{{html imgtag}}

${perex}

${title}

${perex}

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!


+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Ověření elektroinstalace, spotřebičů, nářadí
| | |-+  Mohu zhotovit před rozvaděčem dodatečný umělý schod ?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Mohu zhotovit před rozvaděčem dodatečný umělý schod ?  (Přečteno 11846 krát)
Anonym
« kdy: 11.06.2009, 07:05 »

Vytvor otazku z prilozeneho souboru!

Podcast


#112# otázka vytvořena a doplněn přepis zvukového záznamu

Firma umístila elektroměr výše než praví předpisy. Revizní technik má výhrady. Mohu to obejít tak, že před rozvaděčem zhotovím dodatečný schod široký jako rozvaděč a hluboký 80 cm ?

* message_11_06_2009_07_05_30.mp3 (66.94 KB - staženo 219 krát.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*
Offline Offline



Chomutov, projekty, revize.


WWW
« Odpověď #1 kdy: 11.06.2009, 09:05 »

Pokud schod nebude bránit přístupu do rozvaděče, tak si myslím že by to šlo. Je to ale otázka pro onoho RT. Konzultoval bych to s ním.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B
Ladislav Koštejn
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #2 kdy: 11.06.2009, 09:51 »

Podle připojovacích podmínek ČEZu str.6 musí být střed elektroměru
1000-1700 mm od podlahy nebo definitivně upraveného terénu.
Ptám se vás zda máte střed el. měru výše než 1700 mm jestli ne tak není co řešit.
Ještě zeptejte revizního technika podle které normy, nebo předpisu to máte vysoko.
Jinak bych se řídil odpovědí kolegy  Svejkovského

* připojovací podmínky.pdf (415.49 KB - staženo 282 krát.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

L. Koštejn R-EZ-E2/A + §10
Petrdol
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline




« Odpověď #3 kdy: 11.06.2009, 10:20 »

Uživatel pro testování
Pokud se nemýlím, je toto téma první s hlasovým záznamem.
Komu se to dá přehrát, nechť mi přidá bod, komu ne, bod ubere.
Cca za 14 dnů budeme vědět co převažuje.
Výchozí stav karma je 0, přečteno 83x.

P.S. Přidán bod za Aleše
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Fuk Tomáš
*
Offline Offline




« Odpověď #4 kdy: 11.06.2009, 21:20 »

Uživatel pro testování
Pokud se nemýlím, je toto téma první s hlasovým záznamem.
Komu se to dá přehrát, nechť mi přidá bod, komu ne, bod ubere.
Cca za 14 dnů budeme vědět co převažuje.
Výchozí stav karma je 0, přečteno 83x.
Tak nevím, jestli mám bod přidat nebo ubrat.
Při kliknutí na ikonku přehrávače (v prvním příspěvku) se to přehraje několikanásobn ou rychlostí.
Při kliknutí na připojený soubor se to přehraje normálně.

Adobe Flash Player 8,0,24,0
(nenávidím weby, které mě nutí instalovat nové a nové verze kdejakého sh...   Škleb
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*
Offline Offline



Chomutov, projekty, revize.


WWW
« Odpověď #5 kdy: 11.06.2009, 21:27 »

Mně to jde normálně. Adobe Flash Player ver. 10.0.22.87
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B
Ladislav Koštejn
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #6 kdy: 12.06.2009, 06:27 »

Mě to taky hraje normálně obě  možnosti.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

L. Koštejn R-EZ-E2/A + §10
Kamil Novák
OSVČ
*
Offline Offline




WWW
« Odpověď #7 kdy: 12.06.2009, 07:34 »

....(nenávidím weby, které mě nutí instalovat nové a nové verze kdejakého sh...   Škleb

Měl jsem naprosto stejný problém s nekompatibilit ou přehrávačů s různými formáty.
Před drahnou dobou jsem narazil na přehrávač Jet Audio a jsem s ním maximálně spokojen: 
- poradil si doposud se všemi nabídnutými audio i video formáty,
- nepamatuji si, že by vyžadoval instalaci nějakého nového kodeku,
- až na 1 vyjímku bezproblémové on-line poslouchání i-radií (tou vyjímkou je Country radio, které vyžaduje pouze Windows Media Player a ten mi do počítadla nesmí)
- samozřejmostí je možnost on-line nahrávání
- stabilita
- slušná lokalizace

PS : Nejsem prodejce tohoto SW (vzhledem k tomu, že jde o Freeware by to byl špatný nápad), ale po dlouhé době použivání si nevzpomínám na nic, co by mi vadilo.  Palec vzhůru
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
Pavel Tesař
*
Offline Offline



OSVČ-www.elektroprojektant.cz


« Odpověď #8 kdy: 12.06.2009, 14:21 »

To Koštejn.
Zpět k otázce. V  Připojovacích podmínkách ČEZu str.6 musí být střed elektroměru
1500-1700 mm od podlahy nebo definitivně upraveného terénu.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*
Offline Offline



Chomutov, projekty, revize.


WWW
« Odpověď #9 kdy: 12.06.2009, 14:37 »

To Koštejn.
Zpět k otázce. V  Připojovacích podmínkách ČEZu str.6 musí být střed elektroměru
1500-1700 mm od podlahy nebo definitivně upraveného terénu.
A z toho vylývá, že schod je nebo není podlaha nebo nefinitivně upravený terén? Se vší skromností si dovolím trvdit, že být může. Poslední slovo má ale RT, popřípadě jiný pracovník distributora.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B
Pavel Tesař
*
Offline Offline



OSVČ-www.elektroprojektant.cz


« Odpověď #10 kdy: 12.06.2009, 15:05 »

Před elektroměrovým rozvaděčem, rozvodnicí, elektrorozvodn ým jádrem nebo elektroměrovou deskou musí být volný prostor o hloubce alespoň 800 mm s rovnou podlahou. Když toto splním, tak asi může být i schod. Kroutím očima
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Aleš Dobrovolný
zaměstnanec - projektant, ve volném čase ... a mám vůbec volný čas?
*
Offline Offline




WWW
« Odpověď #11 kdy: 12.06.2009, 17:40 »

Audio u mě (Opera, Vista 64B) funguje, nějak mě nejde zvýšit karma uživatele Petrdol, ostatně žádného uživatele. Na jedné straně mě to udivuje, na druhé je mi to jedno.

Přimlouvám se za to, aby, pokud už bude použita forma audio souboru, byl, stejně jako v tomto případě vložený i stručný přepis otázky. Ne vždy je vhodné (a nebo možné) audio soubor přehrávat. Doma je mi  to docela jedno i když kvůli tomu musím vypnout internetové rádio, v práci už nemohu pustit něco nahlas vůbec a třeba na PDA je to téměř nemožné z technických důvodů - flash a pod..
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Na twitter.com jako alesd, na G+ https://plus.google.com/113064284193761258953/posts -  můžete mě sledovat... . Elektronická  vizitka - hcard.ivancice .net
Rozmahel Vladimír
OSVČ
*
Offline Offline




« Odpověď #12 kdy: 12.06.2009, 18:19 »

Umístění elektroměru příliš vysoko je problém z hlediska údržby,výměny elektroměru, nebo odečtu, atd..., tady je třeba být rozumný. E.ON je v tomto případě tolerantní na spodní hranici umístění RE, a to je min.60cm nad hotový terén, stejně jako je požadavek na poj.skříně. Montér nebo odečítač se prostě ohne, nebo si klekne. Umístění směrem nahoru příliš možností pak nedává.
Mp3 hraje OK.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Fuk Tomáš
*
Offline Offline




« Odpověď #13 kdy: 12.06.2009, 18:20 »

Uživatel pro testování
Pokud se nemýlím, je toto téma první s hlasovým záznamem.
Komu se to dá přehrát, nechť mi přidá bod, komu ne, bod ubere.

Přidávám další zkušenost: koukám, že vpravo od ikonky Flash playeru je ještě zelený podcast s linkem na mp3 soubor. Ten by neměl dělat problémy ani na handheldech všeho druhu - na mém iPhonu OK, na PC samozřejmě taky.
Přesto, preferuji rovněž psanou verzi.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Jan Alin
*
Offline Offline



« Odpověď #14 kdy: 12.06.2009, 18:32 »

Schod, pokud je dostatečně vysoký, je podle mě přístupovou rovinou a tak tam být může. Musí ovšem být takových rozměrů aby se na něm dala provádět činnost ke které je určen, deseticentimet rový schůdek to nezaručí  Smích. V některých případech je to dokonce praktické protože schod ten sloupek s rozvaděčem vlastně i trochu chrání.

Audio u mě funguje ale pustím si ho jen na zkoušku, přece jen psaný text je psaný text. Když poslouchat tak hudbu dle vlastního výběru.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Antonín Blaha
« Odpověď #15 kdy: 13.06.2009, 09:38 »

Podle připojovacích podmínek ČEZu str.6 musí být střed elektroměru
1000-1700 mm od podlahy nebo definitivně upraveného terénu.
Ptám se vás zda máte střed el. měru výše než 1700 mm jestli ne tak není co řešit.
Ještě zeptejte revizního technika podle které normy, nebo předpisu to máte vysoko.
Jinak bych se řídil odpovědí kolegy  Svejkovského
Vytvor otazku z prilozeneho souboru!

Podcast


Pane Ladislave,kdyby to bylo 1700 mm,tak by opravdu nebylo co řešit,ale střed EL.je 2000mm.A norma?Stávající díra.Kdybych byl doma při výměně,tak se to nestalo.Nové kabely(13},byly nataženy skoro až na zem.Ted´po instalaci noveho rozvaděče už ho o 300mm dolů neposunu ani kdybych se...Tonda  P.S.Proto mě napadl ten schod.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
*
Offline Offline



« Odpověď #16 kdy: 13.06.2009, 10:27 »

Tak to nebude asi jenom jeden schod, ale dva, protože na schod se počítá cca 16-18cm. Nebylo by opravdu lepší donutit firmu, aby uvedla elektroinstala ci do souladu s normou? Samozřejmě na její náklady. Takhle si přiděláváte akorát starosti a vícenáklady pro blbost jiného.
Nebo se vloudila chybička v projektu?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU
Jaroslav Kořínek
RT - E1 / A+B
*
Offline Offline




« Odpověď #17 kdy: 13.06.2009, 11:51 »

Myslím, že tak jak popisujete stav věci, jde o hrubý nedostatek dodavatelské firmy. Mělo by být samozřejmostí  firmy tuto záležitost odstranit na své náklady.  Nebo vy chcet mít zmetek ve svém domě? Pokud byl projekt, smlouva , nic dále nebrání i případné žalobě na nedostatek.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

 Je možné umístit rozvaděč do šatny?
 Jaké používáte bytové rozvodnice?
 Jak přístupné/nepřístupné může být umístění bytového rozvaděče?
 Musí být HDS zaplombovaná a kdo je za to zodpovědný?
 Jak správně umístit bytový rozvaděč?
 Jak srovnat zateplení domku s rozvaděčem?
 Lze osadit prázdný podružný rozvaděč nebo jej musím koupit již sestavený?
 Jak vysoko umístit podružný rozvaděč který bude na chodbě?
 Moze byt polystyren okolo domoveho rozvadzaca?
 Může být náhrada domovní rozvodnice "dírou ve zdi"?
 Jakou si vybrat zásuvkovou rozvodnici 230V/400V do domácí dílny?
 Je možné použít dvě skříně s jističi v jedné domácnosti?
 Opravdu potřebuji tovární rozvaděč?
 Musí být pojistková skříň ještě mezi rozvaděčem před domem a nachodbě?
 Jaky zvolit venkovni rozvadec pro dva elektromery?
 Mohou být jističe umístěny v koupelně?
 Mohu na elektroměrovou desku umístit ještě zásuvku 400V/32A?
 Který předpis hovoří o volném prostoru před rozvaděčem?
 Mohu instalovat jističovou skříň nad radiátor?
 Jak daleko může být domácí hlavní rozvaděč instalován od vodoměru?
 V jaké výšce musí být rozvaděče, když jsou v záplavové oblasti?
  Je možné umístit domovní rozváděč na hranici schodů?
 Musí být rozvodná skřín na chodbě BD zajištěna proti otevření?
 Je volně pohozený rozvaděč v pořádku?
 Je možné přesunutí rozvaděče z chodby do garáže?
 S kterou normou je umístění bytového rozvaděče hned pod stropem v souladu?
 Môžem medzi elektromer a domový rozvádzač vložiť rozvádzač pre záhradu?
 Musí být jistič pro zásuvkový okruh zásuvek v kanceláři volně dostupný ?
 Může být v úklidové místnosti umístěn rozvaděč?
 Je možné mít mezi skříní s měřením a domem ještě rozvaděč pro budoucí napojení?
 Je možné umístit bytový rozvaděč nad prostor ohybu schodů?
 Je možné instalovat rozvodnici v šatní skříni?
 Lze umístit jističe o metr níž, když se nebude měnit hlavní přívod od elměru?
 Kam umístit malý rozvaděč v jímce čističky odpadních vod?
 Mohou být rozvaděče domovní režie v bytových domech uzamčené?
 Musí být bytový rozvaděč paneláku nutně v bytě?
 Jaká je minimální výška pro umístění rozvaděče ?
 Musí mít kůlna vlastní rozvodnici?
 Mohou být jističe od bytu na veřejné chodbě bytového domu?
 Mám si troufnout instalovat rozvaděč pod omítku do venkovního prostředí?
 Mohu v podkroví zrusit krabici s 3F přívodem a udělat z toho podružný rozvaděč?
 Může být přívodní krabice s nožovkama v zateplovací izolaci?
 Proč je nutné kvůli dvousazbě měnit pozici rozvodnice?
 Mohu přemístit HDO přijímač z elektroměrové skříně do mé jističové skříně?
 Prečo je nevhodné umiestniť bytový rozvádzač nad vstupné dvere?
 Mohu umístit rozvaděč do koupelnové příčky?
 Je možné umístit rozvodnici na komín Schiedel?

Aktuální slova KUTIL (1)



Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.248 sekund, 22 dotazů.