Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Plánování, úvahy, vysvětlení, pochopení principu, rozhodování o tom, co si přeji, potřebuji, chci ...
| | |-+  Jak zapojím motor od rolety aby se po 3. minutě roleta zavřela?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Jak zapojím motor od rolety aby se po 3. minutě roleta zavřela?  (Přečteno 3838 krát)
Bambus

Email
« Odpověď #15 kdy: 01.11.2010, 22:58 »

A můžeme to těm lidem psát 100X a stejně budou neveřící .
Imbusy jsou koncové nikoliv tlakové spínače . Zkuste vytáhnout roletu nahoru ,pak ji spusťte dolu ,přidržte 1 min  a pak mi napište jestli je škoda na roletě alespoň 5tisíc . 
Předem díky za zprávu .
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
vasekaro
Neverifikovaný uživatel @4

Oblíbenost autora: 0

« Odpověď #16 kdy: 01.11.2010, 23:04 »

Pro pana Schwarze
Není to špatný nápad se čtečkou otisků,ale já mám doma automatizaci bezdrátovou např.:alarm,garáž vrata,venk.poj.vrata,topení,světla,roleta atd.pomocí modulů od Jablotronu.Všichni doma máme klíčenky a celkem nám to všem vyhovuje.Nehledě na to,že nějaký vandal vám úmyslně poškrábe čtečku a je hned problém.Vím co říkám,kamarád takhle dopadl a nakonec ji demontoval a zvolil také bezdrát.ovl.A to nemluvím o mém zvonku,je taky neustále napadán puberťáky!Vše maká v pohodě,až na ty nájemníky!Proto tu roletu potřebuji aut.zavírat.
Děkuji za nápad.Vašek.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
vasekaro

« Odpověď #17 kdy: 01.11.2010, 23:13 »

Pro pana Bambuse
Já se asi špatně vyjadřuji,ale mluvím jenom to co říkal ten montážník z firmy co mi tu roletu montoval.
Je fakt děláná na sílu.To klidně udělám a nic se nestane.Budu ji držet na horu nebo dolu třeba hodinu,tak se vždy zastaví.To jsem už několikrát dělal.Vím co píšu,protože jsem měl asi 10 reklamací na seřízení rolety.Po 11.reklamaci mi došla trpělivost a roletu jsem si seřídil sám a do dneška chodí bez problémů.Také vám děkuji za nápad.
vasekaro

« Odpověď #18 kdy: 01.11.2010, 23:23 »

Pro pana Bambuse
Ještě k té ceně.Celá roleta v četně montáže a motoru stála 18tis.Kč.
Určitě jsem nekoukal na cenu a řádně jsem si ověřil preference firmy,která mi roletu montovala.Tato firma byla tak uprostřed s cenovou nabídkou na dílo.Jenom pro zajímavost,jedna firma chtěla 26tis.Kč a nevěřím,že by ta roleta byla kvalitnější.Max.předraženo a takové podnikavce já nepodporuji ani náhodou.
S pozdravem Vašek.
Bambus

Email
« Odpověď #19 kdy: 02.11.2010, 06:09 »

No je dobře , že jste si udělal na takové veledílo výběrové řízení .
Předpokládám , že s cenou jste byl spokojen , sice - montoval to cikán jak píšete výše ,musel jste to po něm předělat , byli tam 10x na reklamaci a stejně to nefunguje jak si představujete . To ale není důležité ,hlavně že nevydělal ten místní podnikavec  Škleb.
Jinak když jede pohon dolu a vy zastavíte roletu tak se pohon odvíjí veselé dál a začne devastovat roletu v kastlíku takže žádný tlaky ho nevypnou .
Jestli udržíte roletu směrem nahoru tak je pohon slabý a bude si chvilku pobroukávat a po další chvilce zlehka chvilku pokuřovat .
A 8 tisíc rozdíl ? Předpokládám,že jste dostal polskou roletu z neextrudovaného slabého hliníkového plechu která se ve vodítkach za dva roky při tomto provozu  prodře ,bude tam chybět pádová brzda a další úspora vznikla u toho roomského montážníka co to přišrouboval .
Hlavní věc je , že jste spokojený jak jste dobře zmanageroval tu výběrovku  Škleb.
vasekaro

« Odpověď #20 kdy: 02.11.2010, 09:37 »

Pro pana Bambuse
Tady máte odkaz na firmu od které mám roletu v četně motoru.  Úsměv

Nechám na váš komentář zda-li je kvalitní nebo ne.(Polsko to rozhodně není)
Veledílo to bylo,protože jsem objednal rolety na všechny okna(18 oken)+zimní zahradu,která má plochu 32M2.Při tak velké zakázce jsem si udělal výb.řízení.Nejsem tak naivní a vzal 1.firmu,kterou uvidím.
Je  to složité,protože v dnešním novodobém českém kapitalismu jde všem jenom o prachy!Nic jiného tyto firmy nechtějí,až na pár výjimek.Taková je dnešní společnost honit prachy za každou cenu.
Tak znovu,když roleta jede dolů a já ji budu držet,tak se okamžitě zastaví.NIC se v kastlíku nenavíjí!
Když jede roleta nahoru a já ji podržím,zase se motor okamžitě vypne anepobroukávási a ani nečoudí!
Vodítka mají filcované polstrování a za tu dobu 2 roků nevidím ani náznak o prodření.A to roleta se denně ot.a zavírá přibližně 25×! Smích
Ještě jsem šel k oknu otestovat sílu lamely,které jsou zateplené a zjistil jsem,že to žádný slabý plech není.
Montážníci byli čtyři z toho jeden róm,ale slušný.
Malou radu pro vás.Zavolejte si do Lomaxu a tam vám princip brzdy motoru vysvětlí. Škleb
S pozdravem Vašek.

* 10lomax.jpg (128.08 KB, 804x669 - prohlédnuto 78 krát.)
Miroslav Minařík
Zákon o zachování hmoty. Čím víc rozdám, tím víc dostávám.
*

Oblíbenost autora: 228

Odborná publicistika. Oblast elektroinstalace nn.

26163060 SKYPE+e-boss
« Odpověď #21 kdy: 02.11.2010, 12:54 »

Lomax mohu potvrdit jako OK. Inzerci u nás sice nemají, ale jejich garažová vrata jsou OK.
 Palec vzhůru
Jen si k nim musím dodělat vizuální signalizaci. Občas zajdu za dům a nevím kde vrata jsou :-)

CHCETE vědět více?    Pak zkuste můj Google+ nebo Facebook zde!
vasekaro

« Odpověď #22 kdy: 02.11.2010, 13:34 »

Pro pana Minaříka
Souhlasím s vámi a děkuji za názor.
S pozdravem Vašek.
Bambus

Email
« Odpověď #23 kdy: 02.11.2010, 15:34 »

Děkuji za radu , zavolám si do Lomaxu a nechám si vysvětlit jak funguje čínskej šrot protože to teda opravdu neznám a že jsem měl v ruce pohony snad všech normálních výrobců trubkáčů .
Nezbývá než vám popřát ať vám to dlouho a dobře slouží .
Miroslav Minařík
Zákon o zachování hmoty. Čím víc rozdám, tím víc dostávám.
*

Oblíbenost autora: 228

Odborná publicistika. Oblast elektroinstalace nn.

26163060 SKYPE+e-boss
« Odpověď #24 kdy: 02.11.2010, 16:57 »

Děkuji za radu , zavolám si do Lomaxu a nechám si vysvětlit jak funguje čínskej šrot protože to teda opravdu neznám a že jsem měl v ruce pohony snad všech normálních výrobců trubkáčů .
Nezbývá než vám popřát ať vám to dlouho a dobře slouží .
Nevím o čem hovoříte, ale ten můj pohon je německý.

CHCETE vědět více?    Pak zkuste můj Google+ nebo Facebook zde!
Bambus

Email
« Odpověď #25 kdy: 02.11.2010, 22:07 »

To ano je německý ale to mluvíme o pohonu sekčních vrat kde bude Marantec .
S tím není žádný problém ,klasický bytelný pohon.
Řeč tu ovšem byla o roletách kde jsou trubkové pohony .
Tak jak to pán zarputile popisuje tak nefunguje žádný trubkový pohon co jsem kdy viděl a že jich bylo . Ono totiž z principu funkce rolety když za ní chytím při pohybu směrem dolu tak tam nemá co zareagovat protože se začne pouze rozvíjet pancíř v kastlíku .
Nicméně prvotní debata byla : jak to zbastlit co nejlevněji bez ohledu na jakékoliv normy a od té se to značně přesunulo .Omlouvám se za mnoho příspěvků o ničem.
Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.061 sekund, 21 dotazů.