodulační zkreslení? To je pak úplný konec... A v analogu to jelo na stejný rozvod se stejnými komponenty suprově... zle
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Matthes
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #17 kdy: 03.05.2012, 18:54 »

Jiří Schwarz: Pokud se řeší koax. kabely, tak mě jeden odborník tvrdil, že by se měly měnit cca max po 10 letech. Po této době se parametry dostávají pod únosnou mez. Nedávno jsem kupoval nový s Cu jádrem i stíněním. Výrobce garantuje trvanlivost minimálně 15 let.

Ovšem kdo z lidí ty kabely někdy mění "jen tak"? Asi nikdo. Pak se jen lidé diví, že mají duchy (analog) nebo slabý signál s kostičkama (digital) tanecek Ale to už je asi moc OT.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Stran: [1] 2 Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

 Proč bliká metalhalogenidová výbojka?
 Co může být příčinou blikanie úspornej žiarovky?
 Jak zjistím intenzitu poruch zářivkových komponent?
 Proč mi střešní okna Velux vyhazují chránič?
 Jak na na dispečinku poznají, že v nějaké malé vesnici vyhořelo trafo?
 Muze zpusobovat prepeti nefunkcni jednu polovinu stropniho svitidla?
 Co způsobuje výrazné 50Hz bzučení spotřebičů?
 Dá sa určiť či došlo k poškodeniu skratom alebo prepätím?
 Dělí se výkyvy napětí v síti 230V/50Hz klasického rozvodu?
 Proč po vypadení jističů na fázovce svítí doutnavka po dotyku na zemnící kolík?
 Co zapříčinilo zničeni veškerých spotřebiču?
 Jak může vadný startér zářivkové trubice způsobit vybavení RCD?
 Jak vyhledat kabelovou poruchu v zemi
 Pomůže proti blikání úsporné zářivky paralelně zapojená doutnavka?
 Jak se do nn přivodu dostalo nadpětí cca 280 V ve všech 3 fázích na dobu 40 min?
 Jak omezit proudový ráz při zapnutí počítačové sestavy?
 Jak ošetřit podpěťovou cívku proti "mikrovýpadkům" ?
 Co mohlo zpusobit zablesk z odpojene bytove rozvodnice?
 Proč je lokalizace poruchy v obvodech s jedním chráničem na více instalovaných jističů tak obtížná?
 Proč vypadává jistič úplně jiného okruhu?
 Co může být příčinou vypnutí proudového chrániče s 20 min. zpožděním?
 Kam a komu nejlépe ohlašovat kritickou havárii veřejných rozvodů el.energie?
 Spolehlivost v elektrotechnice
 Proč na topnici skoro vždy uhoří konektor na N vodiči a ne L?
 Kdo z vás je zapojen do toho nonstop servisu E.ON?
  Co nejčastěji odejde na elektrických spotřebičích vlivem přepětí?
 Spolehlivost v elektrotechnice
 Jak odhalit poškozený kabel uložený v betonu?
 Proč se 1F motor občas nerozběhne a bzučí?
 Proč kontakty pohybového čidla zůstávají sepnuté i když nejsou spečené?
 Co lze považovat za podmínku jedné poruchy?
 Co za vazelínovitou hmotu může vytékat z kabelu?
 Čím může být způsobený nefunkční pravotočivý chod vrtačky?
 Co konkrétně způsobilo výpadek "hradního" jističe při TV přenosu?
 Jak poznat elektronický obvod poškozený působením mikrovlnného záření?
 Jak odhalit, co je příčinou divného chování světelné instalace?
  Jak diagnostikovat popřípadě opravit elektronického předřadníku zářivky?
 Proč dochází k opalování izolace na vn kabelu?
 Z jakého důvodu se poškodí spotřebiče při výměně pojistek nn pod napětím?
 Proč po obnovení dodávky napětí nelze nahodit jistič světel?
 Jak odstranit blikání LED při běhu ventilátoru?
 Prečo spína spínacia predlžovačka master-slave po zapnutí vysávača?
 Kdo platí překopnutý kabel na stavbě?
 Jak odstranit pískání indukční varné desky pří fázovém stmívání světel?
 Proč UV lampa svítí a pak nesvítí? V čem může být chyba?
 Diagnostický přístroj MOSAD umí lokalizovat poruchy
 Moze mi casove rele SMR-T prerazat U na bodovky a tym ich rosvietit?
 Je možné, že se dostane na PEN nějaké napětí z jiného spotřebiče?
 Kdo hradí škodu vzniklou vodičem v zaplombované části elektroměru?
 Jak se zjišťovalo místo poruchy kabelu ve venkovním vedení?
 Lze zjistit přerušený kabel veřejného osvětlení bez kopání?
 Jak diagnostikovat poruchu (pokud je) kombinovaného sporáku?
 Proč se mi indukuje AC napětí na kabelu UTP, když napájení v něm je 12V DC?
 Proč mám 400V v jednofázové zásuvce?
 Co mohlo způsobit roztržení kondenzátoru v reflektoru 400 W?
 Může být příčinou samovolného startu pily vadný stykač?
 Jaká může být příčina prskání zásuvky a praskání žárovek?

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

 Neví někdo co se vlastně děje v elektrickém rozvodu, když lednička ruší PC?
 Co s kopajícím fénem?
 Jak odstranit brum v domovních telefonech?
 Co s probíjející pračkou?
 Mirně mi probíjí prietokový ohrievač, jak to řešit?
 Může špatné uzemnění za rozpadené mosazné díly?
 Co způsobuje výrazné 50Hz bzučení spotřebičů?
 Dá sa určiť či došlo k poškodeniu skratom alebo prepätím?
 Může zvonit videovrátný sám od sebe?
 Proč vypadává chránič po připojení ponorného čerpadla?
 V čem může spočívat slabý výkon motoru strunové sekačky?
 Jak rozpoznat závadu lednice?
 Z jaké příčiny hučí laptop v ellektroinstalaci hudební zkušebny?
 Je absence spínače rychlovarné konvice v pořádku?
 Jaky ma byt prepinac u dvourychlostni brusky ELKO?
 Proč mi při zapnutí ledničky zatuhne ve Windows WM player?
 Proc stale bezi kompresor chladnicky?
 Prečo sa po odpojeni spotrebica dostane faza na neutralny a ochranny vodic?
 nechybí u nefungujícího bojleru uzemnění?
 Čo sa mohlo stať s 1f motorom?
 Prečo mi prebia karbobruska, co to moze sposobovat?
 Proč často vybavuje nadproudová ochrana ponorného čerpadla?
 Proč můj domácí počítač ruší příjem TV Noha v celém domě?
 Co může způsobovat neůměrný hluk chladničky?
 Co způsobuje bzučení vypnuté indukční varné desky?
 Jak proměřit topné těleso automatické pračky?
 Může pračka za vybavování proudového chrániče?
 Proč asi boiler neohřívá?
 Čím může být, že nová trouba vyhazuje proudový chránič?
 Může být automatická pračka zapojená přes prodlužovačku?
 Co zapříčinilo zničeni veškerých spotřebiču?
 Proč úsporná žárovka tiše bzučí ve vypnutém stavu?
 Jak poznám spálené vinutí rozbrušovačky?
 Jak odstranit rušení satelitního přijímače varnou konvicí?
 Prečo sa začalo dymit zo stykača HMG 56a?
 Dá se blikání LCD při zapnutí spotřebičů s větším odběrem něčím odstranit?
 Jak otestovat motor, zda není vadný?
 Kdo posoudí závadu na motoru?
 Je v pořádku pokud vypnuté spotřebiče probíjí?
 Jaká může být příčina zapínání PC při jakékoliv změně (zap/vyp) ve zásuvce?
 Čemu vadí kombinace UPS - laserová tiskárna ?
 Proč lednice Goddess RCC0161GRS9 trvale odebírá 6W?
 Při zapnutí sporáku a ještě jednoho spotřebiče vypadává v bytě jistič, co s tím?
 Mám vadnou myčku, když mi vyhazuje proudový chránič?
 Jaká může být příčina spálené cívky stykače pro spínání boileru?
 Proč dochází u soustruhu k "vyhození" proudového chrániče?
 Proč mi občas bouchne sporák?
 Proč dochází k jiskření při doteku vysavače o vrtačku?
 Co způsobuje nonstop bzučení v bytě a jak to odstranit?
 Proč se elektromotor připojený k čerpadlu přehřívá a vyhazuje pojistky?
 Může bludný proud ovlivňovat činnost plynového kotle?
 Je normální napětí mezi kostrami spotřebičů?
 Proč neobvykle jiskří uhlíky u vysávače ETA 1500W?
 Preco plynova varna doska vyhadzuje prudovy chranic?
 Proč varná deska vyhazuje pojistky, když je jistič dostatečný?
 Proč při zapojení nové el. trouby na vedení okamžitě vybaví chránič?
 Při výměně elektroměru vyhořely přístroje v bytě, jak pokračovat?
 Proč mi zabrzdění motoru v elektrických nůžkách na živý plot vybavuje pojistky?
 Ako zamedziť rušeniu TV signálu pri zapínaní kotla?
 Co zpusobuje ruseni TV a praskani v reproduktorech pri vypnuti svetel?
 Kde je problém když 1f motor mění směr otáčení nebo se vůbec nerozběhne?
 Jaká závada přichází v úvahu, když na vypnutém sporáku svítí oranžová kontrolka?
 Pomůže přepěťová ochrana pokud vypínací prodlužovačka shazuje UPSku?
 Kde hledat chybu při probíjení set-top-boxu?
 Proč toroidní trafo pro osvětlení vyhazuje jistič?
 Co způsobilo zničení napájecích zdrojů a příp. jak?
 Proč dochází k vypnutí elektroniky lednice?
 Jak odrušit střídavou cívku u relé?
 Co může způsobit pruhy na monitoru?
 Jaký může bý důvod propálení transformátora v kotli?
 Proč lednice po cca hodině provozu vyhodí jistič i proudový chránič?
 Proč mi trafíčko z televize vyhazuje jistič?
 Jak odstranit blikání světla po zapnutí trouby?
 Jak odstranit vypnutí sklokeramické desky při zapnutí digestoře?
 Proč se 1F motor občas nerozběhne a bzučí?
 Čím může být způsobený nefunkční pravotočivý chod vrtačky?
 Proč se po zapnutí TV spálí pojistka?
 Proč blikne televizor při přepnutí vypínače světla (ne však vždy)?
 Proč elektrická trouba sporák funguje pouze při odpojeném plynovém potrubí?
 Jak odstranit rušení rádia pří zapnuti led osvětlení ?
 Proč vypadává jistič při rozpojení obvodu termostatem?
 Proč peče trouba u sporáku Mora nerovnoměrně?
 Co proměřit k určení závady u úhlové brusky?
 Pretočil som časovač na domovnom ventilátore, dá sa niekde kúpiť náhradný diel?
 Proč spadne chránič, když uberu teplotu na troubě?
 Proč při zapnutí indukční desky spadnou jističe?
 Proč se motor čerpadla po startu za chvíli zastaví a bez vibrací pouze hřeje?
 Proč vypíná chránič po zahřátí trouby ?
 Ja byste postupovali při nařčení ze špatně připojené sklokeramiky?
 Co je příčinou pravidelného odpojování bojleru po dvou dnech?
 Proč kalové čerpadlo na 230V vybavuje proudový chránič?
 Kde hledat závadu po přímém úderu blesku do objektu?
 Proč se elektromotor přehřívá?
 Co je příčinou bzučení stojanové vrtačky?
 Je možné, aby špatně dotažený nulový vodič odpálil indukční plotýnku?
 Proč má varná konvice na kostře proti zemi 230V?

Aktuální slova (1)

Aktuální slova KUTIL (1)



Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.097 sekund, 23 dotazů.