Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Ověření elektroinstalace, spotřebičů, nářadí
| | |-+  Jaká je spotřeba sazbové cívky elektroměru?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Jaká je spotřeba sazbové cívky elektroměru?  (Přečteno 2181 krát)
Tomáš Voráček

Email
« kdy: 30.08.2010, 10:35 »

Při poslední návštěvě technika v rozvodové skříni rodinného domu mě později zaujalo prohlášení, že zapojení je prastaré a že je možné, že HDO příjímač není správně zapojen, byť funguje! Co jsem zjistil - HDO by mělo být zapojeno na L1 před hlavní jistič, kde ale není. Zajímá mě, pokud je připojen sice na L1, ale až někdě za elektroměrem - čili v měřené části, jaký finanční dopad to má pro mě? Čili kolik elekřiny, kterou budu muset zaplatit, HDO spotřebuje? Nebo je to zanedbatelné?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Martin Škopek
Technické výpočty, simulace fyzikálních polí
*

Oblíbenost autora: 8

« Odpověď #1 kdy: 30.08.2010, 18:15 »

Přestože se odkazy zde dávat nesmí, zkuste odpověď na Vaši otázku nalézt zde:
http://www.vlastnispotreby.info
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Kamil Novák
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 284

WWW Email
« Odpověď #2 kdy: 30.08.2010, 18:46 »

Přestože se odkazy zde dávat nesmí, zkuste odpověď na Vaši otázku nalézt zde:
http://www.vlastnispotreby.info

To to cumim.
Za odkaz na tyto stránky si rozhodně zasloužíte minimálně bod!  Palec vzhůru  poklona

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
Petr Doležal
*

Oblíbenost autora: 441

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)

« Odpověď #3 kdy: 30.08.2010, 18:53 »

Dal jsem taky

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
Kamil Novák
OSVČ
*

WWW Email
« Odpověď #4 kdy: 30.08.2010, 19:00 »

Dal jsem taky
A teď se asi "strkáme" při výpočtech na uvedených stránkách, že?  Škleb

působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 144

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #5 kdy: 30.08.2010, 19:16 »

Hmmmmmm....  Palec vzhůru

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Tomáš Chovanec
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 1

Email
« Odpověď #6 kdy: 30.08.2010, 20:10 »

Peckaaaa

Takže ak dobre počítam tak moja bytová rozvodnica mi zožerie naprázdno 193 kWh ročne teda cca 30€ (1000Kč).
Ale teší ma, že môj obľúbený výrobca istiacich prvkov je na tom najlepšie s vlastnou spotrebou.

Martin Škopek: karma +1
Kamil Novák
OSVČ
*

WWW Email
« Odpověď #7 kdy: 30.08.2010, 21:23 »

Takže ak dobre počítam tak moja bytová rozvodnica mi zožerie naprázdno 193 kWh ročne ...

Mě "pouze" 186 kWh.  Smutek

Petr Doležal
*

Oblíbenost autora: 441

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)

« Odpověď #8 kdy: 30.08.2010, 21:34 »

A uvažovali jste, že ztráty nejsou konstantní a že se mění v "proudočasu" ?
A že ztráty způsobené průtokem proudu, klesají s kvadrátem proudu? Pokles proudu na 50% jmenovité hodnoty způsobí jen 1/4 ztráty.

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
Fuk Tomáš
*

Oblíbenost autora: 334

Email
« Odpověď #9 kdy: 30.08.2010, 21:57 »

A uvažovali jste, že ztráty nejsou konstantní a že se mění v "proudočasu" ?
A že ztráty způsobené průtokem proudu, klesají s kvadrátem proudu? Pokles proudu na 50% jmenovité hodnoty způsobí jen 1/4 ztráty.

A navíc některé spotřeby (zejm. u stykačů) jsou ve zdánlivém, nikoli činném příkonu.

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
halik

Email
« Odpověď #10 kdy: 31.08.2010, 20:18 »

Co se týče ztrát jističů, tak tu opět jsou přepočítávány hrušky na jablka. Nelze jen tak spočítat jističe 10ks x 3W x 8760 hodin a hotovka, mám to 263kWh za rok. Ty 3W totiž odpovídají zatížení jističe jeho jmenovitým proudem.
Skutečné ztráty v jističích budou spíše jednotky % z těchto "maximalistických" ztrát.
halik

Email
« Odpověď #11 kdy: 31.08.2010, 20:21 »

A navíc některé spotřeby (zejm. u stykačů) jsou ve zdánlivém, nikoli činném příkonu.

No větší stykače klidně ty jednotky Wattů žrát mohou. Mám doma takový velký stykač, a už při jeho ošahání (hřeje sviňa) je zřejmé, že nějaký ty wattíky si jistě bere.

Naopak - klasický kotoučový elektroměr sebou nechá obvykle projít klidně 10-15W, aniž by se vůbec točil...
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 144

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #12 kdy: 31.08.2010, 20:36 »

Příkon HDO se přičítá k ostatnímu odběru, takže měřený je. I když je zapojení za elektroměrem v rozporu s připojovacími podmínkami distributora, v tomto případě rád přivře oči. Každá koruna dobrá, ne?

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Štefan Beláň
Karlovy Vary
*

Oblíbenost autora: 303

Chránič je chránič!

« Odpověď #13 kdy: 31.08.2010, 20:39 »

Tak jsem si stáhl: Katalog vlastních spotřeb elektroinstalačních prvků v rozvodech elektrické energie
Mnoho čísel, ale uniká mi jaksi smysl této úmorné mravenčí práce, k čemu je to dobré? Pro konkurenční boj? Vůbec nechápu?  Nerozhodný

Chránič chrání - jistič jistí.
František Šohajda
*

Oblíbenost autora: 42

RT E2-A

« Odpověď #14 kdy: 01.09.2010, 09:32 »

Citace
Jaká je spotřeba sazbové cívky elektroměru?

Nevím proč tak pídíte po tomto čísle ??
Spočítejte si spotřebiče v zapnutém provozu /SAT,DVB-T,TV,Wi-Fi ,zvonkové trafo,různé spotřebiče v stand-by a mnoho a mno spotřebičů , ztráty na kabelech k přístroji/ tak vám vyjde spotřeba elektroměru i když to budete platit Vy, tak bude tato spotřeba 1% těchto provozních spotřeb o kterých ani nevíte!! Mrknutí

RT -EZ   -elektroinstalace domovní,specializace na zdravotnické rozvody....revize ve zdravotnictví...
Stran: [1] 2 Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.077 sekund, 23 dotazů.