Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Opravy a servis, údržba , rekonstrukce
| | |-+  Proč vypíná proudový chránič když k tomu nemá dle mého názoru důvod?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 2 3 [4] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Proč vypíná proudový chránič když k tomu nemá dle mého názoru důvod?  (Přečteno 2268 krát)
Jiří Buben
*

Oblíbenost autora: 78

Revize a údržba elektrických zařízení a strojů

« Odpověď #45 kdy: 05.02.2012, 08:07 »

Tady se bohuzel dostavame k jednomu z fenomenu nasi Ceske parodie na trzni ekonomiku. Spousta hlavne malych zivnostniku si proste nemuze vybirat zakazky a zakazniky  a delaji vse, co si objednavatel rekne, protoze na stole lezi deset slozenek, decko potrebuje novy boty a pneumatiky autaku maji taky dezen SLICK.

Ano váš příspěvek popisuje holou realitu. Avšak existuje i pohled z druhé strany a to například pokud by se měl pod takové dílo člověk podepsat do revizní zprávy. Minulý rok jsem zažil zkušenost, která opravdu hraničila s kriminálem. Upozornil jsem provozovatele dřevařských technologií, že na krytech strojů má vyřazené bezpečnostní zámky a odmítl jsem podepsat v podstatě formální protokol. Důvod mé neústupnosti se ukázal za tři dny. Obsluha jednoho stroje strčila ruku do prostoru pilového kotouče a nedopadlo to nejlépe, avšak na štěstí také nejhůře. Myslíte si, že existenční problémy živnostníka budou zajímat OIP či orgány činné v trestním řízení?
Mám rád pohled z nezamřížovaných oken. Mrknutí

Například tolik diskutované rozváděče. Moje zkušenost je asi taková, že nejsem schopen vyrobit rozváděč sám levněji, než když si ho nechám vyrobit i s veškerou dokumentací. Proč? Protože výrobce odebírá jednotlivé komponenty v takovém množství, že je schopen sestavený rozváděč i se ziskem na materiálu prodat za přinejmenším srovnatelnou cenu při samovýrobě.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Revizní technik E2/A
Údržba a opravy elektrických zařízení strojů, průmyslových elektroinstalací a hromosvodů.
Dřevozpracující průmysl a prostory se zvýšeným nebezpečím požárů.
Stále se učím.....
Ján Garaj

Email
« Odpověď #46 kdy: 05.02.2012, 11:10 »

Pán Revus. No,no,no. Neurážajte nás slaboprúdarov, lebo si vás najdem. Nič si z toho nerobte už aj môj vnuk ma zhodí na zem. Pán Schwarz mi potvrdí, že hlavne u železníc-dráh, tých bezpečnostných predpisov a skúšok majú slaboprúdari-sdělováci a zabezpečováci určite tolko ak nie viac ako silnoprúdari-nn. Ten pán je proste machr- v celej dedine, lebo lenon(aj u nás na Slovensku takého máme) si to môže dovoliť a to bez ohľadu na kohokoľvek v dedine. A má aj klúč od trafostanice-to už je hrdina asi skoro pôjde. Živí hrdinovia neexistujú, všetci totiž skoro zomrú, inak by neboli hrdinami. Myslím si, že by stálo za to poslať na neho nejakú kontrolu skôr, ako niečo vyparatí iným.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Pavel Stránský 111
*

Oblíbenost autora: 1

238803637
Email
« Odpověď #47 kdy: 05.02.2012, 16:12 »

Ano váš příspěvek popisuje holou realitu. Avšak existuje i pohled z druhé strany a to například pokud by se měl pod takové dílo člověk podepsat do revizní zprávy. Minulý rok jsem zažil zkušenost, která opravdu hraničila s kriminálem. Upozornil jsem provozovatele dřevařských technologií, že na krytech strojů má vyřazené bezpečnostní zámky a odmítl jsem podepsat v podstatě formální protokol. Důvod mé neústupnosti se ukázal za tři dny. Obsluha jednoho stroje strčila ruku do prostoru pilového kotouče a nedopadlo to nejlépe, avšak na štěstí také nejhůře. Myslíte si, že existenční problémy živnostníka budou zajímat OIP či orgány činné v trestním řízení?
Mám rád pohled z nezamřížovaných oken. Mrknutí

Například tolik diskutované rozváděče. Moje zkušenost je asi taková, že nejsem schopen vyrobit rozváděč sám levněji, než když si ho nechám vyrobit i s veškerou dokumentací. Proč? Protože výrobce odebírá jednotlivé komponenty v takovém množství, že je schopen sestavený rozváděč i se ziskem na materiálu prodat za přinejmenším srovnatelnou cenu při samovýrobě.
Máte naprostou pravdu! Když přijde na kontrolu hasič s ním nikdo nediskutuje, jako s revizákem elektro! Prostě to je v závadách, buď to odstraníte a nebo odstavíte zavřete a podobně!
Miroslav Revús
*

Oblíbenost autora: 24

Email
« Odpověď #48 kdy: 06.02.2012, 21:41 »

Pán Revus. No,no,no. Neurážajte nás slaboprúdarov, lebo si vás najdem.

Chystám sa na jesenné stretnutie Clustru. Tam si ma nájdete :-)
Daniel Hudzík
*

Oblíbenost autora: 23

255856984
Email
« Odpověď #49 kdy: 06.02.2012, 21:52 »

Chystám sa na jesenné stretnutie Clustru. Tam si ma nájdete :-)
Kazdy mame niekoho:) po mne zas ide p.Stopka..

Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.
Milan Hudec
*

Oblíbenost autora: 17

Email
« Odpověď #50 kdy: 06.02.2012, 22:38 »

Kazdy mame niekoho:) po mne zas ide p.Stopka..
Po mě jdou všichni tanecek tanecek tanecek
Daniel Hudzík
*

Oblíbenost autora: 23

255856984
Email
« Odpověď #51 kdy: 06.02.2012, 22:43 »

Po mě jdou všichni tanecek tanecek tanecek

Sa cudujes? Po tvojej rade pripojit uzemnenie v RD cez odpor Úsměv

Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.
Milan Hudec
*

Oblíbenost autora: 17

Email
« Odpověď #52 kdy: 06.02.2012, 22:55 »

Sa cudujes? Po tvojej rade pripojit uzemnenie v RD cez odpor Úsměv
No, myslím, že trochu rozruchu a nekonvenčnosti někdy věci prospěje více než oslokývání.
Petr Doležal
*

Oblíbenost autora: 446

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)

« Odpověď #53 kdy: 07.02.2012, 12:27 »

Tam si ma nájdete :-)
"Nájdete nás na každom kilometri, odtial až na koniec sveta!"
Jen pamětnící znají tento citát.

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
Ján Garaj

Email
« Odpověď #54 kdy: 07.02.2012, 12:30 »

O univerzálnych klúčoch od trafostaníc si píšeme vedľa,tak sa aj tam postupne dopracujem. Ale pán Revus, už vás mám poznačeného na valaške. Ste v poradí, ale až na štvrtom mieste, nakolko moji traja bitkárski vnuci majú prednosť nielen ma zhodiť na zem ešte aj poskákať po mne a ten najmenší ešte aj hryzie.(Štyria tankisti a pes, to asi neboli? Ale ten špión kdesi aj v Bulharsku).
Miroslav Křen
*

Oblíbenost autora: 2

Email
« Odpověď #55 kdy: 08.02.2012, 10:58 »

"Nájdete nás na každom kilometri, odtial až na koniec sveta!"
Jen pamětnící znají tento citát.
Ano, vzpomínám si.
Odhadem ta konec 60. let, nějaký italský (nebo jugoslávský) seriál o partyzánech.
Petr Doležal
*

Oblíbenost autora: 446

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)

« Odpověď #56 kdy: 08.02.2012, 12:26 »

Odhadem ta konec 60. let,  seriál o partyzánech.
Bingo!

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
Hugo K.
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 8

« Odpověď #57 kdy: 08.02.2012, 14:19 »

Vzpomínám, že se jednalo o bulharský seriál. Hrdina, který na začátku každého dílu zahulákal tento bojový pokřik se snad jmenoval Dmitko Bomba ?
Jako kluci jsme si hrávali na vojáky a zahrnuli jsme ho do našich her. Škleb Škleb

Ale proti současným  akčním hrdinům nebyl nic moc.
Současný akční hrdina nasadí do pistole zásobník s 15 náboji a dovede vystřelit až 64x. Škleb Škleb
Miroslav Revús
*

Oblíbenost autora: 24

Email
« Odpověď #58 kdy: 08.02.2012, 14:28 »

Ale proti současným  akčním hrdinům nebyl nic moc.
Současný akční hrdina nasadí do pistole zásobník s 15 náboji a dovede vystřelit až 64x ....
... a ešte sa za dažďa prepchať medzi vn vedením trafostanice a na opasku spustiť po vonkajšom vedení vn von z väznice. Samozrejme pod napätím (Tango a Cash) :-)
Stran: 1 2 3 [4] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.093 sekund, 22 dotazů.