Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Plánování, úvahy, vysvětlení, pochopení principu, rozhodování o tom, co si přeji, potřebuji, chci ...
| | |-+  Kolik toho víte o elektromobilitě vy?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 3 Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Kolik toho víte o elektromobilitě vy?  (Přečteno 3051 krát)
Igor Nováček
*

Oblíbenost autora: 25

Prý vítězí zdravý rozum a pravda!

« kdy: 01.06.2011, 08:02 »

SCHRACK: Katalog EMOBILITY 2011
Emobilita je naše blízká budoucnost. Ať se nám to líbí nebo ne doba, kdy budeme mít v garáži elektrický skútr se blíží. Co z toho plyne pro nás, elektrikáře? Už nyní bychom jako technici měli znát technologie skryté v pohonech, či nabíjecích stanicích. Odborník se totiž vyznačuje tím, že zná podstatně víc souvislostí, než běžný uživatel.
Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Kolik toho víte o elektromobilitě vy?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Martin1548

Email
« Odpověď #1 kdy: 01.06.2011, 15:37 »

Emobilita je naše blízká budoucnost.

Emobilita není naše blízká budoucnost. Pročpak asi elektrozvěrozvěsti tají amortizaci akumulátoru na 1 km ?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jan Alin
*

Oblíbenost autora: 202

« Odpověď #2 kdy: 01.06.2011, 18:48 »

No cena jednoho kilometru s elektrovozítkem by mě taky zajímala. Myslím že zatím je to tak že jsem se na tento způsob dopravy málo učil a tak na to nevydělám.  Mrknutí
Miroslav Minařík
Zákon o zachování hmoty. Čím víc rozdám, tím víc dostávám.
*

Oblíbenost autora: 228

Odborná publicistika. Oblast elektroinstalace nn.

26163060 SKYPE+e-boss
« Odpověď #3 kdy: 01.06.2011, 20:48 »

Emobilita není naše blízká budoucnost. Pročpak asi elektrozvěrozvěsti tají amortizaci akumulátoru na 1 km ?

Hmmm amortizace je určitě důležitý parametr! Jdu po tom!

CHCETE vědět více?    Pak zkuste můj Google+ nebo Facebook zde!
mafiak
Neverifikovaný uživatel @5

Oblíbenost autora: 2

« Odpověď #4 kdy: 01.06.2011, 21:21 »

Hmmm amortizace je určitě důležitý parametr! Jdu po tom!

Zhodou okolností som dnes prezeral nejaké tie elektroskútre. Napríklad český výrobca akumoto udáva pri niektorých typoch životnosť motora a AKU pozor az 100.000km. Ak by to bola pravda, tak je to veľmi zaujímavá záležitosť.

Problém je stále nízky dojazd (reálne do 50-80km) a doba nabíjania (oproti tankovaniu kvapalného paliva)
Miroslav Minařík
*

26163060 SKYPE+e-boss
« Odpověď #5 kdy: 01.06.2011, 21:37 »

U elektrovozidel se akumulátory garantují na deset let.
Jen by to chtělo znát přesnější čísla.

K tomu dojezdu ...
Když si udělám přesný kontrolní výpis z GPS knihy jízd našich redakčních vozidel, tak u většiny je to cca do 40km za den. Když jsme jezdili s Citroenem Zero před Amperem nebyl problém.
A Petr Jahoda s elektromobilem již brázdil úspěšně Čechy.

Viz ....

Play

Jan Alin
*

« Odpověď #6 kdy: 01.06.2011, 21:37 »

Zhodou okolností som dnes prezeral nejaké tie elektroskútre. Napríklad český výrobca akumoto udáva pri niektorých typoch životnosť motora a AKU pozor az 100.000km. Ak by to bola pravda, tak je to veľmi zaujímavá záležitosť.

Jestli je to jako s životností úsporek tak to je dost problém. Kolik je cena náhradní baterie a motoru?
Jan Alin
*

« Odpověď #7 kdy: 01.06.2011, 21:44 »

U elektrovozidel se akumulátory garantují na deset let.
Jen by to chtělo znát přesnější čísla.

K tomu dojezdu ...
Když si udělám přesný kontrolní výpis z GPS knihy jízd našich redakčních vozidel, tak u většiny je to cca do 40km za den.

Můžete uvést zdroj desetileté garance na akumulátory? Aby to nebyla předpokládaná životnost v případě ideálního nabíjení a vybíjení.

40km za den by u mě zcela jistě nestačilo.  Smutek
Jen pro zajímavost, co používáte za GPS systém pro monitoring jízd? Po něčem takovém se začínám také rozhlížet ale praktická zkušenost chybí.
Miroslav Minařík
*

26163060 SKYPE+e-boss
« Odpověď #8 kdy: 01.06.2011, 21:59 »

Můžete uvést zdroj desetileté garance na akumulátory? Aby to nebyla předpokládaná životnost v případě ideálního nabíjení a vybíjení.

40km za den by u mě zcela jistě nestačilo.  Smutek
Jen pro zajímavost, co používáte za GPS systém pro monitoring jízd? Po něčem takovém se začínám také rozhlížet ale praktická zkušenost chybí.

O těch akumulátorech to poptám přesně. Akumulátor u elektrovozidla je to, co dělá tu cenu a tak je logické se ptát na podrobnosti.

Mě by 40km za den stačilo, pokud bych zrovna nevyrazil z Brna do Prahy :-)
GPS knihu jízd máme asi tři roky. Tu a tam kouknu kde jsem byl, spíš je to archivní pro případ zpětné rekonstrukce událostí.
Až na jeden výpadek to jede bez problémů.
Oceňuji na tom to, že nic sám neeviduji jako otrok, sekretářka na cestách.
Viz. http://auto-gps.eu/

Lubomír Jindra
*

Oblíbenost autora: 246

Revizní technik E2/A OSVČ

« Odpověď #9 kdy: 01.06.2011, 22:19 »

Já jim říkám romantikové. Hovoří zasvěceně o budoucnosti dopravních vozidel na elektřinu. Jak jsou ty vozy čisté, elegantní, tiché spolehlivé... nádherný sen, ulice plné ladných elektromobilů. Před dvaceti lety říkali za rok, před deseti lety říkali za rok a dnes? Dle informací to vypadá že za rok  Mrknutí

Bohužel to je zatím jen sen. Technologie zdaleka nenabízí komfort jako ropa a je to strašně drahé. Jsou jiné technologie dávno zavedené, jednoduché a funkční = auta na zemní plyn. Zemního plynu je mnohem více než ropy a právě zemní plyn nahradí naftu a benzín. Ne elektřina. Sen zůstane snem. V oblasti akumulace nebo výroby elektřiny by musel přijít převratný objev, do té doby ani náhodou. Drahé hračky.

Elektroinstalace, revize
Jablonec n.N, Liberec
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektroinstalace-jablonec.cz
JirkaKal

Email
« Odpověď #10 kdy: 01.06.2011, 22:26 »

Zde je hezký soubor komerčně vyrobených elektromobilů-minulosti i současnosti.
Vlevo stačí kliknout na ELCARS
http://www.electroauto.cz/
V odkazu je jedno hodně zajmavé vozidlo od společnosti General Motors EV1 rv.1996-2001
co si myslíte o jeho minulosti?

jinak v současné době se na trh dostaly baterie typu LiFeYPO4
http://gwl-power.tumblr.com/

A taky tu mám jeden odkaz pro fandy konspirační teorie ohledne vozidla EV1.  Škleb
http://dokumentarni.tv/veda-a-technika/kdo-zabil-elektromobil-who-killed-electric-car
Zdenek Rajmont
*

Oblíbenost autora: 137

Na vedení je nejdůležitější nemít je dlouhé.

« Odpověď #11 kdy: 02.06.2011, 06:53 »

Spočítejte si, jaký výkon by byl potřeba pro nabíjení akumolátorů, kdyby se nahradila jen 1/4 aut v ČR elektromobily. Dojdete k číslu, že by se na nás stěží skládala celá Evropa. Nic proti elektromobilitě, je to krásná věc ( sám jsem se podílel na návrhu měniče do elektromobilu), ale varuji před neuváženou masovostí. 

Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
www.rajmont.cz
Miroslav Minařík
*

26163060 SKYPE+e-boss
« Odpověď #12 kdy: 02.06.2011, 07:06 »

Je pravdou, že co nabíjecí stanice, tak rezervovaný příkon.
Kolik stanic a jaké jejich vytižení.

A teď:
Cena dobíjecí stanice.
Cena parkoviště s dobíjecí stanicí.
Z toho cítím, že cena bude za strávený čas, než za odběr energie.

Lubomír Jindra
*

Oblíbenost autora: 246

Revizní technik E2/A OSVČ

« Odpověď #13 kdy: 02.06.2011, 07:34 »

Pracoval jsem kdysi se starším elektrikářem, budiž mu země lehká a ten básnil o elektromobilu už za komančů. Vždycky říkal: "Jezdil bych s ním do práce a celý den by se nabíjelo ze stavebního rozvaděče"  Smích

Elektroinstalace, revize
Jablonec n.N, Liberec
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektroinstalace-jablonec.cz
Zdenek Rajmont
*

Oblíbenost autora: 137

Na vedení je nejdůležitější nemít je dlouhé.

« Odpověď #14 kdy: 02.06.2011, 08:30 »

Škleb Když jsem jako student brigádničil  u stavoizolací, skoro všichni měli trabanty. Jezdili na sudy technického benzínu. Lepší měli auto na plyn, jednu bombu s PB spojili s druhou, plnou otočili dnem vzhůru a dno zahřáli hořákem ...

Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
www.rajmont.cz
Stran: [1] 2 3 Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.096 sekund, 21 dotazů.