Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Připojení do energetické sítě nn (nízkého napětí
| | |-+  Je jednání prodejců firmy Centropol legální?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Je jednání prodejců firmy Centropol legální?  (Přečteno 5066 krát)
Martin Novák
*

Oblíbenost autora: 118

« Odpověď #15 kdy: 03.07.2011, 14:08 »

Se Svědky Jehovovými, podomními obchodníky a podobnými existencemi jednám pouze z okna.Je potom méně práce s vyhazováním. Úsměv

Jo, a dost pomaha koukat na ne pres miridla treba na Sa58...
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Lukáš Malík
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 1

Montáže a opravy elektro do 1000V, §8

Email
« Odpověď #16 kdy: 03.07.2011, 20:31 »

Zvláště svědci jehovovi jsou taky dobré terno. Onehdá byli tak neodbytní a pořád stáli u brány, až jsem na ně chtěl pustit psa. Zabralo to.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Domovní a bytové elektroinstalace.
Opravy, údržba, návrhy a rekonstrukce.
Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT.
Zavítejte také na http://forum.ovsem.net
Jiri Dvorak
Neverifikovaný uživatel @2
*

Oblíbenost autora: 0

« Odpověď #17 kdy: 03.07.2011, 21:14 »

jo pánové, je to už několik měsíců co u mě doma v paneláku zazvonil jaký si, né moc dobře oblečenej "Tučňák"....  A začal: " dobrý den jsem z elektrárny Nymburk ( žiji v  K. Hoře) a nabízíme vám prodej levné elektriky přímo z elektrárny... bla bla". Tak jsem se se ho slušně zeptal jakou zastupuje distribuční společnost, pak se mi pokoušel ještě jednou vnutit že prodává elektriku přímo z elektrárny, no a když jsem zase oponoval že elektrárna - výrobce těžko přímo prodává elekriku, tak nějak o další konverzaci ztratil zájem a odkázal mě na jejich web.... A druhý den... byli u vchodu do domu tučňáci dva a odchytávali důchodce ať jim podepíšou tu úžasně výhodnou smlouvu ( já zjistil že bych proti čezu dle spotřeby za minulý rok opravdu ušetřil.... bylo to něco do 150 kč - už přesně nevím).
Ale co tenhle způsob prodeje je zcela běžný i v jinejch odvětvích - ..... čím větší podvodník - tím lepší obchodník, to se dnes bohužel pro mnoho lidí - společností  stává marketingovým modelem a když na to někdo poukáže - pochybení jednotlivce je jako výmluva vždy po ruce...
Krýdl Petr

Email
« Odpověď #18 kdy: 03.07.2011, 21:31 »

Administrátoři kde jste?
Nedávno jsem na jiném vlákně byl "umravnostněn" p. Borovcem za to, že jsem se podivoval nad tím, že dopravní nehoda jedené elektrofirmy nesouvisí s problematikou oboru elektro. Bylo mi sděleno, že zmíněná firma velkou částkou přispívá na tento portál, a mám se proto chovat slušně, nebo se do diskuzí nezapojovat. Beru, ale co se děje v tomto vlákně?
Ve výše zmíněném debatním problému účastníci vyjadřují své názory "americkým" způsobem, že nejlepší pohled na nepřítele je přes zaměřovač střelné zbraně, doplněno vypuštěním rozzuřeného psa.
Nyní, ale k podstatě věci. Je přece každého věc s kým si udělá smlouvu.
To že si pustí podomní prodejce domů a podlehne vábení, je jeho svobodná volba. Nikdo ho k ničemu nenutí.
Solidní firmy si klienty udržují jiným a důstojným způsobem.
Jan Franěk
Český živnostník-elektrikář
*

Oblíbenost autora: 196

Email
« Odpověď #19 kdy: 03.07.2011, 22:34 »

Je přece každého věc s kým si udělá smlouvu.
To že si pustí podomní prodejce domů a podlehne vábení, je jeho svobodná volba. Nikdo ho k ničemu nenutí.

To je sice pravda, ale zde je to většinou nerovný boj. Prodejce je připraven v semináři na to, jak prodat svůj produkt co nejvíce lidem. Na druhé straně barikády máme obyčejné lidi, kteří doplatí na to, že prodejce je záměrně mylně informuje říkáním polopravd a zamlčováním skutečností. To když pomineme to, že se i vydávají za třeba ČEZ, se kterým vlastně nemají nic společného (jako u nás před 14 dny)

Podle mne je to jasný příklad podvodného jednání a jelikož se jedná o elektřinu, tak se to úzce týká i zde těchto diskusí. Osobně jsem s naším starostou probrali pár nejdůležitějších bodů ohledně těchto prodejců a informovali hlavně starší občany v obci.

Elektrikář a revizní technik.
www.fraja.cz
revize@fraja.cz
t: 728171585

Člen profesního sdružení ČES - Český elektro svaz a člen rady UE-ČR        http://eces.webnode.cz/
Fuk Tomáš
*

Oblíbenost autora: 344

Email
« Odpověď #20 kdy: 03.07.2011, 23:40 »

Tuhle se takoví machři objevili s novou fintou. Drželi v ruce nějaké papíry od ČEZu, aby to vypadalo jako že jsou od nich, a oznámili, že podle nového zákona máme nárok na slevu. A že tedy přišli zkontrolovat, jestli jsme ji opravdu dostali, pročež že musí nutně hovořit s majitelem odběrného místa  Škleb

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Milan Hudec
*

Oblíbenost autora: 17

Email
« Odpověď #21 kdy: 04.07.2011, 15:53 »

To je sice pravda, ale zde je to většinou nerovný boj. Prodejce je připraven v semináři na to, jak prodat svůj produkt co nejvíce lidem. Na druhé straně barikády máme obyčejné lidi, kteří doplatí na to, že prodejce je záměrně mylně informuje říkáním polopravd a zamlčováním skutečností. To když pomineme to, že se i vydávají za třeba ČEZ, se kterým vlastně nemají nic společného (jako u nás před 14 dny)

Podle mne je to jasný příklad podvodného jednání a jelikož se jedná o elektřinu, tak se to úzce týká i zde těchto diskusí. Osobně jsem s naším starostou probraly pár nejdůležitějších bodů ohledně těchto prodejců a informovali hlavně starší občany v obci.
Čin dle poslední věty lze jen a jen pochválit, mě to nefunguje, ale jistě za tuto činnost vám zde někdo přidělí body, ještě jednou - super!
Milan Hudec
*

Oblíbenost autora: 17

Email
« Odpověď #22 kdy: 04.07.2011, 15:56 »

Tuhle se takoví machři objevili s novou fintou. Drželi v ruce nějaké papíry od ČEZu, aby to vypadalo jako že jsou od nich, a oznámili, že podle nového zákona máme nárok na slevu. A že tedy přišli zkontrolovat, jestli jsme ji opravdu dostali, pročež že musí nutně hovořit s majitelem odběrného místa  Škleb
Zrovna vás bych coby polopodvodný prodejce potkat nechtěl, jako kdyby místní nezbeda šel do ringu s profíkem těžký váhy tanecek
Milan Illek
*

Oblíbenost autora: 104

« Odpověď #23 kdy: 04.07.2011, 21:16 »

....  A začal: " dobrý den jsem z elektrárny Nymburk ( žiji v  K. Hoře) a nabízíme vám prodej levné elektriky přímo z elektrárny... bla bla". Tak jsem se se ho slušně zeptal jakou zastupuje distribuční společnost, pak se mi pokoušel ještě jednou vnutit že prodává elektriku přímo z elektrárny, no a když jsem zase oponoval že elektrárna - výrobce těžko přímo prodává elekriku, tak nějak o další konverzaci ztratil zájem a odkázal mě na jejich web
To, co jste zde uvedl, je typická ukázka bludů. Výrobce elektřiny ji může klidně prodávat, s využitím sítě distributora, přímo odběrateli.
Václav 3

Email
« Odpověď #24 kdy: 05.07.2011, 09:22 »

Všechny podomní obchodníky (telefon, elektrika, hrnce, brambory...) vyhazuji se slovy, že s podomními obchodníky neobchoduji, mnohdy dříve, než stačí říct co nabízejí. A obvykle se nezmohou ani na nějaký protest a je klid.
Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.09 sekund, 21 dotazů.