Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  HYBRIDNÍ zóna
| |-+  Oblast definic pojmů
| | |-+  Je blesk přírodní elektrostatický výboj jev nebo jen elektrický jev?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Je blesk přírodní elektrostatický výboj jev nebo jen elektrický jev?  (Přečteno 1492 krát)
Jaroslav Ratiborský
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: -320

« kdy: 08.11.2011, 09:27 »

Nevíte proč autor článku Blesková válka č. 8 - Stromy a jejich vliv na objekt opomněl v definici Blesku uvést : Blesk je silný přírodní elektrostatický výboj?

Zajímavá je na tom skutečnost, že v každé encyklopedii dostupné na netu je v definici blesku použiti slovo přírodní a i v ČSN 62305--1 je toto slovo v Úvodu použito.

Definice blesku tak jak je v encyklopediích uvedena v tomto souboru norem však není, je tam pouze konstatováno:
Neexistují žádná zařízení ani metody, které by umožňovaly modifikovat přírodní atmosférické úkazy do té míry, že by mohly zabránit výbojům blesku.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Miroslav Minařík
Zákon o zachování hmoty. Čím víc rozdám, tím víc dostávám.
*

Oblíbenost autora: 228

Odborná publicistika. Oblast elektroinstalace nn.

26163060 SKYPE+e-boss
« Odpověď #1 kdy: 08.11.2011, 10:34 »

Pane Ratiborský zkuste si tu otázku přečíst ještě jednou a zvažte zda dává smysl.

Je blesk přírodní elektrostatický výboj jev nebo jen elektrický jev?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

CHCETE vědět více?    Pak zkuste můj Google+ nebo Facebook zde!
Milan Hudec
*

Oblíbenost autora: 17

Email
« Odpověď #2 kdy: 08.11.2011, 12:19 »

To autor článku zkouší Vaši pozornost Úsměv

Petr M

Email
« Odpověď #3 kdy: 08.11.2011, 12:48 »

To autor článku zkouší Vaši pozornost Úsměv

Nebo že by chtěl odvést pozornost p. Ratiborského jinam, aby mohl nepozorovaně kout pikle?  Smích
Jaroslav Ratiborský

« Odpověď #4 kdy: 09.11.2011, 08:07 »

Pane Ratiborský zkuste si tu otázku přečíst ještě jednou a zvažte zda dává smysl.

Je blesk přírodní elektrostatický výboj jev nebo jen elektrický jev?

Pane Minaříku omlouvám se za chybu v otázce,která má znít :

Je blesk přírodní elektrostatický výboj nebo jen elektrický jev?
Petr M

Email
« Odpověď #5 kdy: 09.11.2011, 08:09 »

Pane Ratiborský, jaký je rozdíl mezi tříletým černým kudrnatým pudlem a černým pudlem?
Vít Rotrekl
*

Oblíbenost autora: 12

212076358
« Odpověď #6 kdy: 09.11.2011, 21:47 »

A já si myslím že je to oboje. Jak přírodní elektrostatický výboj, tak elektrický jev.

Položím otázku kousek jinak.
 Je elektrostatický výboj elektrický jev?

Odpovím si: Myslím že ano. Vždycky jde o přesun elektronů. Tudíž to musí být elektrický jev, i když je to přírodní elektrostatický výboj.

Safra jsem se do toho nějak zacyklil. zed

Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HTC Wildfire a diakritika se tam píše blbě :-)
Miroslav Minařík
*

26163060 SKYPE+e-boss
« Odpověď #7 kdy: 09.11.2011, 22:00 »

Vždycky jde o přesun elektronů.

A proč myslíš, že nikdo nereaguje?

Vít Rotrekl
*

Oblíbenost autora: 12

212076358
« Odpověď #8 kdy: 09.11.2011, 22:03 »

A proč myslíš, že nikdo nereaguje?

Asi jsem unavej a nepochopil, že si z nás kol. Ratiborksý dělá legraci.  zed

Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HTC Wildfire a diakritika se tam píše blbě :-)
Miroslav Minařík
*

26163060 SKYPE+e-boss
« Odpověď #9 kdy: 09.11.2011, 23:51 »

Asi jsem unavej a nepochopil, že si z nás kol. Ratiborksý dělá legraci.  zed
Spíš se nevyjádřil správně.

Jaroslav Ratiborský

« Odpověď #10 kdy: 10.11.2011, 07:56 »

Spíš se nevyjádřil správně.
Ano máte pravdu otázka má znít:

Myslím,že není vhodné zamlčovat skutečnost,že blesk je přírodní jev, to je tak vše a ještě uvádět,že toto je známo několik století tedy že blesk je jen elektrický jev.
Milan Hudec
*

Oblíbenost autora: 17

Email
« Odpověď #11 kdy: 10.11.2011, 09:04 »

Myslím,že není vhodné zamlčovat skutečnost,že blesk je přírodní jev, to je tak vše a ještě uvádět,že toto je známo několik století tedy že blesk je jen elektrický jev.

Pane Ratiborský já také rád šťourám, ale tato Vaše poslední věta budto svědčí o alkoholismu Vašem či mém, prostě jí nerozumím ani náznakem.
Nic ve zlém, ale nepřeháníte to?
Jaroslav Ratiborský

« Odpověď #12 kdy: 11.11.2011, 06:02 »

Pane Ratiborský já také rád šťourám, ale tato Vaše poslední věta budto svědčí o alkoholismu Vašem či mém, prostě jí nerozumím ani náznakem.
Nic ve zlém, ale nepřeháníte to?
Zprvu jsem na vaši invektivu nechtěl reagovat,protože vaše reakce je příliš primitivní,ale říkaval můj otec na hrubý pytel dej pokud možno ještě hrubší záplatu.
S alkoholismem,když už jste začal budete s největší pravděpodobností mít problém vy,já určitě ne,já nejsem návštěvník hospod.
To je tak vše.
V příští své reakci se prosím věnujte spíše věcné odpovědi a neodvádějte prosím pozornost výplody své fantazie.      
Petr Liskar
*

Oblíbenost autora: 22

« Odpověď #13 kdy: 11.11.2011, 09:03 »

Nikdo nic nezamlčuje.   
Blesk patří do množiny elektrických jevů, konkrétně jde o elektrostatický výboj s tou zváštností, že je přírodní.

Miroslav Macek

Oblíbenost autora: -19

Email
« Odpověď #14 kdy: 11.11.2011, 11:21 »

Nikdo nic nezamlčuje.   
Blesk patří do množiny elektrických jevů, konkrétně jde o elektrostatický výboj s tou zváštností, že je přírodní.

Je trochu otázka, zde je vůbec blesk elektrostatický výboj, či nikoli. Já se domnívám, že (přírodní) elektrické pole, které blesk způsobí, typicky elektrostatické (t.j. neměnné) zrovna není.
Stran: [1] 2 Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.199 sekund, 21 dotazů.