Michala Olešná
|
 |
« kdy: 24.01.2010, 04:40 » |
|
Co mám dělat, když se mi vypínají všechny zásuvky? Jističe zůstávají vždy všechny nahoře. Zkrátka vypadnou zásuvky ale jistič to nevyhodí. Přišla jsem na to, že když u venku pořádně zatlačím na "zobáček" jističe, tak zásuvky zase fungují. Dovnitř té skříňky jsem se nikdy nedívala, vůbec tomu nerozumím. Teď mi to občas jakoby chrčí v té skříňce, ale elektřina v zásuvkách funguje, nevypadává. Co s tím může být? Nemohu vyhořet?
#105#
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
František Šohajda

Oblíbenost autora: 42
RT E2-A
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 24.01.2010, 10:04 » |
|
jak píší kolegové...tyto typy jsou už za zenitem svého života...běžně se vyměňují v panelácích za nové typy..pokud chcete zachovat stávající PL /rozvaděč/ tak se vyrábějí tkzv. adaptéry, které tam namontujete a bez problémů je vyměníte na nové typy jističů /užšší/ a kryty jsou i estetické ,praktické,odpovídají krytí....  Jinak zavolejte schopného elektrikáře a ten si poradí ....
|
RT -EZ -elektroinstalace domovní,specializace na zdravotnické rozvody....revize ve zdravotnictví...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan Illek

Oblíbenost autora: 97
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 24.01.2010, 11:01 » |
|
Na fotce jsou jističe IJV,kde při přetížení páčka nespadne.Pod páčkou je tmavě zelený obdélníček,který vyskočí ven asi o jeden milimetr.
Jistič se znovu "natáhne" ručním pohybem páčky dolů a potom nahoru. Zelený terčík zaskočí zpět.
|
|
|
|
|
Jan Alin

Oblíbenost autora: 177
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 24.01.2010, 11:11 » |
|
To TOMÁŠ KLIMECKÝ Tedy ten způsob provedení rozvaděče v odkazovaném reklamním pdf by mě ke koupi zrovna nepřesvědčil  . Jinak pokud je jen uvolněný vodič ve svorce tak bych spíš než do nového rozvaděče investoval do elektrikáře který by celou instalaci prošel, zkontroloval a podotahoval volné spoje. Výměna rozvaděče bude zcela jistě složitější a nákladnější než jste uvedl.
|
|
|
|
|
Lukáš Malík
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 1
Montáže a opravy elektro do 1000V, §8
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 24.01.2010, 11:24 » |
|
Hlavně to vydrátování na obrázku...to je prostě  Jinak k původnímu dotazu - zavolejte elektrikáře, zkontroluje vám celou rozvodnici a rozvodné krabice, poutahuje spoje a doporučí vám nejvhodnější řešení. Tyto jističe jsou opravdu za hranicí živitnosti a je jen otázka času, kdy bude potřeba výměna. Jinak jistič se natahuje, jak řekl p. Illek. U těchto typů páčka nespadne dolů.
|
Domovní a bytové elektroinstalace. Opravy, údržba, návrhy a rekonstrukce. Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT. Zavítejte také na http://forum.ovsem.net
|
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant

Oblíbenost autora: 144

Chomutov, projekty, revize.
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 24.01.2010, 14:31 » |
|
Výměna rozvaděče se vším všudy do dvou tisíc ?
6x jistič = 600Kč skříň = 600Kč 2 hodiny práce = 500Kč benzín + ostatní = 300Kč Zapomněl jsem na něco?
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
|
|
|
Miroš Jan
OSVČ - živnostník

Oblíbenost autora: 11

telefon +420 604791991
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 24.01.2010, 14:55 » |
|
TO: Michala Olešná Cena do 2000,-Kč, je sice přijatelná, ale je dost odvislá od místa mého působiště, a od místa zakázky. Pokud je do určité pro mne přijatelné vzdálenosti,(řekněme do 15km od mého působiště, tak prosím), pokud je 100km od mého působiště, tak se do té ceny 2000,-Kč nemohu vejít ani náhodou. Vybral bych si firmu, která je blíže k Vaší adrese.
|
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
|
|
|