Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  HYBRIDNÍ zóna
| |-+  Oblast řešení teoretických úvah
| | |-+  Nemáte bližší info o reportáži TV Nova probíjení přes zásuvky a vodovod?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 17 Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Nemáte bližší info o reportáži TV Nova probíjení přes zásuvky a vodovod?  (Přečteno 49596 krát)
Petr01

Email
« Odpověď #90 kdy: 31.10.2009, 11:47 »

Dobrý den,
prohlédl jsem si detailně fotky vypálených zásuvek. Vždy je ohořelá levá zdířka(fáze) v horní dvojzásuvce, následně hoří horní hrana dvojzísuvky.
Stejně to bude vypadat, když do fázové zdířky vstříknete hořlavinu a zapálíte.
Mám za to, že požáry jsou úmyslně založeny. Viděl bych to na kluka co chodí do šesté třídy. Než elekrikáři by se tím měli zabýat hasiči, udělat expertizu ohořelých zbytků, povrchu kontaktů atd. Soudní znalec z této oblasti by měl mít dostatečnou kvalifikaci, aby prokázal způsob zapálení.
Elektro měření nic nezjistí. Pokud je odpojena elektřina nemůže to býz způsobeno nn, přechodovými odpory či přepětím. VF by muselo mít takovou energii, že by v domě nevydrželo nic.

Myslím že se jedná buď o klukovinu, snahu o senzaci nebo  pojistný podvod.

Petr
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Lubomír Jindra
*

Oblíbenost autora: 246

Revizní technik E2/A OSVČ

« Odpověď #91 kdy: 31.10.2009, 12:42 »

Viděl bych to na kluka co chodí do šesté třídy. Než elekrikáři by se tím měli zabýat hasiči, udělat expertizu ohořelých zbytků, povrchu kontaktů atd. Soudní znalec z této oblasti by měl mít dostatečnou kvalifikaci, aby prokázal způsob zapálení.
Nové info zde:
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-ufo-a-zahady/126077/strasidelny-dum-chlapci-vzplal-u-nosu-kapesnik.html

Konec článku:
Četnost výbojů je až 100 případů denně. Situace se zhoršuje. Kromě výbojů dochází v objektu k destrukci žárovek, drcení skla, tepelným účinkům například na CD nosiči. Všechny popsané jevy viděli energetici na vlastní oči.

Tak se ptám, kde jsou videa? vegeeet Pokud tam někdo pojede, neberte si jen drahé měřící přístroje, vemte také docela obyčejnou levnou kameru (asi to zatím nikoho nenapadlo  Kroutím očima) a alespoň deset případů prosím natočte, měl by na to stačit dvouhodinový pobyt  Mrknutí Kdyby nic, tak alespoň natočte ty energetiky co to viděli  Smích
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Elektroinstalace, revize
Jablonec n.N, Liberec
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektroinstalace-jablonec.cz
Jan Votík
Neverifikovaný uživatel @1

Oblíbenost autora: 0

« Odpověď #92 kdy: 31.10.2009, 12:43 »

Můžete mně prosím dát odkaz, kde na Sysifovi probíhá ona diskuze? Díky
Lubomír Jindra
*

Oblíbenost autora: 246

Revizní technik E2/A OSVČ

« Odpověď #93 kdy: 31.10.2009, 12:48 »

P.S.

Vzpomínám se jak mi vyprávěl jeden klučina na učňáku, že měl jako dítě udělanou vidlici - kus šňůry - vypínač, který natvrdo spojoval L-N. Vždy když mu otec zakázal TV a sám koukal na napínavou detektivku (za socáče událost týdne) tak klučina poslouchal pohodlně uložen v posteli a když se mu zdálo že je to napínavé - CVAK! Nikdo na to nepřišel, to musela být záhada  Škleb

Elektroinstalace, revize
Jablonec n.N, Liberec
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektroinstalace-jablonec.cz
Miroslav Macek
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: -19

Email
« Odpověď #94 kdy: 31.10.2009, 14:04 »

Možná příčina může být v soupravě "Mladý chemik", která se někdy dává jako odměna za dobré vysvědčení nebo k svátku.
Potřeme-li ručník roztokem bílého fosforu, po zaschnutí vzplane.
Kamil Novák
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 287

WWW Email
« Odpověď #95 kdy: 31.10.2009, 14:14 »

Můžete mně prosím dát odkaz, kde na Sysifovi probíhá ona diskuze? Díky

Abyste se do tamní diskuse dostal, je nutné se řídit tímto postupem : http://www.sisyfos.cz/sisyfos/dokument/konfer.htm

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 154

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #96 kdy: 31.10.2009, 14:15 »

Jak prosté, milý Watsone  Palec vzhůru

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
tom.tomas

Email
« Odpověď #97 kdy: 31.10.2009, 14:54 »

Možná příčina může být v soupravě "Mladý chemik", která se někdy dává jako odměna za dobré vysvědčení nebo k svátku.
V soupravě mMladý chemik asi těžko bude bílíý fosfor (chemická zbraň hromadného ničení). Leda tak v soupravě "mladý terorista". podivej http://cs.wikipedia.org/wiki/Fosfor
František Šohajda
*

Oblíbenost autora: 47

RT E2-A

« Odpověď #98 kdy: 31.10.2009, 15:15 »

Asi takové  záhady chce, aby to člověk viděl na vlastní oči aby pochopil....zatím nechápu??
Zrovna dnes jsem viděl RZ na elektroměrovou desku pro měření, a jistič tam byl jen na liště bez krytu, a bylo to na chodbě kde si na to může někdo šáhnout....taky jsem nevěřil, až jsem to zkoukl i z revizní zprávou a nestačil jsem se divit , pomalu jsem si vykroutil hlavu že to tak může někdo napsat, samozdřejmě to E ON nezapojil a dal uvést řádnou nápravu?? Škleb Škleb

RT -EZ   -elektroinstalace domovní,specializace na zdravotnické rozvody....revize ve zdravotnictví...
Zdenek Rajmont
*

Oblíbenost autora: 137

Na vedení je nejdůležitější nemít je dlouhé.

« Odpověď #99 kdy: 31.10.2009, 15:26 »

No vida, právě jsem přijel domů a mám v kuchyni vyhořelou zásuvku ( i s rozdvojkou ). Že bych ty ufony naštval ?

Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
www.rajmont.cz
Rozmahel Vladimír
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 192

Email
« Odpověď #100 kdy: 31.10.2009, 15:38 »

To bude tím, že kovářova kobyla chodí bosa.  Smích
Jinak je zvláštní, že je u toho vždy ten kluk... Záhadné věci jsou většinou velmi jednoduché.

Jiří Schwarz
*

Oblíbenost autora: 215

« Odpověď #101 kdy: 31.10.2009, 16:17 »

A co "zvuk", už se někdo pokusil prozkoumat "mechanické" vlnění v pásmu infrazvuku nebo ultrazvuku? Kdysi jsem byl u "předváděčky" zesilovače a reprobedny, kdy se "zvukem" podařilo "rozkmitat" skleněnou tabuli tak, že se rozbila, stejně tak zvukem jiné frekvence se rozbila sklenička. Jen ty střepy vypadaly úplně jinak než ty v reportáži!
Je otázkou jestli by právě akustické vlnění v oblasti ultrazvuku mohlo některý materiál tak "ovlivnit", že by se ohřál až do bodu zapálení.

Dnes se běžně používá technika napájená ze spínaných zdrojů, pracujících na frekvencích mezi 20 - 100kHz. Je otázkou jestli by se "něco" z podobného dost výkonného zdroje mohla nějak projevit pokud se "trefíme" s rozměrem nějakého předmětu do čtvrtiny nebo polovinu vlnové délky inkriminované frekvence. Frekvence 50kHz má vlnovou délku 3km, čtrtina je 750m, do "domečku" se to nevejde, ale co takhle vodovod nebo plynovod dlouhý právě tu "čtvrtvlnu".
Jenže něco takového není asi ten pravý úkol pro Policii, pro ČTU ani pro ČEZ, vůbec už ne pro TV štáby, to by tam museli natahat nějaké speciální přístroje odborníci např. z fyzikálního ústavu ČSAV.

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
občan Strašic

Email
« Odpověď #102 kdy: 31.10.2009, 16:49 »

z diskuse webu obce Strašice:

M. Lang 30.10.09 14:25:38 ID:42426

Dnešího dne se do problému zjištění příčin dosud neobjasněných událostí v domě Mračkových zapojila i Obec Strašice prostřednictvím Muzea Středních Brd. Vykonal jsem u postižené rodiny rekognoskační návštěvu a ověřil si základní fakta, občas mediálně poněkud zkreslená. Z těchto faktů plyne, že důvod "záhady" by mohl mít řešení v oblasti geofyziky, konkrétně geoelektriky a seismiky. Z tohoto důvodu jsem kontaktoval odborníka disponujícího příslušnou moderní přístrojovou technikou. Výsledkem naší předběžné konzultace je, že počátkem příštího týdne by mělo dojít k prvnímu orientačnímu měření, jež postihne široké pásmo vln různých typů. Z jeho výsledků se pak dohodneme na dalším postupu.
Jevy, které fungují v domku Na Hutích nelze rozhodně považovat za cosi nadpřirozeného. Proti tomu hovoří veškeré indicie, jež ukazují pravděpodobně na účinky vlnění akustické a snad i elektromagnetické povahy. Více v tuto chvíli nejsem schopen zodpovědně tvrdit.
Rodině Mračkových přeji co nejrychlejší vyřešení problému. Třebas se najde v blízkých hodinách někdo, kdo se dobere k vyřešení otázky dříve než my (bez výkonné, přesné a rovněž značně drahé aparatury se asi jen těžko dá zjistit něco konkrétního). 
novy1

Email
« Odpověď #103 kdy: 31.10.2009, 17:16 »

Uz mi to pripada ako "neobjasnene pripady z bermudskeho trojuholnika". Snad len casova slucka chyba.
Lukáš Malík
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 1

Montáže a opravy elektro do 1000V, §8

Email
« Odpověď #104 kdy: 31.10.2009, 18:22 »

Osobne se mi to cele jevi jako jeden velky HOAX Kroutím očima Kroutím očima

Domovní a bytové elektroinstalace.
Opravy, údržba, návrhy a rekonstrukce.
Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT.
Zavítejte také na http://forum.ovsem.net
Stran: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 17 Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.075 sekund, 22 dotazů.