Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  HYBRIDNÍ zóna
| |-+  Oblast řešení teoretických úvah
| | |-+  Zvýším délkou řemenice chybějící otáčky motoru?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Zvýším délkou řemenice chybějící otáčky motoru?  (Přečteno 2123 krát)
Ižák Ctibor
*

Oblíbenost autora: 5

Email
« Odpověď #15 kdy: 28.06.2011, 21:38 »

Jste si vědom toho, že tím zdvojnásobíte namáhání klínového řemene?
Prosím prečítajte si celý môj príspevok. Píšem tam aj to, že   "Záleží ešte koľko a aké remene máte. Ide o to , či to výkonove ten priemer remeníc zvládne!"   Myslím si že v tabuľkách zistiť, či to bude dostačujúce nie je žiadny problém. Remenice a remene môžu byť(a väčšinou u starších strojoch aj boli)natoľko predymenzované, že túto úpravu znesú.  
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Fuk Tomáš
*

Oblíbenost autora: 344

Email
« Odpověď #16 kdy: 29.06.2011, 00:07 »

Jedná se o přenos výkonu 5,5 kW při otáčkách 1440/min, což při jednom klínovém řemenu znamená, pokud se mají dodržet tabulkové hodnoty, už volbu normovaného průřezu B klínového řemene, a ten pak už má povolen nejmenší výpočtový průměr řemenice 125 mm (a tedy vnější průměr cca 135 mm).

Proto bych byl s raděním zkrouhnout tu hnanou řemenici na průměr 100 mm velmi velmi opatrný, přicházelo by to v úvahu jen při dvou klínových řemenech průřezu A nebo třech řemenech průřezu Z.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Jozef BABJAK

Email
« Odpověď #17 kdy: 29.06.2011, 08:24 »

Pan Fuk, klobúk dole! Čím sa vy živíte, že máte tak široký rozhľad a zároveň hlboký vhľad?
Fuk Tomáš
*

Email
« Odpověď #18 kdy: 29.06.2011, 10:51 »

Jak kdysi prohlásil Isaac Newton: vidím tak daleko, protože stojím na ramenou velikánů.

* pricurka.jpg (33.66 KB, 590x828 - prohlédnuto 94 krát.)

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Petr Doležal
*

Oblíbenost autora: 446

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)

« Odpověď #19 kdy: 29.06.2011, 12:47 »

Bod za příčurku, ať už je překlep či fór, který jsem do dnes neznal   Smích

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
Jozef BABJAK

Email
« Odpověď #20 kdy: 29.06.2011, 12:55 »

JPG je síce fajn, ale príčurka v PDF by bola ďaleko lepšia.  angel
Petr Doležal
*

Oblíbenost autora: 446

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)

« Odpověď #21 kdy: 29.06.2011, 13:00 »

Můj vnitřní hlas mi našeptal: "Hledej, šmudlo, hledej!"
http://www.347.vsb.cz/files/kal01/prirucka-remen.pdf

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
Fuk Tomáš
*

Email
« Odpověď #22 kdy: 29.06.2011, 18:53 »

...překlep či fór, který jsem dodnes neznal
Já to nevymyslel - jestli mě paměť neklame, tak to mám od nějakého Jardy Duška, který mě někdy před 30 lety v Kolbence seznamoval s technologií výroby tyristorů (a ač původně elektrikář, měl ji v malíčku).

P.S. nechtěl jsem být ten, kdo to autorské dílo vystaví - ale link na VŠB je dobrá volba.

Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.055 sekund, 20 dotazů.