Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Stále používáte spínače řazení č.1?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 2 [3] Dolů Poslední příspěvky Odpověď Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Stále používáte spínače řazení č.1?  (Přečteno 1719 krát)
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
*

Oblíbenost autora: 282

Podbořany- projekční a revizní činnost E2/A

Email
« Odpověď #30 kdy: 28.01.2012, 10:46 » Odpověď s citací

Také se mi zdá použití spínače řazení č.7 jako velice nepraktické a zbytečné. K tomuto účelu bych jasně volil spínač řazení č.2. Proč si přidělávat problémy?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Provádím:    -projektování el. zařízení a hromosvodů
                   -projekce domovních a bytových el. instalací
                   -návrhy a výpočty osvětlení objektů
                   -projektování osvětlení sportovišť
Revizní technik E2/A
Jan Franěk
Český živnostník-elektrikář
*

Oblíbenost autora: 196

Email
« Odpověď #31 kdy: 28.01.2012, 18:08 » Odpověď s citací

Nějak si neumím představit připojení N na vypínač jiný než dvoupólový nebo vypínač s doutnavkou. Neodporuje toto i nějaké normě?

Spíš to bude odporovat návodu výrobce, který s touto variantou zapojení nepočítá. Právě proto mohou vznikat na  tomto vypínači problémy, při zapojení vodiče N vedle L.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Elektrikář a revizní technik.
www.fraja.cz
revize@fraja.cz
t: 728171585

Člen profesního sdružení ČES - Český elektro svaz a člen rady UE-ČR        http://eces.webnode.cz/
Mirek Vašák
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 12

Email
« Odpověď #32 kdy: 28.01.2012, 18:26 » Odpověď s citací

Spíš to bude odporovat návodu výrobce, který s touto variantou zapojení nepočítá. Právě proto mohou vznikat na  tomto vypínači problémy, při zapojení vodiče N vedle L.
Děkuji za vysvětlení. Já si myslím, že používat se má materiál takový, jaký tam, kam patří. Přijde mi zbytečné používat vypínač č.7 tam, kde patří č.1. Pokud jde o problikávání různých světelných zdrojů. Ptám se: není vhodnější bombardovat prodejce a potažmo výrobce reklamacemi, než vymýšlet všelijaké pofidérnosti a zapojovat vypínače proti doporučení jejich výrobce? Výrobci a prodejci jsou takto v klidu a váha problému padá na hlavu elektrikáře.
Stalo se mi jednou při zapojení ventilátoru s doběhem, že nevypnul a běžel pořád. Po vymontování a neúspěšné reklamaci, jsem ho zapojil na stole na flexošnůru a fungoval. Zjistil jsem, že přívodní kabel je delší cca 10m a v něm se indukovalo napětí, proto stále spínala doběhová elektronika. V návodu jsem ale na tento jev nenašel upozornění.
Stran: 1 2 [3] Nahoru Poslední příspěvky Odpověď Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.046 sekund, 20 dotazů.