Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  PROFI zóna.
| |-+  VŠE CO POMŮŽE - pomůcky, nářadí, literatura
| | |-+  HW, SW ....
| | | |-+  Také kupujete OpenOffice... od domovníka?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Také kupujete OpenOffice... od domovníka?  (Přečteno 1705 krát)
Petr M

Email
« Odpověď #15 kdy: 24.08.2011, 22:46 »

MS není kompatibilní ani sám se sebou  Smutek Poslední zkušenost s Excelem: v práci mám 2007ky. Přišel požadavek, aby jsme si napsali přístroje, kde končí revize, do tabulky v Excelu na síti, že se jako budou revidovat. No samozřejmě, formulář vytvořený v 2011. Otevřel se, ale nešel ukládat. Po upozornění asi od pěti lidí to příslušný pracovník vyvěsil v 2007kách, ale ani na tři pokusy se to nepodařilo otevřít. Takže nakonec bylo řešením použití jedné věty v mailu. "Co najdeš na stole, zreviduj".

OOo používají Open Document Format dle ISO/IEC26300:2006  podivej. Sice používám OOo3, ale mám vyzkoušeno, že dokument z OOo3 bez problémů otevřu i ve verzi 2.

Co se kompatibility s MS týká, tak tam problémy jsou, ale jenom u 20% dokumentů. A nefungují makra, který stejně kvůli bezpečnosti nepoužívám. Ale problémy s formátováním mají naopak na straně MS, tam se nedaří ani převod z jedné verze jejich balíku do druhé.

Na práci a na archivaci dokumentů je rozhodně lepší použít normalizovaný formát. Ne něco, co je za půl roku jinak. A pro výměnu dat je standard PDF. Ten vychází z PostScriptu a zaručuje zobrazení na všech zařízeních stejně. Ať je to monitor linuxovýho PC, nebo na tabletu, nebo třeba na tiskárně. A pro formuláře je standard webový rozhraní...
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jan Hlavatý
*

Oblíbenost autora: 41

projektant, Praha

WWW Email
« Odpověď #16 kdy: 25.08.2011, 06:42 »

To u OO.org neplatí, ty nemají problém ani s cizími dokumenty, natož s vlastními.
Já ze začátku taky upínal zrak k OO, ale nebetyčné problémy například se záhlavím / zápatím mě velmi rychle přesvědčily, že tudy cesta nevede. Výstup musí vypadat profesionálně, což OO bez chybičky neumí. Prošel jsem aktivně mnoha verzemi MS Office a verze 2010 je podle mého hodně dobrá. Předchozí verze měly navzájem problémy s vlastními formáty, u 2010 to nějak nepozoruju. Teda až na to debilní Ribbon menu, ale dá se na to zvyknout.

Taky vždycky přemýšlím nad nářky nad cenou MS Office. Někdo, kdo podniká, tak pláče nad tím, že 5555,- bez DPH za 5 špičkových programů je moc? 1111,- za špičkový program na psaní je moc? Za tabulkový editor? Za emailový klient? Atd.? Buďte rádi, že nemusíte kupovat třeba takový ePLAN ...
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Komplexní služby v oblasti projekčních a inženýrských prací elektro jak v oblasti silnoproudu, tak i slaboproudu.
Výkresy rozváděčů pro vás zpracujeme v CAE systému ePLAN Electric P8
Autorizace ČKAIT pro ČR + autorizácia SKSI pro SR
www.eeprojekt.cz

NABÍZÍME POMOC ZAČÍNAJÍCÍM PROJEKTANTŮM
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 154

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #17 kdy: 25.08.2011, 07:27 »

Tak ty šizuňky už odkopali i v Radiožurnálu (vložila se do toho BSA).  Škleb

Občas mi v MSO chybí takové vychytávky, jako obecné pole. Vložím do něj text a on se objeví všude, kde pole zkopíruju.

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Petr M

Email
« Odpověď #18 kdy: 25.08.2011, 10:48 »

Občas mi v MSO chybí takové vychytávky, jako obecné pole. Vložím do něj text a on se objeví všude, kde pole zkopíruju.
V MSO něco takovýho sice je, ale brutálně neohrabaný zle a ještě jsem neobjevil způsob, jak změnit pole a aktualizovat to v celým dokumentu najednou. Musím to dělat ručně pro každý pole zvlášť  Hněv

Další věc je, že standard pro psaní odborných textů (toho je v oboru asi většina) vyžaduje reference obrázků a tabulek. Obvykle to nejsou ilustrace jako v pohádce, ale text na ně přímo odkazuje. Ale to v MSO jednoduše neje  zle, tam jsem s tím bojoval už ve škole a teď znovu v práci.  OOo je na to položka v popup menu...
Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.084 sekund, 21 dotazů.