Jarda Kafka
Neverifikovaný uživatel @1
Oblíbenost autora: 0
|
 |
« kdy: 04.05.2010, 21:43 » |
|
Vymyslel jsem si v novostavbě jednu perlu a nevím jak ji vyřešit.
Máme v patře ložnice a koupelnu - z pokojů se jde do koupelny přes chodbu. Chtěl bych do chodby dát pohybové čidlo, které by při nočních výletech do koupelny rozsvítilo světlo. Potud je vše jasné. Ale jelikož rozsvicení světla naplno člověka úplně oslepí, tak bych tam chtěl zapojit něco, co by obyčejnou žárovku pomalu rozsvítilo (případně vytvořilo jenom slabé, málo oslňující světlo) a po určité době se to zhaslo. Existuje vůbec něco, čím by se to dalo zrealizovat? Google moc neporadil - pohybové čidlo není problém, ale ten automatický stmívač-rozednívač (či jak to nazvat :-) jsem nenašel. Nemáte někdo nějký tip?
#105#
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
návštěvníkZZ
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 09.06.2010, 08:05 » |
|
Zdravím, zcela zhodný problém chci vyřešit takto: Na DIN lištu namontuji Spínací hodiny + Stmívač. Spínací hodiny mají většinou spínací a rozpínací kontakt. Spínací kontak bude propojen přes stmívač, rozpínací kontakt stmívač obejde. Pak bude senzor a žárovka. Jaká je má představa o funkci? Na spínacích hodinách bude nastaven čas sepnutí řekněme např. 23:00 až 5:00. Pokud nejsou spínací hodiny sepnuty, proud teče přes rozpínací kontak spínací hodin + senzor + žárovka, která svítí plným jasem. Pokud jsou hodiny seplé proud teče přes spínací kontakt hodin + stmívač s nastavenou intenzitou + senzor + žárovka, která svítí nastavenou intenzitou. Jediné co nevím je, že pokud bude stmívač před senzorem, jestli tento dokáže sepnout. Co myslíte?
|
|
|
|
|
vovka
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 13.06.2010, 11:08 » |
|
Vymyslel jsem si v novostavbě jednu perlu a nevím jak ji vyřešit.
Máme v patře ložnice a koupelnu - z pokojů se jde do koupelny přes chodbu. Chtěl bych do chodby dát pohybové čidlo, které by při nočních výletech do koupelny rozsvítilo světlo. Potud je vše jasné. Ale jelikož rozsvicení světla naplno člověka úplně oslepí, tak bych tam chtěl zapojit něco, co by obyčejnou žárovku pomalu rozsvítilo (případně vytvořilo jenom slabé, málo oslňující světlo) a po určité době se to zhaslo. Existuje vůbec něco, čím by se to dalo zrealizovat? Google moc neporadil - pohybové čidlo není problém, ale ten automatický stmívač-rozednívač (či jak to nazvat :-) jsem nenašel. Nemáte někdo nějký tip? #105#
A co tak instalace "chytrý dům" tam to není problém (třeba Moeller). Zeptejte se odborníků, ti vám poradí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ

Oblíbenost autora: 428
Znojmo (JM)
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 14.06.2010, 01:01 » |
|
Myslím, že v této situaci by se dalo použít nějaké nezávislé malé světlo (LED), popř. více těchto světel a ovládat je infrapasivním spínačem s reléovým výstupem.
|
elektromontážní firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919, 732 158 083 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
|
|