Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  PROFI zóna.
| |-+  VŠE CO POMŮŽE - pomůcky, nářadí, literatura
| | |-+  HW, SW ....
| | | |-+  Také kupujete OpenOffice... od domovníka?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Také kupujete OpenOffice... od domovníka?  (Přečteno 1705 krát)
Milan Karvánek
Český elektrikář
*

Oblíbenost autora: 133

Praha a celá republika

WWW Email
« kdy: 22.08.2011, 22:46 »

Přišla mi faktura na nákup kancelářského balíku OpenOffice.org, .... že porý si ho kupuji od firmy Office servisní a distribuční s.r.o. . Oni přitom pronajímají byty a.... taky to jsou asi tak trošku podvodníčci. http://wwwinfo.mfcr.cz/cgi-bin/ares/darv_or.cgi?ico=29274885&jazyk=cz&xml=1, více informací na netu, podvodníci působí na trhu již delší dobu pod různými firmami...

* podvodnici.pdf (93.75 KB - staženo 210 krát.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

revizní technik E2/A, projektování, montáže, rozvaděče, EZS, automatizace
domovní instalace, provozovny, MaR, tepelná čerpadla, zdvihadla, výtahy, zakázková řešení atypických úloh z drobné automatizace a zdvihací techniky

Člen profesního sdružení ČES- Český elektro svaz.    http://eces.webnode.c
Palino

Email
« Odpověď #1 kdy: 23.08.2011, 07:54 »

Podvodnici uz len preto ze ten kancelarsky balik je dostupny ZDARMA na internete, to same aj jeho odvodenina LibreOffice...
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jozef BABJAK

Email
« Odpověď #2 kdy: 23.08.2011, 08:01 »

Mimo titulku otázky opytujúceho sa nevidím nikde ani zmienku o OpenOffice či LibreOffice. Faktúra je na "Office 2011".

Rozmahel Vladimír
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 192

Email
« Odpověď #3 kdy: 23.08.2011, 08:48 »

Už to bylo i v TV. Je to podvodná nabídka. Přečti si text dole pod čárovým kódem vlevo. Tam se prý zavazuješ k pravidelným platbám...

Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 154

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #4 kdy: 23.08.2011, 09:03 »

OpenOffice.org a jeho deriváty musí být podle licence LGPL poskytován zdarma pro jakékoliv použití. Lze ovšem vyžadovat platbu za přidané služby, jako je například umístění na médium (CD), instalaci nebo poradenství. Součástí balíku může být i placený software ve formě pluginu (např. zpracování čárových kódů).

O firmě, která si dá rozšiřující podmínky drobným písmem někam do rohu si myslím svoje.

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Rozmahel Vladimír
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 192

Email
« Odpověď #5 kdy: 23.08.2011, 09:10 »

Firmu vlastní nějaký Attila od Balatonu... Super!

Jozef BABJAK

Email
« Odpověď #6 kdy: 23.08.2011, 09:52 »

... musí být podle licence LGPL poskytován zdarma pro jakékoliv použití.

Tak to je čistý FUD. LGPL ani žiadna iná bežná open source licencia nezakazuje explicitne ani implicitne predaj softvéru za odplatu, a vlastne sa žiadna tejto téme ani nevenuje. Licencie riešia nakladanie so zdrojovými kódmi, riešia prípadnú povinnosť poskytovať ich by default alebo on demand používateľovi a niektoré tzv. infekčné určujú, aká môže byť licencia odvodeného diela. Open source softvér sa samozrejme bežne predáva, pričom platený je zvyčajne najmä súvisiaci support. Že je niekto vychcaný a predáva niečo, čo je normálne zadarmo, môže byť chápané v rozpore s dobrými mravmi, ak zákazíka zavádza, môže sa jednať o podvod, ale rozhodne nie je v rozpore s LGPL len preto, že chce od klienta peniaze za softvér.
Martin H.
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: 23

« Odpověď #7 kdy: 23.08.2011, 10:10 »

To len skúšajú, v ktorej firme taká nenápadná faktúra omylom prejde cez schvaľovací proces.
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Email
« Odpověď #8 kdy: 24.08.2011, 14:31 »

Článek pana Dočekala.

Zdenek Rajmont
*

Oblíbenost autora: 137

Na vedení je nejdůležitější nemít je dlouhé.

« Odpověď #9 kdy: 24.08.2011, 18:01 »

Citace
OpenOffice.org a jeho deriváty musí být podle licence LGPL poskytován zdarma pro jakékoliv použití. Lze ovšem vyžadovat platbu za přidané služby, jako je například umístění na médium (CD), instalaci nebo poradenství. Součástí balíku může být i placený software ve formě pluginu (např. zpracování čárových kódů).
Přesně tak. Užasl jsem, jak licenci dodržuje i sám velký Siemens, který používá Linux na některých svých operátorských panelech. V krabici s panelem je přibalené i mikro CD se zdrojovými kódy.
Nadruhou stranu  - snažil jsem se OpenOffice chvíli provozovat ale nakonec jsem to vzdal a zaplatil Microsoftu.

Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
www.rajmont.cz
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Email
« Odpověď #10 kdy: 24.08.2011, 18:54 »

I já jsem MS zaplatil, ale pouze z důvodu kompatibility. Koupil jsem Office i dceři. Openoffice.org vůbec nejsou špatné, pro svojí revizní činnost je používám výhradně.

Petr M

Email
« Odpověď #11 kdy: 24.08.2011, 18:54 »

Já si zase na OOo nemohu stěžovat. Pro tvorbu dokumentace skoro ideál  Úsměv

1) Používá to Open Document Format podle ISO norem, ne uzavřenou firemní slátaninu.
2) Mnohem lepší cena
3) Podpora exportu do PDF bez kupování Acrobata nebo komolení PDFCreatorem
4) Propracovanější podpora vzorečků atd.
5) Spolupráce s FreeMindem
6) Ve Wordu je problém vložit popis obrázku. OOo to řeší položkou v popup menu. Stačí klik pravým, pak klik levým a objekt je v boxu společně s referencí, stačí dopsat popis.
7) Aktualizace všech polí na jedno kliknutí
Super! Propracovanější formátování. Třeba tvrdý konec stránky Ctrl + Enter v M$ Opice vloží na začátek další stránky prázdný řádek (zkušenost s Opice 2007)
9) Opice 2011 mají úplně stupidní navigaci a produktivita jde tam, kam chodí na návštěvu jenom proktolog.
Zdenek Rajmont
*

Oblíbenost autora: 137

Na vedení je nejdůležitější nemít je dlouhé.

« Odpověď #12 kdy: 24.08.2011, 20:01 »

Citace
Super! Propracovanější formátování. Třeba tvrdý konec stránky Ctrl + Enter v M$ Opice vloží na začátek další stránky prázdný řádek (zkušenost s Opice 2007)
9) Opice 2011 mají úplně stupidní navigaci a produktivita jde tam, kam chodí na návštěvu jenom proktolog.
Ne, že by se s Vaším příspěvkem nedalo souhlasit, ale dodržujte pravidla diskusí !
Bohužel směr ve vývoji kancelářského SW holt udává někdo jiný a všichni se je pouze snaží dohnat. Když mi přišel 5tý mail, kde mi Oo zkomolily přílohu z Wordu a já to hodinu formátoval abych mohl odpovědět, letěly ven. (nehledě na častý dotaz sekretářek - "ale tahle ikonka je jiná ... a vůbec - nějak jinak to celé vypadá ... s tím neumím ...)

Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
www.rajmont.cz
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Email
« Odpověď #13 kdy: 24.08.2011, 20:17 »

Kompatibilita je opravdu velký problém. Bohužel ale na straně MS. Jejich dokumenty mají problém mezi verzemi 2003 a 2007. To u OO.org neplatí, ty nemají problém ani s cizími dokumenty, natož s vlastními.

Kamil Novák
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 287

WWW Email
« Odpověď #14 kdy: 24.08.2011, 20:58 »

Nadruhou stranu  - snažil jsem se OpenOffice chvíli provozovat ale nakonec jsem to vzdal a zaplatil Microsoftu.

Bohužel směr ve vývoji kancelářského SW holt udává někdo jiný a všichni se je pouze snaží dohnat. Když mi přišel 5tý mail, kde mi Oo zkomolily přílohu z Wordu a já to hodinu formátoval abych mohl odpovědět, letěly ven. (nehledě na častý dotaz sekretářek - "ale tahle ikonka je jiná ... a vůbec - nějak jinak to celé vypadá ... s tím neumím ...)

Přesně tak, mám naprosto stejnou zkušenost.
Odhaduji že tak 95% mých zákazníků používá MS a abych ztrácel čas nějakým transformováním a formátováním příloh jenom proto, že ušetřím pár tisíc, to mi mohou být nějaké alternativy ukradené.

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
Stran: [1] 2 Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.293 sekund, 22 dotazů.