Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  HYBRIDNÍ zóna
| |-+  Oblast řešení teoretických úvah
| | |-+  Je možné ohřívat bojler fotovoltaikou?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Je možné ohřívat bojler fotovoltaikou?  (Přečteno 4635 krát)
Lukáš Rotrekl
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: 19

« Odpověď #15 kdy: 08.07.2011, 07:53 »

Pokud se má využít FVE s maximální efektivitou, bude to stát samozřejm ě nějaké peníze...
osobně bych viděl řešení dvě možná:
buď bude mít elektroměr od distributora 485 nebo nějakou jinou komunikaci, vytáhnu si z něj údaje do PLC a pak v několika stupních budu odpínat zátěž... Podle toho co budu chtít zobrazovat, tak jsem někde na cca 10 000,-Kč za materiál, montáž bych tipoval tak do 5000Kč a pak vývoj SW.

V druhé variantě místo komunikace v elektroměru použiji nějaký multimetr s komunikací takže mě k ceně přiskočí cca 10 000,-Kč za multimetr a proudový trafa...

Pak už záleží co v domě mám a jak efektivně to dokážu ovládat... V každým případě určitě spotřebovat co největší část výroby FVE, ale tato spotřeba musí být efektivní.. např ohřát vodu v zásobníku na 80st, pak ji nevyuzít a nechat zchladnout na 40 je zbytecny a radsi jsem ty kWh mohl prodat...

Mam ted rozdelany barak, kde sice z FVE asi nakonec sejde, ale bylo vymysleno, ze FVE se bude pouzivat (resp. pri chodu FVE) prave k ohrevu TUV tepelnym cerpadlem, chod filtrace bazenu a biotopu (s tim ze se bude pocitat cas behu, tak aby se za den dosahlo pozadovaneho probehu) a podobny dalsi serepeticky...
Samozrejme pokud by se mel prebytek dodat zdarma, tak je lepsi jej spotrebovat, i kdyz by to nemelo byt uplne efektivni...
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Wikipedia: "Já vím všechno!"
Google: "Najdu všechno!"
Facebook: "Já znám všechny."
Internet: "Beze mě, jste v prdeli."
Elektřina: "tak se uklidníme jo?!"...
Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.053 sekund, 20 dotazů.