Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Ověření elektroinstalace, spotřebičů, nářadí
| | |-+  Víte jak to dopadne, když se šetří na elektroinstalaci?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Víte jak to dopadne, když se šetří na elektroinstalaci?  (Přečteno 5545 krát)
Fuk Tomáš
*

Oblíbenost autora: 344

Email
« Odpověď #15 kdy: 07.01.2010, 23:21 »

Přesně tak. Rozdíl je pouze v tom, že při potápění ohrozíte maximálně sám sebe.....
To je právě těžký omyl. Můžete ohrozit život svéhu buddyho  Smutek
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
filip vesely
Neverifikovaný uživatel @3
**

Oblíbenost autora: 0

Email
« Odpověď #16 kdy: 08.01.2010, 03:03 »

taky sem chtěl jednou ušetřit. zbyly mi nějaký ocelový dvacetikilový láhve od biogonu, tak sem začal řešit, jak přešroubovat ventil, aby mi tam šel nasadit třmen od dejchačky, a když sem to řešil s odborníkem, tak řekl: žádnej problém, to vám přešroubujem novej ventil za 1500. no a když sem se bavil s kamošem, co se taky potápí a řešil sem váhu a výtlak a okolik míň se budu muset dovažovat o proti jeho duralovkám, tak se mě zeptal, jestli se budu vždycky potápět hlavou nahoru a nebo jestli su sebevrah a pak mi vysvětlil, že ocelový láhve rezaví a rez se dostane do ventilu a do automatiky a nebude zavírat, nebo se rovnou uplně ucpe. dál si pučuju ty jeho hliníkovky Mrknutí
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

elektroinstalace, ezs, eps, mar, cctv, acces, IT, telekomunikace,
ozvučovací, osvětlovací a divadelní technika (vývoj, výroba, pronájem, servis)
Martin Lima
Neverifikovaný uživatel @5

Oblíbenost autora: 2

23477053
« Odpověď #17 kdy: 10.01.2010, 20:50 »

Mě jednou nechtěli v obchodě prodat 2 tužkové baterie. nejdříve jsem musel ukázat peněženku, že vůbec na ně mám.
Nojo, na to jsou teď nové předpisy z EU:
Chlápek přišel do koloniálu a chtěl dvě plechovky krmení pro psa.  "Máte psa, pane?" ptá se prodavač.   "Jasně, že mám!" "Promiňte, pane, ale podle nové vyhlašky budete muset dokázat,že  máte psa,než vám prodám psí žrádlo." Chlápek s frustrovaným výrazem ve tváři zmizel a o půl hodiny později se objevil znovu a na vodítku táhl svého psa: "Tady je!" "Děkuji mnohokrát, tady máte ty dvě plechovky." O pár dní později ten samý chlápek znovu přijde a chce dvě plechovky krmení pro kočku. "A máte kočku, pane?"
"Jasně, že mám!" "Promiňte, ale musíte mi ji ukázat, než vám pro ni prodám  krmení." Chlápek vyběhne z krámu a za chvíli je zpátky a před prodavačem za ocas zvedne kočku.  "Děkuji vám, zde je vaše krmení." Další den se chlápek opět objeví v krámě a postaví před prodavače krabici od bot s malou dírou ve víku.   Prodavač se ptá: "Dobrý den, co pro vás mohu udělat?!"  "Strčte prst do té díry."  "Promiňte?"  "Udělejte, co říkám!"   Tak prodavač opatrně strčil prst dírou do krabice.  "Teď ho vyndejte a řekněte mi, jako co to vypadá!"  Prodavač vytáhl prst a znechuceně si jej prohlédl: "Uf, vypadá to jako hovno..." " Taky že je! Vzal bych si dvě roličky toaletního papíru."

Sorry za OT, ale nedalo mi to.
JBubik
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 5

« Odpověď #18 kdy: 10.01.2010, 22:49 »

No přátelé, upřímně řečeno, tenhle článek je typický PR článek vytvořený na zakázku. "Na jeden zásuvkový okruh napojil dvě až čtyři místnosti, v objektu užíval i energeticky náročné spotřebiče. Jednoho lednového dne se tak stalo, co se stát muselo: přeskočila jiskra, vypadly jističe a po obnovení dodávky proudu vzniklo v instalační krabici žhnoucí ohnisko, které se postupně přeneslo na stavební konstrukci a po přístupu vzduchu následně došlo k intenzivnímu rozhoření.....". Kde přeskočila jiskra? V rozvodech? U spotřebiče? Host tam zapojil nějakou šílenost? OK, jistič vypadl.  Pak ho nahodili a už nevypadl. To pod něj dali klacek?  Nebo byla příčina "přeskočení jiskry" odstraněna a proto už nevypadl?  Nebo měl jistič špatnou termospoušť? Nevíme. Pravda, taky se mohlo stát, že vodiče byly z hliníku a zkratem se upálil.......ale jak jsem napsal - nevíme.

Nebo: Více než čtvrt století stará elektroinstalace byla vedena po povrchu, ač použité vodiče jsou určeny pod omítku... jaké vodiče jsou určeny pod omítku a nepatří na povrch? CYKYLo? CY? AY? Bavlněné vodiče? Možná to byly CYKY a pak redaktor jen neví......

Otázky si kladl i znalec a na příčinu požáru nepřišel. Znalec. Osoba znalá, proškolená, zkušená, těžko posuzující svůj první požár za svůj život......asi ta příčina nebyla tak jednoznačná, jak píší v článku. Jakýsi vzdělaný JUDr, universální redaktor Práva, soudkyně a čtenáři ovšem mají jasno. Ti z Práva vidí zlého podnikatele, který v honbě za ziskem ohrozil lid. Ti mistní pak fušera, co si bastlí podkroví.....

Aniž bych ho hájil, může být vše úplně jinak - párkrát jsem se v novinách setkal s popisem čehosi, co mi bylo známo. Když jsem pak o tom četl, nevěděl jsem, zda bdím či sním........

Lubomír Jindra
*

Oblíbenost autora: 246

Revizní technik E2/A OSVČ

« Odpověď #19 kdy: 10.01.2010, 23:23 »

No přátelé, upřímně řečeno...

funny Palec vzhůru

Elektroinstalace, revize
Jablonec n.N, Liberec
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektroinstalace-jablonec.cz
Václav 3

Email
« Odpověď #20 kdy: 12.01.2010, 07:26 »

Mě jednou nechtěli v obchodě prodat 2 tužkové baterie. nejdříve jsem musel ukázat peněženku, že vůbec na ně mám.

Zkuste se oholit a ostříhat, pak nebudete mít problém!
Michal Kolesa
Chráněnec Clusteru
*

Oblíbenost autora: -81

Michal Kolesa

149413489 michal_kolesa@msn.com
WWW Email
« Odpověď #21 kdy: 12.01.2010, 08:09 »

1) Čím si pomohou?
2) Diskriminace podle vzhledu je zakázaná
3) O stříhání, holení, mytí, česání, co budu mít na sobě, .... nerozhdoduji já, ale moje máma. Pišu to v každé diskuzi, tak nechápu proč to pořád říkátze mě. když jána to nemám žádný vliv.

Václav 3

Email
« Odpověď #22 kdy: 12.01.2010, 09:08 »

Já vás nediskriminuji, jen se pokouším poradit. Pokud s Vaší maminkou není dohoda možná, tak vás mohu jen politovat, ve Vašem věku byste měl mít možnost prosadit svůj názor na vlastní vzhled.
Václav Pešek
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 9

« Odpověď #23 kdy: 12.01.2010, 13:03 »

michal Kolesa: nic proti, ale vypadáš jako chuligán, tudíž nebudíš přílišnou důvěru, to se pak nemůžeš divit, že ti někdy někdo dá tu nedůvěru najevo...

pokud skutečně vypadáš tak, jak na fotce (doposud jsem si myslel že je to fake) tak to "potěš prdel" vzhled je jedna věc, úprava druhá...

pokud tvoje matka prosazuje takovýto vzhled (moc tomu nevěřím - starší generace bývá často konzervativnější než třeba já) tak je možná na čase si vhledem k tomu že asi už nejsi 10letý chlapec, ani 15 letý puberťák, prosadit normální zjev, a nebo vzít život do vlastních rukou se vším všudy, pokud si třeba matka tvůj vzhed podmiňuje možností u ní bydlet...

znám pár lidí, kteří ¨vypadají divně a jsou dobří, ale spíše výjimkd ypotvrzující pravidlo...   stejně jako znám pár lidí co vypadají normálně a jsou to neobyčejní šmejdi...

už to tak na světě je, že šaty dělají člověka..... :-)

CNC mechanik - §6
Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.075 sekund, 22 dotazů.