Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Opravy a servis, údržba , rekonstrukce
| | |-+  Jak je složitá příprava bytu na třífázovou přípojku?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Jak je složitá příprava bytu na třífázovou přípojku?  (Přečteno 1524 krát)
Zdeňka Lapáčková
Neverifikovaný uživatel @1

Oblíbenost autora: 0

Email
« kdy: 02.09.2010, 19:10 »

Nedávno jsem koupila byt 3+1 a bude následovat kompletní rekonstrukce,
tak bych měla několik skromných otázek pomoc jak jsem se zde mohla dočíst, je celkem složité a nákladné změnit 1f na 3f, pokud jsem to z diskuzí zde dobře pochopila.
Je teoreticky možné provést rekonstrukci tak, že v bytě se rozvody elektro "připraví" na 3f a budou dočasně napojeny na 1f a později se dokončí celá elektrorekostrukce na 3f?
Nevím, jestli jsem to dost srozumitelně napsala ...
Elektru opravdu nerozumím  pomoc
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Radek Červený
Začínám pilovat svůj kádrový posudek, od června to bude opět aktuální.
*

Oblíbenost autora: 125

Živnostník, OSVČ

WWW Email
« Odpověď #1 kdy: 02.09.2010, 20:21 »

jak jsem se zde mohla dočíst, je celkem složité a nákladné
Výše připojovacího poplatku distributorovi zpravidla nebývá vyšší jak cena nové varné desky. Co je tedy nákladnější? Složité to není pro profesionály, co se v oboru pohybují a svoji práci umí.

v bytě se rozvody elektro "připraví" na 3f a budou dočasně napojeny na 1f a později se dokončí celá elektrorekostrukce na 3f?
ANo, je to možné, pokud se s tím bude od začátku při výrobě nového rozvaděče počítat. Osobně, pokud někde tahám přívod na el.troubu a paní domu trvá na vaření plynem, rovnou ten okruh natáhnu pětižilovým kabelem. Už se to párkrát vyplatilo, paní domu se nakonec rozmyslela jinak a bylo to jak najité. Holt ty naše ženy....  Mrknutí Smích
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz
Miloslav Dunda
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: -24

« Odpověď #2 kdy: 02.09.2010, 22:47 »

Složité a nákladné to nebude pokud je v elektroměrovém rozváděči místo na třífázový elektroměr a jistič. Pokud né, tak to mimo výměny přívodu znamená i výměnu elektroměrového rozváděče. Záleží kolik je na patře bytů. Pokud tři odhaduji cenu na deset až patnáct tisíc za ten přívod a nový rozváděč.
František Šohajda
*

Oblíbenost autora: 42

RT E2-A

« Odpověď #3 kdy: 03.09.2010, 06:34 »

V tomto případě si zavolejte odborníka elekro /i více Mrknutí/ a ten na místě rozhodne co a jak se udělá!
Jdou udělat bezpečně různé věci....
Pokud děláte celkovou rekonstrukci je to vhodné udělat...potom jsou vždy nějaké problémy...
/záleží také na rozvodech v domě, kde je byt./

RT -EZ   -elektroinstalace domovní,specializace na zdravotnické rozvody....revize ve zdravotnictví...
Tomáš Kahánek
Neverifikovaný uživatel @1

Oblíbenost autora: 0

Email
« Odpověď #4 kdy: 06.09.2010, 22:41 »

Předcházející majitel bytu přítelkyně 3+1 dělal nový rozvod a nachystal i přívodní 5x6CYKY na tři fáze. Změna z původního jističe 1x25A na 3x25A mě stála 7500Kč a 800Kč elektrikář, který nachystal místo v rozvodné skříni na 3f elektroměr a spínací hodiny pro denní a noční proud. Nicméně ČEZu to místo nestačilo a po mé dovolené proběhne ještě úprava. Pokud ještě připočtu následnou cenu kabelu, který mi nikdo pro varnou desku do kuchyně nenatáhl  Smutek (ikdyž dělal nový rozvod), jistící prvky, novou rozvodnici (stará nemá žádnou volnou kapacitu) práci a revizi, tak budu určitě na výše již zmiňovaných 15 tis.
Já zamýšlím i klimatizaci s tepelným čerpadlem a sazbou D56, což budou další peníze, ale o to vám už asi nejde....
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Jaké podklady budu potřebovat při výměně přívodního kabelu do panelového bytu?
 Čo všetko musím zabezpečiť aby som dostal elektromer na väčší prúd?
 Jak postupovat při změně připojení ze sloupu závěsným kabelem na připojení zemí?
 Kolik mě bude stát navýšení příkonu z 15A na 25A včetně práce?
 Jak připojit firmu sídlící v RD na soukromou elektropřípojku?
 Lze požadovat přeložku nn v režii ČEZ?
 Je nutné hlásiť premiestnenie el. zařízení dodavateľovi energie?
 Bude nutné žádat o navýšení příkonu pro elektrokotel 9 kW?
 Mohu věřit elektrikářovi a zvednout hodnotu hlavního jističe?
 Kolik stojí znovupřipojení objektu u ČEZ?
 Ako presunut pripojku z chaty na pozemku na hranicu pozemku?
 Musí se ohlásit výměna jističe 25A v rozvodné skříňi v panelovém domě?
 Co obnáší změna charekteristiky odběru?
 Kto môže realizovať pripojenie na rozvodnú sústavu pri rekonštrukcii prípojky?
 Komu mám hlásit výměnu elektroměru za vícesazbový?
 Mohu si zvětšit průřez přívodního vedení garáže?
 Jaké povolení jsou potřeba k instalaci nového závěsného kabelu?
  Jaké jsou podmínky položení kabelu pro připojení RD?
 Budu muset kvůli energetice při navýšení vyměnit starý Al přívod k rozvodnici?
 Jaká je maximální lhůta od zaslání výzvy Čezem k připojení odběru?
 Kdy se platí poplatek 12.500,- za připojení elektriky?
 Jak postupovat vůči dodavateli energie při výměně starého jističe ?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.071 sekund, 26 dotazů.