Na svou zahradu jsem si před nedávnem nechal připojit k rozvodné soustavě nn (3 x 16A),
resp. vyrostla mi před pozemkem pojistková skříň.
Můj dotaz se netýká toho co dál (připojemí k elektroměru zajistí odborný elektrikář),
zajímá mě jen způsob provedení připojení z elektroměru do "bytové skříně"(?) v chatce.
Jaký kabel je nutný, ale hlavně jak bude muset být provedeno (a mnou připraveno) podzemní vedení (jde mi hlavně o rozměry výkopu, délka vedeni bude cca 7m).
Dejte tam měď CYKY 4x6. Co se týče rozměrů výkopu, zbytečně to dramatizujete, zkrátka kopejte tak hluboko, co se vám bude chtít. Pamatujte však na to, že tam můžete třebas rýt záhonky, přejíždět autem, apd., takže minimálně pár desítek cm by to chtělo každopádně. A pokud už budete při tom kopání, tak si rozmyslete, zda v těch 7 metrech nepřihodíte i nějaký "pomocný" kabel, např. CYKY 3x1,5 (3x2,5), nikdy nevíte, kdy si budete chtít před chatkou udělat zásuvku nebo osvětlení, a nebo budete chtít víkendový tarif (+HDO) a pak potřebujete dodatečný vodič pro případné blokování.
Předpokládám, že elektroměr bude hned ve vedlejším pilíři co je smyčkovací skříň.
A užijte si elektřiny v chajdě... Vůbec totiž netušíte, jak MOC teče technikům distributora ze zubů, když si někdo pošle žádost o zasíťování chajd/y. Tyhle investice jsou po stránce souvisejících potenciálních tržeb z distribuce totiž obvykle nenávratné.