Dobrý den,
po zdlouhavém a marném hledání

zakládám nový dotaz. Omlouvám se, pokud jsem hledal špatně a někde to tu již je. Pak budu vděčený za odkaz na danou diskusi.
OTÁZKA TEDY ZNÍ:
Jak zamezit sousedům, aby zapli centrální odsávání na libovolně dlouho dobu. Toto odsávání se ovládá v bytě zvonkovým vypínačem. Na chodbě je pak časové relé, které drží sepnuté po nastavenou dobu. Jak jsem se dočetl, existují některá relé, která mají "ochranu proti zápalce", ale toto ji jasně nemá. Napadlo mě, nainstalovat nějaké relé "pod vypínač" nebo něco takového, které by po průchodu impulzu po nějaký čas nepustilo impulz další a pokud by dostalo další impulz v dané době, tak by se perioda dalšího impulzu prodloužila ....
Možná navrhnete řešit s majitelem domu, ale ... ten má k tomu jaksi laxní přístup :-( A hledat v 8.patrovém domě kdo to dělá ... :-( a jestli by s ním vůbec šlo pak něco dělat. :-(
A důvody mého dotazu? Takové odsávání, pokud jste pod střechou, vám docela slušně vyvětrá byt a taky pozavírá dveře . Dále spotřeba elektřiny, když větrák běží nějakou tu hodinu, taky asi nebude malá a v neposlední řadě hluk!, roznášející se po celém bytě.