Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  HYBRIDNÍ zóna
| |-+  Oblast definic pojmů
| | |-+  Slouží N vodič připojený do elektroměru jen pro funkci elektroměru?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Slouží N vodič připojený do elektroměru jen pro funkci elektroměru?  (Přečteno 4261 krát)
Kamil Novák
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 287

WWW Email
« Odpověď #15 kdy: 23.02.2010, 20:36 »

Nielen v prípade EON-u. Žiadny distribútor vám to nezapojí.

Skutečně? Ani PRE?   Kroutím očima
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
dolac
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: 42

« Odpověď #16 kdy: 23.02.2010, 21:37 »

Skutečně? Ani PRE?   Kroutím očima
Je síce pravda, že som neštudoval podmienky pripojenia všetkých distribútorov, naviac aj preto, že sa zas až tak veľmi nelíšia a považujem dnes PEN mostík za štandard, ale nevylučujem, že ste ma možno dostal. Jsem v rozpacích 
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Kamil Novák
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 287

WWW Email
« Odpověď #17 kdy: 23.02.2010, 21:51 »

..., ale nevylučujem, že ste ma možno dostal. Jsem v rozpacích 

Já ne.
To český mini distributor musí být za všech okolností něčím zvláštní.  ajoooo blboune palec

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
Václav 3

Email
« Odpověď #18 kdy: 24.02.2010, 03:46 »

PRE požaduje vodič PEN procházející elměrem bez nulového můstku.
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
*

Oblíbenost autora: 282

Podbořany- projekční a revizní činnost E2/A

Email
« Odpověď #19 kdy: 24.02.2010, 08:02 »

Připojovací podmínky ČEZ Distribuce jsou sice dány. Ale platí  pro co? Pro nová zařízení  a od kdy "nová". Všichni víme co všechno požadují! Ale přijedou vyměnit elektroměr a dají nový a připojí ho "na kde co". A tady se řeší jestli dát 1,5 nebo 4 nebo 6!   Jsem v rozpacích Jsem v rozpacích Jsem v rozpacích

Jak kde. U nás byste bez přípravy dle připojovacích podmínek neuspěl.

Provádím:    -projektování el. zařízení a hromosvodů
                   -projekce domovních a bytových el. instalací
                   -návrhy a výpočty osvětlení objektů
                   -projektování osvětlení sportovišť
Revizní technik E2/A
Kafáč
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 0

Email
« Odpověď #20 kdy: 24.02.2010, 17:08 »

Mám na mysli staré dřevěné skříně v nichž jsou "nějaké asi bakelitové černé desky", před elektroměrem pojistka asi ještě z dob Křižíka, hadrové vodiče neurčitého průřezu a barvy! Ale na desce je moderní digitální elektroměr s datem kalibrace 2009!  To nikomu nevadí? Hlavně že odběratel platí.
Tomáš Jarovec

Email
« Odpověď #21 kdy: 24.02.2010, 19:23 »

Mám na mysli staré dřevěné skříně v nichž jsou "nějaké asi bakelitové černé desky", před elektroměrem pojistka asi ještě z dob Křižíka, hadrové vodiče neurčitého průřezu a barvy! Ale na desce je moderní digitální elektroměr s datem kalibrace 2009!  To nikomu nevadí? Hlavně že odběratel platí.
A komu by to mělo vadit? Jestliže odběrné místo existuje, výměnou elektroměru nikoho k rekonstrukci elektroinstalace nedonutíte.
Lukáš Malík
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 1

Montáže a opravy elektro do 1000V, §8

Email
« Odpověď #22 kdy: 24.02.2010, 20:38 »

Nedonutíme...to je možná v některých případech i chyba  Hněv

Nejednou jsem byl svědkem toho, jak do staré dřevěné skříně technik ČEZu bez mrknutí oka osadil nový elměr, aniž by ho vůbec něco zajímalo.
Lidi si vybavujou domácnosti vším možným, ale důležitá věc, jako je rozvaděč, nikoho netrápí  Šok
Přece když to jelo třicet let, tak to pojede dál, ale už nikoho nezajímá nedotažené šrouby, vyhřáté svorky a jističe, jiskřící motané spoje a další šílenosti, prostě nevyhovující stav.
Toto prostě nechápu  nenene

Domovní a bytové elektroinstalace.
Opravy, údržba, návrhy a rekonstrukce.
Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT.
Zavítejte také na http://forum.ovsem.net
Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.067 sekund, 22 dotazů.