Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Elektromateriál - diskuse o materiálech a jejich použití
| | |-+  Ktorý spôsob signalizácie poruchy prepäťovej ochrany v zásuvke mi odporúčate?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Ktorý spôsob signalizácie poruchy prepäťovej ochrany v zásuvke mi odporúčate?  (Přečteno 1984 krát)
Martin H.
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: 22

« kdy: 25.03.2010, 08:04 »

Budem objednávať elektromateriál pre rodinný dom vrátane zásuviek s SPD typ 3. V ponuke sú typy s optickou a s akustickou signalizáciou poruchy. Neviem, ktorý typ je vhodnejší do bežnej domácnosti a prečo, nemám žiadne skúsenosti.

#112#
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jan Hájek
*

Oblíbenost autora: 254

Prostě .... HÁJEK!

WWW Email
« Odpověď #1 kdy: 25.03.2010, 10:36 »

Zvuková. Některým výrobcům odejdou doutnavky velmi rychle a Vy  stejně po pár letech nebudete vědět, jaký je význam kontrolek, pokud budou za skříní vidět.
DEHNflex v akci
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jan Hájek +420 737 246 347  jan.hajek@dehn.cz  honza@elektrika.cz
KníŠka 2.0 + Od 15.1.09 SW na ČSN EN 62305-2 ZDARMA!
www.kniska.eu
Více o školeních o ochraně před bleskem:
www.kniska.eu/centrum
Jirka Š.
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 10

« Odpověď #2 kdy: 25.03.2010, 10:54 »

Doutnavky? Ty už se snad používají méně a méně. Každopádně představa, že mi doma bude po zásahu blesku do vedlejšího domu ještě něco pištět.......
Fuk Tomáš
*

Oblíbenost autora: 334

Email
« Odpověď #3 kdy: 25.03.2010, 10:59 »

Doutnavky? Ty už se snad používají méně a méně. Každopádně představa, že mi doma bude po zásahu blesku do vedlejšího domu ještě něco pištět.......

Po zásahu blesku do vedlejšího domu bych to snesl, možná i uvítal.
Ale každá varistorová ochrana pod napětím stárne a časem odejde i bez pomoci blesků. Představa, že mi ve 3 ráno začne v ložnici za skříní pištět něco, co nesnese odkladu...  Škleb

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
František Šohajda
*

Oblíbenost autora: 42

RT E2-A

« Odpověď #4 kdy: 25.03.2010, 14:01 »

Optická pro hluché....
Akustická pro slepé .....
pokud to dáte naopak, je to k ničemu...
Zdravý člověk si vybere podle vkusu, to co preferuje... Mrknutí

RT -EZ   -elektroinstalace domovní,specializace na zdravotnické rozvody....revize ve zdravotnictví...
Radek Červený
Začínám pilovat svůj kádrový posudek, od června to bude opět aktuální.
*

Oblíbenost autora: 125

Živnostník, OSVČ

WWW Email
« Odpověď #5 kdy: 25.03.2010, 16:14 »

Já osobně preferuji akustické, mohu je dát pod jakoukoliv zásuvku bez ohledu na design a výrobce a nemusím řešit jakési škaredé "magické oko" na jinak mnohdy hezké zásuvce.

Představa, že mi ve 3 ráno začne v ložnici za skříní pištět něco, co nesnese odkladu...  Škleb
Osobně moje maličkost když usne, tak spinká, nějaká pištící zásuvka by mi byla celkem ukradená. O mém buzení hi-fi soupravou, kdy byli všichni sousedi vzhůru a já spal spokojeně přímo v "epicentru"....  Škleb to by bylo už na pár slušných historek....

Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.073 sekund, 25 dotazů.