|
|
|
|
Roman GAJDOS
Neverifikovaný uživatel @5

Oblíbenost autora: 2
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 18.12.2011, 13:54 » |
|
A kde máte těch pět kabelů?
1. 3C - Prívod svetelného okruhu (povedzme z rozvádzača) 2. 3C - Pokračovanie svetelného okruhu 3. 5C - Vývod k svietidlu 4. 3A - do druhého vypínača 6+6 5. 3A - do druhého vypínača 6+6 (súbežne s káblom z bodu 4)
|
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan Hudec

Oblíbenost autora: 17

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 18.12.2011, 18:09 » |
|
Asi se budu trochu lišit od kolegů ale já bych se nad vynecháním všech krabic zamyslel. Výhodnost není vždy taková jak to vypadá. Určitě bych vypustil vývod pokračování světelného obvodu z vypínače a tím jeden kabel ubude a jedna krabice přibude. Důvod je ten, že když z jakéhokoli důvodu dojde k poškození vypínače může dojít i k přerušení napájení další části světel a to je minimálně nepříjemné. Dále je tu otázka toho jestli v budoucnu nebude třeba sv.obvod rozšířit a dál zda nebudete chtít použít nějaký stmívač což by bylo s vynecháním krabic problematičtější. No prostě, nejdřív se zamyslete a pak teprv konejte, neexistuje žádné univerzální řešení které je vždy výhodné, naopak, pro každé místo je vhodné jiné řešení.
Jinak světelné obvody s vynecháním krabic jsem realizoval poprvé již hodně dávno a nejsem jejich odpůrcem, spíš naopak ale ne vždy to považuji za vhodné.
Názory na počet krabic se jistě liší, ale máte bod za čtivost svého příspěvku, čehož jsem si všiml i dříve, proto bych se chtěl optat, zda neuvažujete o napsání knihy a pod?, rozhodně bych zakoupil 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|