Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  HYBRIDNÍ zóna
| |-+  Oblast definic pojmů
| | |-+  Jak vypočítat hodnotu hlavního jističe a proudy které potečou ve fázích?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Jak vypočítat hodnotu hlavního jističe a proudy které potečou ve fázích?  (Přečteno 2143 krát)
Reptal M

Email
« Odpověď #15 kdy: 26.05.2011, 21:06 »

Protože mne to velmi zajímá. A proč se ho nezeptám? Ptal jsem se, ale odpovědi jsem se nedočkal. To ale není podstatné. Podstatné je proč podle vás nemůže zapojit měnič na dvě fáze?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
František Janeček
*

Oblíbenost autora: 39

Email
« Odpověď #16 kdy: 26.05.2011, 21:29 »

Odpovědi se dočkáte,ale protože jsem dělal něco jiného, dostal jsem se k tomu až teď.Omlouvám se ale mechanicky jem sečetl hodnoty jističů ale je to trochu jinak.Na obrázku máte jak je spočítaný sdružený proud.Ale je to jen tak, jak jsem vydedukoval z vašeho popisu.Ale stejně vám to vyjde alespoň na 25A jistič.

* Bez názvu 1.pdf (198.16 KB - staženo 89 krát.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Miroslav Revús
*

Oblíbenost autora: 24

Email
« Odpověď #17 kdy: 26.05.2011, 21:33 »

Prečo by nemohol?
 Podľa vami uvedených údajov je to menič s napájacím napätím do 240V.  Je mu úplne jedno či to je z európskej jednej fázy alebo z amerických dvoch. Na vstupe meniča je usmerňovač, ktorý si to napätie usmerní a potom ho striedačová časť opäť vystrieda s požadovaným kmitočtom. Na výstupe bude potom zapojený motor napr. Y/D 400/230V, zapojený do D alebo iný trojfázový motor s napätím medzi fázami do 240V.
Reptal M

Email
« Odpověď #18 kdy: 26.05.2011, 21:44 »

Někteří diskutující se nad tím pozastavují. Tak nevím kdo má pravdu.

Pro pana Janečka: To nebylo na vás. Děkuji vám.
František Janeček
*

Oblíbenost autora: 39

Email
« Odpověď #19 kdy: 26.05.2011, 22:02 »

Také nevidím důvod proč by nemohl být napájen měnič ze dvou fází.Když jsem s měniči začínal, měly měniče tři svorky na přívod (L1,L2,L3) a přívod 220V se nechal u malých měničů do 2kW připojit mezi vlastně fázové svorky L1, L2.Na výstup se pak připojil motor 3x220V.
Fuk Tomáš
*

Oblíbenost autora: 344

Email
« Odpověď #20 kdy: 26.05.2011, 22:16 »

Někteří diskutující se nad tím pozastavují.
Jestli tím myslíte mne, tak já jsem se nad tím nepozastavoval. Ptal jsem se jen, zda jste si jist, protože 2f přípojka je v USA běžnější než 3f Y.

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Reptal M

Email
« Odpověď #21 kdy: 26.05.2011, 22:29 »

Vaše otázka mi tak vyzněla, nezlobte se. Ovšem sdělení pana Schwartze mne trošičku vyděsilo.
Pavel Plesner

Email
« Odpověď #22 kdy: 27.05.2011, 11:40 »

Fungovat to asi bude. Já bych to ale takto nenavrhl dal bych tam měniče s napájením 3f. Dělají se v různých provedeních a na různá napětí. Nehledě na lepší zatížení fází a neví co by na to říkali v USA.
Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.092 sekund, 20 dotazů.