Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Připojení do energetické sítě nn (nízkého napětí
| | |-+  Zhotovil jsem černý odběr?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 2 3 [4] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Zhotovil jsem černý odběr?  (Přečteno 3522 krát)
Jan Kalous
Neverifikovaný uživatel @5

Oblíbenost autora: 0

Email
« Odpověď #45 kdy: 30.08.2011, 17:08 »

Děkuji vám všem za názory. Udělal jsem chyby z důvodu mé nezkušenosti jak psal pan Franěk a vrátilo se mi to jako bumerang je to pro mě vlastně zkušenost, která je k nezaplacení. S právníkem se spojím až se vrátí z dovolené ale je pravda. že to bude velice obtížné něco někomu dokazovat. Až se vše vyřeší tak vám dám vědět jak to dopadlo pro ponaučení méně zkušených a dá se říct i naivních.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Martin Novák
*

Oblíbenost autora: 118

« Odpověď #46 kdy: 30.08.2011, 17:48 »

Kazdy dobry skutek bude po zasluze potrestan...

Prosel si tim temer kazdy z nas, kdyz udelal neco "bez papiru" pro kamarada, ci pribuzneho. Berte to jako zkusenost...

A na vasem miste bych se celkem zamyslel, zda vas neprijde levneji zaplatit mimosoudne tech 90 tisicovek a brat to jako trest za blbost, nez jit na soud. Docela lehce by jste totiz mohl zjistit, ze honorare pro pravniky a soudni znalce dosahnou +- stejnou nebo i vyssi castku... 
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jan Kalous

Email
« Odpověď #47 kdy: 30.08.2011, 18:28 »

To si myslím taky, že by se to mohlo velice prodražit ještě to musím zvážit.
join2free

« Odpověď #48 kdy: 30.08.2011, 20:29 »

Ale čo na vás vlastne majú? Nič. Za 2.5 roka sa toho mohlo udiať všeličo. Hlavne sa k ničomu nepriznávajte.
Ja som mal presne ten istý pocit pri vašom úvodnom popise. Babka, ktorej niekto pomohol a ona bola vďačná... A zrazu je z toho riaditeľka MARKETINGU. Teraz úročí svoje profesionálne skúseností...
Veď dôkazné bremeno musí byť na nich, nie na vás, že ste to neurobili. ONI musia VÁM preukázať vinu. A ako? To akoby ma niekde zachytila priemyselná kamera a o 2 roky vybuchne na ulici bomba. A hľa, majú vinníka. (Ospravedňujem sa za príklad). Keďže to rieši polícia, to znamená, že sa toho ujme prokurátor? To by som chcel čitať to obvinenie. Hlavne nepodľahnite tlaku, ak po vás budú chcieť priznanie.
Štefan Beláň
Karlovy Vary
*

Oblíbenost autora: 304

Chránič je chránič!

« Odpověď #49 kdy: 30.08.2011, 20:52 »

...je pravda. že to bude velice obtížné něco někomu dokazovat...

TO: Kalous

Ano, je to oboustranná pravda. Především to musí napřed dokázat někdo vám a vy se budete pouze bránit. Pokud se vše odehrálo tak, jak zde popisujete, a nebudou žádné přímé důkazy nebo očití svědkové, myslím že se nemusíte ničeho obávat a v klidu si užívejte svou dovolenou Úsměv

Chránič chrání - jistič jistí.
Petr Moravec
*

Oblíbenost autora: 11

« Odpověď #50 kdy: 30.08.2011, 22:51 »

Nechci strašit, ale podle toho jak zde pan Kalous vystupuje nejspíš už podepsal doznání.
Jen k základní otázce, nevytvořil pan Kalous skutečně onen černý odběr tím že jistič na který odběr připojil, je před elektroměrem. Pokud si po 2,5 letech není jistý, kdo ví ?
Pane Kalousi dejte se dohromady, dokázat vinu musí oni vám, pečlivě čtěte co podepisujete, a kopie vždy jedna pro vás !
A neodpustím si rýpnutí, pokud jste elektrikář tak vás lituji, pokud vodoinstalatér, tak si to zasloužíte.
Václav 3

Email
« Odpověď #51 kdy: 31.08.2011, 03:44 »

Pan Kalous ani neví co podepsal, protože nemá ani kopii, takže to je s ním pak těžká řeč, to mi připadá hodně naivní, když podepisuji jakýkoliv právní dokument, chci jeho kopii, jinak nic nepodepíšu!

Stále se tu oháníte nezkušeností, ale odvahu máte, vlézt do elektroměrného rozvaděče ať je zaplombovaný nebo ne a něco tam dělat, když nevíte, co vlastně děláte (a to jste určitě nevěděl, protože jinak byste neměl pochybnosti), to mi připadne jako hodně velká hloupost. Kolik vám je let a jste elektrikář? Neberte to jako útok proti vám, chci si jen udělat celkový obrázek o okolnostech, za jakých problém vznikl.

Jednoznačně jste naletěl i paní marketingové ředitelce, to bude pěkně "vyčůraná" dáma, je otázka kolik různých kutilů po vás tam ještě něco dělalo a ona si vzpomněla na vás po víc jak dvou létech, protože se jí to z nějakého důvodu hodilo.

Co se týká otisků prstů, ty asi po tak dlouhé době nepůjdou sejmout, to vím od známého krimnalisty, jejich životnost je v řádu jednotek týdnů až měsíců, více ne, vyschnou, čím je teplejší prostředí, tím dříve. Jediné štěstí by bylo, že by se našly relativně nové, které by svědčily o tom, že s tím manipuloval někdo jiný (ovšem jen aby to nebylo od technika RZ). Mechanoskopické zkoumání není příliš průkazné, šroubováky, kleště a další nářadí jste mohl obměnit, něco třeba nabrousit, tím se po tak dlouhé době dá těžko něco dokazovat.
František Janeček
*

Oblíbenost autora: 39

Email
« Odpověď #52 kdy: 31.08.2011, 05:09 »

Tak majitelka neměla důvod to dělat pracuje jako ředitelku marketingu v jedné dost velké firmě ale jak říkám nejedná se o ten kabel ale o to že byl odpojen celý elektroměr 
Paní majitelce nebylo 2,5 roku divné, že má nulovou spotřebu?
J.Patúc

Email
« Odpověď #53 kdy: 31.08.2011, 14:37 »

Paní majitelce nebylo 2,5 roku divné, že má nulovou spotřebu?
.. a nielen majitelke ale hlavne dodavatelovi elektriny, ktorý už mal mať dávno pochybnosť o odbere a jeho povinnosťou bolo preskúmať príčinu nulového odberu.
Jan Kalous

Email
« Odpověď #54 kdy: 31.08.2011, 17:49 »

Nemyslel jsem to tak že jsem připojil jistič před elektroměrem ale na svorkovnici za elektroměrem špatně jsem to napsal. Myslel jsem že jsem se připojil na jistič bytu ale ne přímo na jistič ale až na tu svorkovnici za elektroměrem psal jsem to ve spěchu a ve stresu a  nečetl jsem to po sobě a u policie jsem si nevzal kopii jelikož policista říkal že to není potřeba. Tvrdil mi že to bude vina předchozího majitele neplatiče ať si nedělám starosti tak jsem si je nedělal a tak to dopadlo bohužel. Nikdy bych přeci nepřipojil nic před elektroměr proč bych to dělal. A to s tou spotřebou taky nechápu že si toho nevšimla.
kolejník
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: -3

Email
« Odpověď #55 kdy: 31.08.2011, 17:53 »

Ono je  totiž možné, že to co vám chtějí hodit na krk bylo uděláno až  po vás.
 A nebo jste se opravdu sekl a mimo pokuty je ve hře i Vaše osvědčení. Pokud jste elektrikář.
Jan Kalous

Email
« Odpověď #56 kdy: 31.08.2011, 18:01 »

Jsem elektrikář o to mi jde o osvědčení a zákaz činnosti který by se z toho mohl vyvodit.
Petr Zaa

« Odpověď #57 kdy: 31.08.2011, 19:16 »

Pan Kalous ani neví co podepsal, protože nemá ani kopii, takže to je s ním pak těžká řeč, to mi připadá hodně naivní, když podepisuji jakýkoliv právní dokument, chci jeho kopii, jinak nic nepodepíšu!

Pane Václave3, pokud by jste byl vyslýchán jako podezřelý dle §158 odst.5 tr. řádu, tak nemáte nárok na žádnou kopii výslechu, můžete pouze za určitých podmínek nahlížet do spisu.

Pane Kalous, podepsal jste nějaký výslech? Podepsal jste Záznam o sdělení obvinění? Jaké jsou proti vám důkazy? V právu se pohybuji denně a to, co popisujete je "slabý" a neměl bych žádné obavy.. Myslím v případě, že jste nebyl ještě vyslýchán. Pokud ani, věřím, že jste do protokolu neuvedl, že jste to montoval vy a že toho litujete... Vyplazuji jazyk
Jiří Schwarz
*

Oblíbenost autora: 215

« Odpověď #58 kdy: 31.08.2011, 21:41 »

pokud by jste byl vyslýchán jako podezřelý dle §158 odst.5 tr. řádu, tak nemáte nárok na žádnou kopii výslechu, můžete pouze za určitých podmínek nahlížet do spisu.

Tady je trochu problém, že zákonodárci plodí jeden paskvil za druhým.
Podle zákona mohu nahlížet do spisu a pořizovat si poznámky,...
Samo Ministerstvo vnitra  doporučuje, pokud je to technicky možné, poskytnout kopii příslušné části spisu. Ovšem je to názor správního oddělení ministerstva, není to zakotveno v zákoně, takže záleží na "úředníkovi"! Opět "podhoubí pro korupci"!

X-krát jsem byl na Policii jako svědek. Nějaký zápis nebo jeho kopii jsem nedostal. Ale protože poškozeným jsem nebyl já, ale zaměstnavatel, Policista udělal kopii, vložil do nezalepené obálky a zeptal se, jestli to má poškozené organizaci poslat, nebo jestli to jako její zaměstnanec mohu předat!
Některá "pravidla hry po česku" je těžké pochopit!

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Zdeněk Pikhart
OSVČ - Tábor
*

Oblíbenost autora: 9

revizní technik-E2/A , elektromontáže

WWW Email
« Odpověď #59 kdy: 01.09.2011, 00:03 »

Pokud je Vaše montáž stará 2,5roku, tak na rozblombovaný rozvaděč musel přijít pracovník rozvodných závodů, který provádí odečty stavu elektroměru. Odečty se dělají minimálně 1xza 1rok (pokud není změna ceny energie). Dalo by se to uhrát na to, že zásah do měřené části byl po posledním odečtu a to jste tam už nebyl.
Je ale možné, že stav elektroměru se bere průměrem, nebo to hlásí uživatel.

revize, montáže a opravy převážně v občanské výstavbě a průmyslových provozech
Stran: 1 2 3 [4] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.101 sekund, 20 dotazů.