|
|
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 30.05.2005, 00:42 » |
|
Osobně také dávám zásuvky pro tyto spotřebiče mimo jejich půdorys, obvykle do sousední skříňky. Zadní stěna linky je obvykle z nějakého sololitu, takže se dá lehce vyříznout. Mezi zdí a zadní stěnou linky obvykle moc prostoru nebývá. Zásuvka je normálně ve zdi, ve výšce 40-60cm, šňůra se dá protáhnout vnitřkem skříně - proříznou se děrovačem takové díry, aby šla šňůra protáhnout i s vidlicí. Spotřebič je potom možné nejen jednoduše odpojit, ale také třeba úplně vyndat, bez toho, že by bylo potřeba rozebírat linku nebo odpojovat (ustřihávat) vidlici.
Jinou věcí je to, že se často v kuchyních mění umístění spotřebičů, většinou na poslední chvíli, když už pevná instalace nejde přizpůsobit. Na a potom - babo raď a řemeslo - braň se...
To Petr: Sporáková kombinace, umístěná za sporákem, tedy normálně nepřístupná, je podle mě totální nesmysl.
|
|
|
|
|
Miroslav Jalec
Neverifikovaný uživatel @2

Oblíbenost autora: 0
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 02.06.2005, 22:14 » |
|
To: Petr Petr,
nuz, nie som odbornik kuch. liniek, ani architekt, ale iba prosty projektant , ale nedavno som bol v predajni nielen kuchynskych liniek, kde boli vsetky linky odsadene od steny kuchyne, a v reze uvedeny priklad moznosti viest siete (SV, TUV...) na povrchu. Rovnako ma na tuto skutocnost pri projektovani upozornuju i architekti. Nuz a praktici - montery, ma zase upozornili na vstavane spotrebice a ich nevyhodu, ze su oprete o zadnu stenu kuchyne. Jedna sa samozrejme o skutocne vstavae spotrebice, ako napr. umyv. riadu, drticka odpadu, varna platna a pod. (nemyslim, ako uvadzate mikrovlnku...). Tiez samozrejme netvrdim, ze kazdy takyto spotrebic je oprety o stenu, ale na tuto moznost varovali aj v samotnej predajni kuchyn.
P.S. (prosim podla coho ste sklonovali moje priezvisko? Jalec - to: Jelče ? 
|
|
|
|
|
|
|
Petr Petr
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: -1
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 03.06.2005, 10:12 » |
|
To pan Jalec Vážený pane Jalče, za to písmenko ve Vašem jménu se omlouvám, opravdu nebylo úmyslné. Mám pocit že ve slovenštině může být pátý pád možná odlišný, ale protože ji dostatečně neovládám, používám českou (možná je správně pane Jaleci). Co se týká linek, asi mám katalogy od firem, které mají opravdu jiné zvyklosti, mám tady katalogy šesti firem, a všechny mají zadní (sololotovou) stěnu opřenou o zeď, a příchytky k připevnění na zeď. Petr
|
|
|
|
|
|
|
|
|