Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  HYBRIDNÍ zóna
| |-+  Oblast definic pojmů
| | |-+  Je blesk přírodní elektrostatický výboj jev nebo jen elektrický jev?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Je blesk přírodní elektrostatický výboj jev nebo jen elektrický jev?  (Přečteno 1492 krát)
Jaroslav Ratiborský
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: -320

« Odpověď #15 kdy: 11.11.2011, 12:33 »

Nikdo nic nezamlčuje.   
Nevím zda jste četl článek,ke ktrému se vztahuje má otázka,ale já jsem ho četl a to,že blesk je přírodní jev jsem tam nenašel.
Našel jsem tam však pod obrázkem C tento text :
Blesk je elektrický jev, což je fakt, který je již několik staletí znám.

To jen pro úplnost informací.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Milan Hudec
*

Oblíbenost autora: 17

Email
« Odpověď #16 kdy: 11.11.2011, 12:50 »

Zprvu jsem na vaši invektivu nechtěl reagovat,protože vaše reakce je příliš primitivní,ale říkaval můj otec na hrubý pytel dej pokud možno ještě hrubší záplatu.
S alkoholismem,když už jste začal budete s největší pravděpodobností mít problém vy,já určitě ne,já nejsem návštěvník hospod.
To je tak vše.
V příští své reakci se prosím věnujte spíše věcné odpovědi a neodvádějte prosím pozornost výplody své fantazie.      
Do alkoholu mě mimo jiného nutíte Vy, a to když chci pochopit některé Vaše příspěvky tanecek

Na váš dotaz věcně odpovědět nelze a v zásadě nikdy nepůjde, pokud jste takové téma založil, musel jste počítat s tím, že sklouzne.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Petr M

Email
« Odpověď #17 kdy: 11.11.2011, 14:40 »

Je trochu otázka, zde je vůbec blesk elektrostatický výboj, či nikoli. Já se domnívám, že (přírodní) elektrické pole, které blesk způsobí, typicky elektrostatické (t.j. neměnné) zrovna není.
Ono vyrovnání potenciálu např. u svetru je taky spíš přechodový jev, i když za ním stojí elektrostatický náboj :-)
Petr Liskar
*

Oblíbenost autora: 22

« Odpověď #18 kdy: 11.11.2011, 14:54 »

...to,že blesk je přírodní jev jsem tam nenašel.
Mějme tato tvrzení:
- Blesk je přírodní jev.
- Blesk je elektrostatický výboj.
- Blesk je elektrický jev.
Které z těchto tvrzení charakterizuje blesk nejlépe a které nejhůř?
Milan Hudec
*

Oblíbenost autora: 17

Email
« Odpověď #19 kdy: 11.11.2011, 15:03 »

Mějme tato tvrzení:
- Blesk je přírodní jev.
- Blesk je elektrostatický výboj.
- Blesk je elektrický jev.
Které z těchto tvrzení charakterizuje blesk nejlépe a které nejhůř?

Pane kolego, jistě sám tušíte, že všechna jsou pravdivá a zároveň zpochybnitelná, je to jako diskuze zda je hezčí ženská tenčí, tlusčí, prsatější atd.
J.Patúc

Email
« Odpověď #20 kdy: 11.11.2011, 15:34 »

Ano, blesk je prírodný elektrostatický výboj. Keby nebol, tak by tu nemal kto položiť túto otázku a ani by nemal kto na ňu odpovedať.

Petr Liskar
*

Oblíbenost autora: 22

« Odpověď #21 kdy: 11.11.2011, 16:57 »

Pane kolego, jistě sám tušíte, že všechna jsou pravdivá a zároveň zpochybnitelná
To ale není odpověď na moji otázku.
Já se ptal, které tvrzení blesk vystihuje nejlépe a které nejhůř.
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
*

Oblíbenost autora: 282

Podbořany- projekční a revizní činnost E2/A

Email
« Odpověď #22 kdy: 11.11.2011, 17:15 »

Pánové, jak to tu mlčky sleduji, to je zase diskuse!
Bude přesunuta do neviditelné sekce laikům, neboť ti si pak musí myslet, že jsou elektrikáři naprosté máčovky.

Provádím:    -projektování el. zařízení a hromosvodů
                   -projekce domovních a bytových el. instalací
                   -návrhy a výpočty osvětlení objektů
                   -projektování osvětlení sportovišť
Revizní technik E2/A
Fuk Tomáš
*

Oblíbenost autora: 344

Email
« Odpověď #23 kdy: 11.11.2011, 21:36 »

...Myslím,že není vhodné zamlčovat skutečnost,že blesk je přírodní jev, to je tak vše...
Tak teď jste nám to tajemství prozradil, takže by se téma mohlo zavřít, ne?

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 1.147 sekund, 20 dotazů.