|
|
|
|
|
|
| |
Petr Doležal

Oblíbenost autora: 446

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)
|
 |
« Odpověď #18 kdy: 03.02.2012, 15:15 » |
|
Myslím, že pan Rotrekl hledá kompaktní zářivku v provedení podobném normální matné žárovce (jedná se o otevřený lustr).
Aha, přehlédl jsem  Zabral jsem se do úsporek jako takových.
|
Na zdraví a abychom byli lidmi to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
|
|
|
Jan Alin

Oblíbenost autora: 202
|
 |
« Odpověď #19 kdy: 03.02.2012, 16:35 » |
|
Nic ve zlém, ale chtít používat úsporky v historické budově v otevřeném lustru může vymyslet pouze jedinec, jemuž si jak říkal Burian "matka v mládí sedla na hlavu". To je pro majitele/investora skutečně takový problém nakoupit klasičky na třebas 100let dopředu?
Problém AD ale DC je již vyřešen, nastane další, kolikpak tam bude světla když se 100W žárovka nahradí úsporkou? Já osobně bych to také řešil nákupem žárovek do další rekonstrukce  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stanislav Látal
OSVČ

Oblíbenost autora: 13

lepší už bylo ?
|
 |
« Odpověď #27 kdy: 07.02.2012, 08:15 » |
|
Obyčejné žárovky se zatím dají koupit na Aukru za asi 7Kč / ks . Stačí zadat "žárovka" a potom si vybrat výkon, typ patice a tvar. Jen pozor na poštovné a balné. Nějaký strejda si žádá 120Kč za balík . Pokud koupíte celou jeho nabídku (400ks), tak to nemusí tolik vadit  . Ti naši politici jsou prostě borci !! Podařilo se jim vyrobit " žárovkovou prohibici" !
|
|
|
|
|
|
|
|
|