Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  PROFI zóna.
| |-+  VŠE CO POMŮŽE - pomůcky, nářadí, literatura
| | |-+  HW, SW ....
| | | |-+  Jak máte citlivý antivirový SW?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 2 [3] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Jak máte citlivý antivirový SW?  (Přečteno 6472 krát)
Jan Alin
*

Oblíbenost autora: 202

« Odpověď #30 kdy: 01.07.2009, 14:05 »

Na Linuxu opravdu virus asi nechytnete. Pokud máte ovšem správně nastaven firewall a nezahráváte si s účtem root. To na Windows bývá největší problém.

Já sem na tom podobně:
3x Windows XP
1x Slackware
občas zkouším freebsd a taky bez virů  Mrknutí

S Windows Vista občas musím pracovat u kamarádů když potřebují vyřešit nějaký problém, tolik obrázků a dotazů jestli to co dělám chci opravdu udělat opravdu těžko zvládám, to mě domů nesmí. Vím že to jde povypínat ale to bych nedělal nic jiného.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
e.liska

Email
« Odpověď #31 kdy: 01.07.2009, 19:19 »

Pane Liska, docela mne mrzí, že se zapojujete do diskuze o webu www.elektrocerv.cz, když vůbec nevíte, o čem mluvíte. To co jste právě zde napsal, mne docela pobavilo, neboť to není vůbec pravda. Příčina toho, proč se na webu www.elektrocerv.cz vyskytuje trojský kůň je pro nás jasně známá. A to proto, že je web napaden bootem (neboli robotem), který vpisuje nechtěné kódy do zde zmiňovaného souboru "podekovani". Snažíme se, jak můžeme, ale vyřešit tento problém bylo dost obtížné. V součastně době řešíme problém s poskytovatelem webhostingu o odstranění tohoto problému a věříme, že do příštích pár dnů bude problém vyřešen. Děkuji za pozornost.

V dobe, kdy jsem ten web kontroloval, tam byla akorat navic druha hlavicka, a nic skodliveho (zadny iframe do ciny, zadny java script, zadne podezrele obrazky...) Ted to vypada stejne, az na datum zmeny souboru.  Nerozhodný
Napada mne akorat, ze sem pripojeny prez nejakou proxy ktera mi vraci starsi nezavirovanou verzi, nebo mi to rovnou odvirovava. Nebo sem proste nestihl videt zavadnou verzi.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 154

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #32 kdy: 01.07.2009, 21:51 »

Pane e.lisko,  na to bych vůbec nereagoval. Provozovatelé stránky neví o útocích vůbec nic. Z jejich odpovědi je zřejmé, že ani nic nepodnikli. Jsou to LAMY (jejich prohlášení, že boot=robot o tom svědčí), kterým nějaký študák za pár kaček vytvořil stránky a pak se na ně vykašlal. Teď je jim líto zaplatit pár tisícovek za odblešení a uvedení webu do bezpečného stavu. Webhosting s tím nemá nic společného.
Na tomto fóru bych to neřešil. Děkuji.

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Miloslav Dunda
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: -25

« Odpověď #33 kdy: 02.07.2009, 01:20 »

Placený AVG a úplná spokojenost.
Stran: 1 2 [3] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.062 sekund, 23 dotazů.