|
|
|
|
František Šohajda

Oblíbenost autora: 42
RT E2-A
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 31.08.2010, 06:37 » |
|
Rozlišovat pevně připojené spotřebiče a přes zásuvky!!
Dokonce nemusí být chráněn chráničem boiler v koupelně, pevně připojený !Tak jak píšete! Viz ČSN 33 2000-7-701,ed.2,čl.701.415.1
Pokud je to RD tak to chápete správně....u jiných kuchyní podle VV !
|
RT -EZ -elektroinstalace domovní,specializace na zdravotnické rozvody....revize ve zdravotnictví...
|
|
|
| |
|
|
Radek Červený
Začínám pilovat svůj kádrový posudek, od června to bude opět aktuální.

Oblíbenost autora: 125

Živnostník, OSVČ
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 31.08.2010, 07:22 » |
|
Na straně druhé, taková trouba nebo varná deska jsou zrovna spotřebiče, kde čas od času dojde k poruše a právě onen chránič je zařízení, které na tento stav upozorní včas, dřív, než dojde k větší škodě. Přitom tyto spotřebiče nejsou v kategorii, kde by mohlo dojít k vyšší škodě v případě poruchy.
To, že norma neřeší vše do detajlů ještě neznamená, že se nevyplatí používat zdravý selský rozum. Ale to je už na Vašem rozhodnutí.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant

Oblíbenost autora: 144

Chomutov, projekty, revize.
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 01.09.2010, 08:40 » |
|
S tím mrazákem bych to viděl asi takto. Pokud se jedná o mrazák někde v kuchyni, kde není jistota, že tam bude i za pár let, chránič být musí. Pokud si ale umístíte pultový mrazák někde ve sklepě RD, kde bude pravděpodobně pořád, dá se uznat nechráněná zásuvka.
Zásuvka, která je určena pro napájení konkrétního zařízení nemusí být chráněna FI: - kotel - mrazák ve sklepě - označené zásuvky v kancelářích pro PC, servery, laboratorní a jiné přístroje, kopírky... Předpokládá se poučení zaměstnanců, že do těchto zásuvek smí být připojeny pouze tyto přístroje.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
|
|
|
Milan Illek

Oblíbenost autora: 97
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 01.09.2010, 11:08 » |
|
Před mrazákama taky nemusí být chránič...
Ale může... a je po problému.
|
|
|
|
|
Pavel Ryšavý

Oblíbenost autora: 58
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 01.09.2010, 11:53 » |
|
Popravdě řečeno, neustále mne překvapují diskuse na téma proč v domácnosti NEdávat na některé spotřebiče, nebo vývody proudový chránič. Nenapadá mne opravdu žádný spotřebič určený pro domácnost, který by bránil použití FI. Případně aparát jehož nevypnutí má pro mne větší cenu než osazenstvo domácnosti.
|
.45 ACP, 7,62x39, 9x19
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan Illek

Oblíbenost autora: 97
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 01.09.2010, 13:43 » |
|
Tak jsem si to znovu přečetl a něco mi nesedí. Proč je jako argument pro osazení chrániče používána hrozba poškození zdraví?
Snad nejde o zásuvku a strkání prstu do fáze, ale o poruchu spotřebiče, do ní připojeného. Nebo si máme brát preventivně rukavice?
|
|
|
|
|