|
|
|
|
|
|
| |
Jaroslav Hasala
OSVČ

Oblíbenost autora: 423
Znojmo (JM)
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 04.05.2010, 22:05 » |
|
V první řadě by jste měl kontaktovat projektanta, ten po obhlídce na místě navrhne nějaké řešení.
|
elektromontážní firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919, 732 158 083 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
|
|
Jan Alin

Oblíbenost autora: 177
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 05.05.2010, 12:56 » |
|
Mam 55 rokov a od 6 rokov radioamatercim, v r. 1990 som mal zivnost na opravu a servis ELEKTRO.
Z formulace vašeho dotazu nevyplývalo že byste měl nějaké znalosti v oboru, určitě jsem vás tím nechtěl urazit. Za pripojku som zplatil 25000 Sk, to je naozaj vela penazi...
Já loni zaplatil za přípojku k zahradě prakticky stejnou cenu a taky se mě to zdálo moc. Ja viem ze sa to profesionalom nepaci, lebo im berieme kseft... ale keby to bolo v normalnej cene?..
Jestli jste si všiml doporučil jsem vám kamaráda nikoli projektovou kancelář a dodavatelskou firmu. Cena práce ve vašem případě nebude vysoká, spíš bude drahý materiál.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 05.05.2010, 14:04 » |
|
Tak ze pani ak nemozme debatovat formou "RADIT" tak mozme skusit debatovat formou "KONTROLOVAT" je to mozne? Napriklad ja by som volil kabel AYKY 4x16 (CYKY 4x10) ... v chranicke a 50cm v zemi.... Rozdelenie PEN by som urobil v rozvadzaci v chatke. Samozrejme s prizemnenim. No je tam predpokladany jeden elekt. radiator cca 2000W + chladnicka , varna kanvica, dvojplotenka, bezne rucne naradie+ vonku obcas mala cirkularka (2kW)+ obcas cerpadlo (cca 500W) , tak ze slo by to? PS: sorry , nie je to 40m, ale 30m.
dakujem...
Proti tomu bych od prvního pohledu nic neměl. Pokud je chatka dřevěná nezapomeňte na chránič.
|
|
|
|
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 05.05.2010, 15:04 » |
|
no som rad ze sa to ubralo spravnym smerom. Samozrejme uvazujem s pouzitim chranicov (i ked su sakra drahe u nas okolo 1100 Sk/kus) . Ale?.. dat na kazdu zasuvku?... alebo jeden spolocny? A jeden spolocny uz je v elektomernej skrinke , len neviem teraz presne aky, ale myslim ze 25A/0.03A. Len neviem teraz prsne ci je stvorpolovy, alebo 2 polovy...(totis vo vnutri je jedna zasuvka 400V a 230V).
Tak a to je přesně chvíle na toho kamaráda elektrikáře a dobrou lahvinku dle vlastního výběru. Projekt s výpočty a 3D vizualizaci vám tady asi nikdo jen tak neudělá.
|
|
|
|
|
|
|