Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  HYBRIDNÍ zóna
| |-+  Oblast řešení teoretických úvah
| | |-+  Kolik GWp fotovoltaických elektráren "udrží' přenosová soustava ČEPS?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 ... 4 5 6 [7] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Kolik GWp fotovoltaických elektráren "udrží' přenosová soustava ČEPS?  (Přečteno 11852 krát)
Sichinger
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 2

Jsou věci mezi fází a nulou

Email
« Odpověď #90 kdy: 28.03.2010, 17:40 »

To mi moc nedává smysl. Že by mi něco z oboru uniklo?
Zainvestováno ve FV elktrárnách.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Elektromotáže, alarmy, kamery, ovládání GSM, servis plyn kotlů, MaR pro všechny typy vytápění, tepelná čerpadla, kompenzace jalového výkonu.
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 154

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #91 kdy: 28.03.2010, 18:03 »

A co z toho vyplývá? Že mám pravdu já nebo vy? Mohl byste svojí myšlenku podpořit nějakými fakty? Obávám se, že jste naprosto mimo mísu.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Fuk Tomáš
*

Oblíbenost autora: 344

Email
« Odpověď #92 kdy: 28.03.2010, 20:52 »

Zvýšil bych účinnost FV elektrárny tak že bych na to v noci svítil halogenama automaticky zapínanýma z noční sazby jupí. To už se v čechách provozuje. Škleb

Nějak mi uniká smysl takového počínání.
1 kWh nakoupí v NT např. za 1,50 Kč
výkonnou halogenkou z toho vyrobí 0,1 kWh světla
fotovoltaickým panelem z toho udělá 0,02 kWh elektrické energie
a prodá ji zpět za 0,25 Kč, tj. za šestinu nákupní ceny.
Proč tedy?

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Fuk Tomáš
*

Oblíbenost autora: 344

Email
« Odpověď #93 kdy: 28.03.2010, 20:57 »

Myslím že měsíc po volbách to bude stejný a ne li horší něž měsíc před volbama. (zle)Vždyť oni páni politici mají taky zainvestováno a nebude tedy zájem cokoliv moc měnit. Hněv

Tomu, kdo už má zainvestováno, je to v zásadě jedno. On už má cenu garantovanou na 20 let dopředu.
Změny se týkají ještě nepostavených FVE.
Dokonce, kdo má zainvestováno a nehodlá investovat dál, má zájem spíše na tom, aby se novým investorům podmínky přitvrdily.

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 154

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #94 kdy: 28.03.2010, 21:35 »

Nějak mi uniká smysl takového počínání.
1 kWh nakoupí v NT např. za 1,50 Kč
výkonnou halogenkou z toho vyrobí 0,1 kWh světla
fotovoltaickým panelem z toho udělá 0,02 kWh elektrické energie
a prodá ji zpět za 0,25 Kč, tj. za šestinu nákupní ceny.
Proč tedy?
Pán si to možná plete s průs.... malérem před několika lety, kdy zjistili, že provozovatel malé vodní dodává do sítě víc, než je schopný vyrobit. Myslím, že ještě bručí. Asi si myslel, že ten kabel nikdo nenajde Úsměv)
Ale u FVE to opravdu nejde. Při maximální účinnosti do 20% (pardon! 22%, já zapomněl!) je to jenom pohádka na dobrou noc.

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Stran: 1 ... 4 5 6 [7] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.054 sekund, 21 dotazů.