Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Úplné začlenění koncernu Moeller do skupiny Eaton Corporation míří do finále
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Poslední příspěvky Odpověď Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Úplné začlenění koncernu Moeller do skupiny Eaton Corporation míří do finále  (Přečteno 1344 krát)
Redakce portálu Elektrika.cz
Redaktoři portálu právě konající službu

Oblíbenost autora: 2

« kdy: 23.08.2011, 09:02 » Odpověď s citací

Úplné začlenění koncernu Moeller do skupiny Eaton Corporation míří do finále
Eaton Corporation, průmyslový výrobce širokého sortimentu produktů, definitivně spojuje označení produktů pod jednotnou značku Eaton. Od srpna 2011 dochází k postupnému zavádění přístrojů s novým označením. Společnost Eaton Elektrotechnika (dříve Moeller Elektrotechnika) vyrábí a dodává ...
Zdroj: zde...

Co vás napadá v souvislosti s touto informací?
Úplné začlenění koncernu Moeller do skupiny Eaton Corporation míří do finále
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Milan Hudec
*

Oblíbenost autora: 17

Email
« Odpověď #1 kdy: 23.08.2011, 09:11 » Odpověď s citací

Možná jen pocitově mám předtuchu zhoršení jakosti produktů.
Když to takhle půjde dál. tak si jističe asi pomálu začnu vyrábět sám, kolik ještě zbývá top.fy?
dvě/tři?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 154

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #2 kdy: 23.08.2011, 12:16 » Odpověď s citací

R.I.P., Moeller. Jak dlouho tu byl? Znám ho od svých začátků.

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Radek Červený
Začínám pilovat svůj kádrový posudek, od června to bude opět aktuální.
*

Oblíbenost autora: 137

Živnostník, OSVČ

WWW Email
« Odpověď #3 kdy: 23.08.2011, 16:03 » Odpověď s citací

Možná jen pocitově mám předtuchu zhoršení jakosti produktů.
Když to takhle půjde dál. tak si jističe asi pomálu začnu vyrábět sám, kolik ještě zbývá top.fy?
dvě/tři?

Jističe ještě drží kvalitu, proti Letohradu to je pořád první liga, Letohrad je proti tomu s Minií jenom okresní přebor a to ještě zralý na sestup.
Ale rozvaděče, to je hnus, velebnosti. Bral jsem je roky, od Moellera a spokojenost, potom od Eatonu velké zklamání. Cena nahoru a kvalita fest dolů. Takový šrot snad už nedodávají ani Poláci.
Začal jsem brát skříně od Schracku a bezejmeného výrobce EST a člověk si připadá jak Alenka v říši divů.

Tak uvidíme, kam až půjde nenažranost soudruhů z Eatonu s tlakem na cenu a logicky na kvalitu. U přístrojů by jich bylo škoda, rozvaděče by pro ně měly být prvním vážným varováním.

Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 154

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #4 kdy: 23.08.2011, 22:08 » Odpověď s citací

Zvláštní je to, že Eaton soupeří s firmou Parker Hannifin ve výrobě hydraulických součástí a dodává i pro vojenský letecký průmysl, takže extraliga. U divize elektro jsem taky dost rozpačitý.

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Miroš Jan
OSVČ - živnostník
*

Oblíbenost autora: 14

telefon +420 604791991

Email
« Odpověď #5 kdy: 23.08.2011, 22:45 » Odpověď s citací

To já zas používám do rozvaděčů téměř vše od EATONU (Moeller). Důvod je prostý, u všech komponentů, mám veškeré informace, co potřebuji. Jednou sem chtěl použít stykače na 55kW od SCHRACKU, bohužel jsem nikde nenašel, jaký příkon, respektive jakou energii, potřebuje cívka na 230V AC. Tak sem od toho hezky rychle utekl.
Jo a ještě jeden prvek od EATONU nepoužívám. Jedná se pojistkové odpínače pro válcové pojistky. Důvod, nemají dvě přípojná místa, takže nelze nasadit třífázovou propojovací lištu, a zároveň slaněný vodič.
Takže pokud si udrží kvalitu jako dosud, nemám s tím problém.
 Super!

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
Jiří Schwarz
*

Oblíbenost autora: 215

« Odpověď #6 kdy: 26.08.2011, 12:25 » Odpověď s citací

Ale rozvaděče, to je hnus, velebnosti.
Není to tak dávno, co jsem přemýslel, jestli je to opravdu Moeller nebo nějaká "napodobenina", když jsem u rozváděče (plast, 36 modulů) bojoval se šroubky na N a PE sběrnici! Tam snad měly jinou "normu" na závity u šroubů a jinou na závity v "liště"!

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Václav Pešek
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 9

« Odpověď #7 kdy: 26.08.2011, 21:17 » Odpověď s citací

s "kvalitou" rozvaděčů souhlasím, je to hrachovina, lišty jdou blbě zacvaknout, šroubky se šroubují asi tak těžko, jako by si závit měly teprve samy vytvořit..  a člověk se diví že tak tenký plast lze vyrobit i v jiné podobě než jako igelitový sáček...

způsob přichycení plechových dvířek je taky velmi chatrný...

jističe a další komponenty mne zatím negativně nepřekvapily... ale označené jako eaton jsem zatím neměl, jen moeller v krabici eaton...

zkoušel jsem i rozvaděče schneider a o málo lepší, taky hrachovina, lišty navíc měly málo svorek...

uvidíme dál...

CNC mechanik - §6
Václav Pešek

« Odpověď #8 kdy: 26.08.2011, 21:26 » Odpověď s citací

k OEZ. Nedávno jsem předělával instalaci pro kuchyň v jednom domě, kde byly oszany jističe LSN, rekonstrukce cca r.2000.  mno nicméně, v kuchyni přesto jen jedna zásuvka a přívod pro sporák..

Nyní plynová deska, takže jsem místo po 3F LSN B16 pro sporák, využil pro nové přívody pro kuchyň s tím, že se to aspoň pěkně rozfázuje pro troubu, mikrovlnu, a zásuvky ve větším počtu..

protože LSN se už za normálních okolností koupit nedá, vzal jsem místo moellera, kterého beru nejvíc, OEZ minia - s tím že oba jsou dole širší, že to bude sedět do lišty...  jenže ono ne... minia je sice širší než moeller, ale užší než LSN....  

což je věc že by z toho jednoho asi je..o....  kompatibilita za všechny prachy..  nesedí to k jiným výrobcům (asi všem ostatním) ale ani sám se sebou..

nezbylo mi než to vydrátovat normálně...

CNC mechanik - §6
Jiří Schwarz
*

« Odpověď #9 kdy: 27.08.2011, 17:57 » Odpověď s citací

k OEZ.....nesedí to .... ale ani sám se sebou..
Pro mě bylo asi největším překvapením, že v řadě Minia je jistič "kulatý" a proudový chránič "hranatý", takže "Minia vedle Minie" vypadá divně!

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Václav Pešek

« Odpověď #10 kdy: 27.08.2011, 21:23 » Odpověď s citací

chránič oez jsem zatím neosazoval...

dal jsem i jistič OEZ tak max 3x zatím buď hliník, nebo rozměry...

nesezení (v tomto případě minie snad asi ne) je špatné pro nepřehlednost...   viděl jsem rozvaděč (ten člověk chtěl k vodičům vytaženým z baráku dodělat distance na zateplovák pro tři zásuvky a světla okolo baráku..) kde byly v rozvaděči nasázeny jističe různého stáří, výrobců a rozměrů... když pominu všechny ostatní aspekty, bylo blbé se v tom i zorientovat, který je nahozený, který ne, hodnoty na nich jinde... jejich různá výška... nevím kdo to dělal, ale ani vodiče nebyly CYKY, ani CYKYlo, ale nějaké nestandartní s izolací podobnou používané na slaněných kabelech...  ty vnější zásuvky propíchlé z vnitřních v pokojích - mno chaos a běs....

a ono stačí si do řady jističů výrobce M, šoupnout jeden třeba od schneidera (merlin gerin) a už to není ono, když pominu že je kulatý tak třeba ten merlin má v nahozeném stavu páčku v přesně stejné poloze, jako M při shozeném...

CNC mechanik - §6
Milan Hudec
*

Email
« Odpověď #11 kdy: 28.08.2011, 09:30 » Odpověď s citací

Zákazníka začíná mnohdy zajímat, i jak vypadá rozváděč po otevření dvířek-proto nejlépe výrobky od jednoho výrobce, přísným pohledem vzato-v instalacích určených k obsluze laiky nemá co dělat klasický proudový chránič, ale pouze ten bez potřeby testování, takže výrobců moc nezbývá.
Jiří Schwarz
*

« Odpověď #12 kdy: 28.08.2011, 17:03 » Odpověď s citací

přísným pohledem vzato-v instalacích určených k obsluze laiky nemá co dělat klasický proudový chránič, ale pouze ten bez potřeby testování, takže výrobců moc nezbývá.
Opět něco, co je tématem spíše pro právníky než elektrikáře!
Provedu instalaci nebo revizi rozváděče v novém domu, nebo po rekonstrukci.
Když vysvětlím "babce nebo strejdovi" jak má zkoušet proudový chránič, co přitom smí a co ne, co má dělat, když se zkouška "nepodaří", udělám z nich osobu poučenou nebo seznámenou podle vyhl. 50/78Sb.? Mám na to "oprávnění"? Jaký o tom vyhotovit záznam a jak a kde ho uložit, předat,...?

Milan Hudec
*

Email
« Odpověď #13 kdy: 28.08.2011, 17:23 » Odpověď s citací

Opět něco, co je tématem spíše pro právníky než elektrikáře!
Provedu instalaci nebo revizi rozváděče v novém domu, nebo po rekonstrukci.
Když vysvětlím "babce nebo strejdovi" jak má zkoušet proudový chránič, co přitom smí a co ne, co má dělat, když se zkouška "nepodaří", udělám z nich osobu poučenou nebo seznámenou podle vyhl. 50/78Sb.? Mám na to "oprávnění"? Jaký o tom vyhotovit záznam a jak a kde ho uložit, předat,...?
Podmíněnou bezpečnost používání instalace beru jako určitý "podvod" .
Něco jako, pokud by jste "musel" dotahovat každý měsíc brzdové lanko v autě.
Jiří Schwarz
*

« Odpověď #14 kdy: 28.08.2011, 19:43 » Odpověď s citací

Podmíněnou bezpečnost používání instalace beru jako určitý "podvod" .
Něco jako, pokud by jste "musel" dotahovat každý měsíc brzdové lanko v autě.
Tohle není tak jednoduché, tady je těžké určit hranici. S autem taky musím pravidelně na STK, kde se kontroluje jestli nevznikají změny, které by v provozu mohly zvýšit nebezpečí...

Stran: [1] 2 Nahoru Poslední příspěvky Odpověď Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.083 sekund, 21 dotazů.