Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Kdo by uvítal MCB jističe v průhledném plastu?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Poslední příspěvky Odpověď Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Kdo by uvítal MCB jističe v průhledném plastu?  (Přečteno 1227 krát)
Milan Hudec
*

Oblíbenost autora: 17

Email
« kdy: 01.02.2012, 14:15 » Odpověď s citací

Jasně by bylo vidět v jaké kondici jsou kontakty a zda je třeba jistič či chránič při revizi vyměnit, dále by byla na první pohled vidět kvalita vnitřního mechanismu.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Daniel Hudzík
*

Oblíbenost autora: 23

255856984
Email
« Odpověď #1 kdy: 01.02.2012, 16:42 » Odpověď s citací

Jasně by bylo vidět v jaké kondici jsou kontakty a zda je třeba jistič či chránič při revizi vyměnit, dále by byla na první pohled vidět kvalita vnitřního mechanismu.

Otazkou je, ci kazdy vyrobca chce, aby kvalitu jeho produktov bolo vidno na prvy pohlad...
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.
Milan Hudec
*

Email
« Odpověď #2 kdy: 01.02.2012, 16:51 » Odpověď s citací

Otazkou je, ci kazdy vyrobca chce, aby kvalitu jeho produktov bolo vidno na prvy pohlad...
Budto jsem výrobce a za svůj výrobek se nestydím, nebo jsem bastlíř a budu z trhu vytlačen.

Vlastně vrorem by mohlo být nové Wago- pod průhledným plastem krásně vidím výsledek svého zastrkávání drátků Úsměv
František Šohajda
*

Oblíbenost autora: 47

RT E2-A

« Odpověď #3 kdy: 01.02.2012, 16:52 » Odpověď s citací

Něco podobného už roky dělají na relátkách ....
Když vidím, jak jsou černé, velmi se divím že automatiky ještě pracují ... tanecek

RT -EZ   -elektroinstalace domovní,specializace na zdravotnické rozvody....revize ve zdravotnictví...
Vít Rotrekl
*

Oblíbenost autora: 12

212076358
« Odpověď #4 kdy: 01.02.2012, 18:12 » Odpověď s citací

NO nevím jestli jsem jednoznačně, podle pohledu na vnitřnosti jističe, schopen rozhodnout zda-li je na výměnu či ne.

Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HTC Wildfire a diakritika se tam píše blbě :-)
Vít Rotrekl
*

Oblíbenost autora: 12

212076358
« Odpověď #5 kdy: 01.02.2012, 18:13 » Odpověď s citací

To: Hudec - Nesouvisí tento dotaz náhodou z rozebráním těch chráničů co jsem poslal? Jestli jste se třeba nezhrozil, po té co jste uviděl "pajšl".

Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HTC Wildfire a diakritika se tam píše blbě :-)
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 154

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #6 kdy: 01.02.2012, 18:17 » Odpověď s citací

Vlastně vrorem by mohlo být nové Wago- pod průhledným plastem krásně vidím výsledek svého zastrkávání drátků Úsměv
Právě. Wago jsou průhledné, abych viděl výsledek své práce, nikoliv jejich. Na druhou stranu dobré mechanické hodinky mají sklíčko i na zadním víčku, aby byla vidět dokonalá hodinářská práce.

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Marián K

Email
« Odpověď #7 kdy: 01.02.2012, 18:44 » Odpověď s citací

Obal predáva. Ale aby som kvôli tomu nechal otvorený rozvádzač bez krytu, nech každý vidí... Smích
Milan Hudec
*

Email
« Odpověď #8 kdy: 02.02.2012, 07:57 » Odpověď s citací

NO nevím jestli jsem jednoznačně, podle pohledu na vnitřnosti jističe, schopen rozhodnout zda-li je na výměnu či ne.
Já vám věřím, jste tanecek

Nicméně na myšlenku průhledných jističů jsem přišel dávno, oslovil výrobce, Ti mě odpověděli ve smyslu, že průhledný plast se "špatně vyrábí" a nyní mě ji připoměl úpohled na průhledný vzorek svodiče HAKEL.
Jiří Schwarz
*

Oblíbenost autora: 215

« Odpověď #9 kdy: 02.02.2012, 10:35 » Odpověď s citací

Tuším, že Milan někdy měl možnost dostat se do nějakého prostoru se zabezpečovacím zařízením u ČD, kde jsou všechny kryty relé průhledné a patří to mezi servisní činnost sledovat stav kontaktů,...

Jak by se asi někdo divil, kdyby na okruhu s jističi s průhledným krytem byl zkrat a při zapínání by byl vidět ten "oblouk"...

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Kamil Novák
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 287

WWW Email
« Odpověď #10 kdy: 02.02.2012, 11:10 » Odpověď s citací

Vzhledem k tomu, že prostor s kontakty a zhášecí komora by zepředu stejně nebyly moc vidět, si nedokážu dost dobře představit, jak se při údržbě nebo revizích rozebírá rozváděč na prvočinitele kvůli prohlídce.  Nerozhodný
Nezdá se mi, že by zrovna jističe byly nějak zvlášť problematickými prvky, aby bylo zapotřebí se jim takto věnovat.  Jsem v rozpacích

Daleko smysluplnější je testovat RCD a kontrolovat stav SPD. A kde se to opravdu pravidelně dělá?

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
Milan Hudec
*

Email
« Odpověď #11 kdy: 02.02.2012, 14:33 » Odpověď s citací

No, myslím, že očouzenost vnitřku jističe (v důsledku opotřebení kontaktu, či špatné funk. zhášecí komory) by byla vidět i zepředu.
Jan Franěk
Český živnostník-elektrikář
*

Oblíbenost autora: 196

Email
« Odpověď #12 kdy: 02.02.2012, 23:04 » Odpověď s citací

Taky si myslím, že jističe nepatří mezi slabá místa instalací. Tedy pokud používáte kvalitní jističe. Osobně bych v tom neviděl moc velký praktický přínos. Ale jinak bych byl pro, spíš jen tak, že by se mi to líbilo, stejně jako KU68 od Koposu, taky celá průhledná, kteou jsem dostal na loňském Elektronu.

* IMAG2239.jpg (828.31 KB, 2592x1552 - prohlédnuto 138 krát.)

Elektrikář a revizní technik.
www.fraja.cz
revize@fraja.cz
t: 728171585

Člen profesního sdružení ČES - Český elektro svaz a člen rady UE-ČR        http://eces.webnode.cz/
Martin H.
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: 23

« Odpověď #13 kdy: 03.02.2012, 00:37 » Odpověď s citací

Tí, čo si objednávaju rozvodnice s dvierkami z dymového skla, môžu teraz pozerať o jeden level hlbšie.
Václav 3

Email
« Odpověď #14 kdy: 03.02.2012, 09:59 » Odpověď s citací

Konstrukce většiny jističů co jsem kdy měl rozebrané je taková, že to nejpodstatnější bývá od půlky směrem k DIN liště nebo k panelu u starších typů, takže by tam asi nebylo moc dobře vidět. I když je to samozřejmě myšlenka zajímavá, přinesla by asi dost problémů výrobci a tudíž zdražení pro odběratele.
Stran: [1] 2 Nahoru Poslední příspěvky Odpověď Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.082 sekund, 23 dotazů.