Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Studijní teorie
| |-+  Oblast řešení teoretických úvah
| | |-+  Jaká je povolená povrchová teplota elektrospotřebičů?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Jaká je povolená povrchová teplota elektrospotřebičů?  (Přečteno 1292 krát)
Zdeněk Dokulil
Neverifikovaný uživatel @5

Oblíbenost autora: 2

Email
« kdy: 02.03.2010, 23:07 »

Resp. která norma toto řeší? Mám na mysli běžné domácí elektrospotřebiče a plochy nechráněné proti dotyku.

#117#

Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Zdeněk Dokulil
Neverifikovaný uživatel @5

Oblíbenost autora: 2

Email
« Odpověď #1 kdy: 06.03.2010, 12:54 »

Koukám, že jsem buď položil otázku tak hloupou, že na ni nemá cenu odpovídat, nebo tak zákeřnou, že nikdo neví Smích

Jen to doplním, ptám se proto, že se mi dostala do rukou elektrická trouba, taková ta malá stolní za pár stovek. Že se bude povrch zahřívat, to mi bylo vcelku jasné, ale že po 5ti minutách bude mít 100°C, to mě teda zaskočilo, a za dalších 5 minut už byla teplota povrchu lehce přes 120°C. Myslíte si, že jsem jen přecitlivělý, když se mi to nelíbí?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Petr Doležal
*

Oblíbenost autora: 441

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)

« Odpověď #2 kdy: 06.03.2010, 13:38 »

Sice to není předmětová norma pro elektrické trouby, ale tabulka 42A v ČSN 33 2000-4-42 Ochrana před účinky tepla by něco mohla napovědět.
Kovové ovládací části 55°C
Kovové části určené k dotýkání 70°C
Kovové části, kterých není nutno se dotýkat 80°C
U nekovových částí se dovolená teplota zvyšuje o 10°C

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.051 sekund, 22 dotazů.