Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Plánování, úvahy, vysvětlení, pochopení principu, rozhodování o tom, co si přeji, potřebuji, chci ...
| | |-+  Jak bude finančně náročné uložení vedení vn ze sloupů do země?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Jak bude finančně náročné uložení vedení vn ze sloupů do země?  (Přečteno 2557 krát)
Jan hruša
Neverifikovaný uživatel @1

Oblíbenost autora: 0

Email
« kdy: 23.06.2010, 06:51 »

Rozhoduji se o koupi pozemku kde  vedle pozemku stojí vedení vn 22kV.
Během 2 let by se poblíž pozemku mělo stavět.
Část kabelu by měla jít do země v rámci výstavby v okolí, ale  dle územního plánu by dva sloupy měly zůstat.
Bohužel, protože majitelé dříve nespolupracovali s městem, které když dělalo územní plán tak  jim nabízelo, že do územního plánu zavede aby  zmíněné sloupy tedy vedení vn  byly v rámci této akce též přemístěno pod zem.  
Změnu v územním plánu asi jen tak neprovedu nebo spíše to je na dost dlouho s nejistým výsledkem.
Moje otázka zní na kolik může přijít zakopání zmíněných kabelů do země.
Jedná se o cca 120m vedení.
Je jasné, že s tím musí souhlasit distributor a že nejlepší informace mi dá on, ale stejně se ptám i zde.

Pozemek je zasažen ochranným pásmem 10m  a dům by eventuelně stál cca 30m od vedení a tak o nějakých negativních vlivech asi nemůže být řeč že? Ikdyž o tom jsem zde již mnoho četl a názory jsou dost rozdílné. Když jsem volal na okresní hygienickou stanici tak mi potvrdili, že ve vzdálenosti 10m od vedení již nejsou žádné měřitelné hodnoty vzhledem k vedení vn.

#106#
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Nomilner

Email
« Odpověď #1 kdy: 23.06.2010, 15:00 »

Investičné náklady na preložku 22 kV vedenia káblom do zeme v dĺžke cca 120 m možno odhadnúť na 15 až 16 tisíc euro.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
halik

Email
« Odpověď #2 kdy: 24.06.2010, 09:46 »

Rozhoduji se o koupi pozemku kde  vedle pozemku stojí vedení vn 22kV.
Část kabelu by měla jít do země v rámci výstavby v okolí, ale  dle územního plánu by dva sloupy měly zůstat.
Bohužel, protože majitelé dříve nespolupracovali s městem, které když dělalo územní plán tak  jim nabízelo, že do územního plánu zavede aby  zmíněné sloupy tedy vedení vn  byly v rámci této akce též přemístěno pod zem.  
Změnu v územním plánu asi jen tak neprovedu nebo spíše to je na dost dlouho s nejistým výsledkem.
Moje otázka zní na kolik může přijít zakopání zmíněných kabelů do země.
Jedná se o cca 120m vedení.
Je jasné, že s tím musí souhlasit distributor a že nejlepší informace mi dá on, ale stejně se ptám i zde.

Pozemek je zasažen ochranným pásmem 10m  a dům by eventuelně stál cca 30m od vedení a tak o nějakých negativních vlivech asi nemůže být řeč že? Ikdyž o tom jsem zde již mnoho četl a názory jsou dost rozdílné. Když jsem volal na okresní hygienickou stanici tak mi potvrdili, že ve vzdálenosti 10m od vedení již nejsou žádné měřitelné hodnoty vzhledem k vedení vn.

#106#

VKládat do venkovního 22kV vedení účelově 120m kabelový úsek je jedním slovem prasárna, žádný technik kterému to navrhnete, z toho nebude nijak nadšen. Toto se dá zkousnout skutečně pouze ve výjimečných mimořádných případech. Počítejte s tím, že pokud už to proskřípe zubama, solidně se prohnete. 2 nové koncové zesílené stožáry (jednostranný tah), 2 svislé ÚS, 2 kabelosvody, výkop, samotný kabel... Vidím to tak na 600 tisíc Kč.

Osobně bych radši volil kompromis, např. přeložení pouze do izolovaných venkovních vodičů, popř. přeložení o kus dál do jiné trasy, to by mohlo vyjít na polovinu.
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 154

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #3 kdy: 24.06.2010, 11:31 »

Vy jste to nečetl, že ne?

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Pavel Ryšavý
*

Oblíbenost autora: 62

« Odpověď #4 kdy: 24.06.2010, 12:52 »

Jest mi záhadou proč územní plán řeší konkrétní dva sloupy, v ÚP bych očekával  formulaci: Linka vn číslo bude provedena kabelovým vedením v zemi, částečně může být ponecháno vedení ve stávajícím provedení. U problémových míst většinou zpracovatel volí takové formulace, aby se to dalo vyložit všelijak.  Nechť už se stalo...
Tady si zjistěte kdo bude investorem přeložky vn
1. energetika - velmi pravděpodobné
2. obec - pravděpodobné
3. developer (je-li) - pravděpodobné
všichni tři - taky možné
Pokud není hotová dokumentace přeložky, ještě se to dá při troše osobního šarmu a diplomacie zvládnout pro vás zdarma (podstatně zlevňujete jejich stavbu) - Líná huba holý neštěstí

.45 ACP, 7,62x39, 9x19
Jan hruša
Neverifikovaný uživatel @1

Oblíbenost autora: 0

Email
« Odpověď #5 kdy: 24.06.2010, 21:58 »

Pro upřesnění se jedná o situaci, že developer si dojednal v územním plánu to, že vedení  v rámci jeho výstavby půjde do země, ale řekl, že odmítá řešit situaci dál než se ho týká. Město tak oslovilo majitele pozemků když se jednalo o územním plánu, kteří se nyní snaží pozemky prodat. Majitelé nekomikovali a celkově nejevili vůli jednat o podmínkách a možmosti se domluvit a tak město řeklo, že v územním plánu nic tedy měnit nebude. V této chvíli se majitelé snaží dotčené pozemky prodat. Bohužel tvar pozemků nedovoluje v podstatě zastavět 3 z 6 pozemků z důvodu ochranného pásma a majitelé nejsou ochotni jednat. V této chvíli jsem rozhodnut od koupi odstoupit, protože by se jednalo o velmi nejistou akci a pozemek v této hodnotě a navíc znehodnocení ochranným pásmem  je dost nejistá investice. Budu hledat jiný pozemek a doufám, že nebude podobný problém.

Když jsem se dnes vracel  z cyklovyjížďky tak jsem pozoroval kolik pozemků a budov stojí u vn 22kV. Překvapilo mě kolik lidí je ochotno u vedení bydlet. Nejhorší bylo zjištění, že si lidé u Mnichova Hradiště, obec Ptýrov, postavili domy v blízkosti vedení 400kV, 110kV. Vzdálenost od vodiče je cca 25 metrů k domu.....

Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.076 sekund, 22 dotazů.