|
|
Milan Karvánek
Český elektrikář

Oblíbenost autora: 133

Praha a celá republika
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 09.02.2009, 21:58 » |
|
Je to prosté, zapojíte zcela podle schématu jen vynecháte to svítidlo a místo vypínače zapojíte tlačíto s funkci 0/1. Mám to přesně takto zapojené doma 8 roků, funguje bezvadně, pominu-li, že za tu dobu mám již 3. kus, prostě tyhle výrobky se nějak rychle kazí.
|
revizní technik E2/A, projektování, montáže, rozvaděče, EZS, automatizace domovní instalace, provozovny, MaR, tepelná čerpadla, zdvihadla, výtahy, zakázková řešení atypických úloh z drobné automatizace a zdvihací techniky Člen profesního sdružení ČES- Český elektro svaz. http://eces.webnode.c
|
|
|
|
|
| |
Jiří Schwarz

Oblíbenost autora: 214

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 10.02.2009, 07:09 » |
|
Jestli se to rozběhne při připojení multimetru místo žárovky, asi to potřebuje mít v klidu to svorku spojenou na potenciál N. U doutnavky je otázkou jak by se to chovalo, když ta "nevede" pokud nesvítí a když svítí, je na ní minimálně 70V. Ale pokud stačí minimální proud, který teče multimetrem při měření, nebál bych se dát tam místo žárovky odpor, impedance obyčejného multimetru na AC rozsahu je 1 MegaOhm, lepšího 10MegaOhm, zkusil bych odpor asi 0,47 - 1 MOhm, po dobu sepnutí spínače na něm bude ztráta do 0,1W, to bych neřešil, ale odpor by bylo vhodné použít ne nějaký nejmenší, ale provedení na 0,25 nebo 0,5W kvůli dlouhodobé spolehlivosti.
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
|
|
|
zdenek2752
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 10.02.2009, 09:41 » |
|
Tu diodu ani náhodou!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan Karvánek
Český elektrikář

Oblíbenost autora: 133

Praha a celá republika
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 11.02.2009, 11:52 » |
|
Jste mě zviklal, takže jsem to na wc cvičně rozebral a mám použit CS3-1, bez jakéhokoli odporu, tak jak jsem psal dříve.
|
revizní technik E2/A, projektování, montáže, rozvaděče, EZS, automatizace domovní instalace, provozovny, MaR, tepelná čerpadla, zdvihadla, výtahy, zakázková řešení atypických úloh z drobné automatizace a zdvihací techniky Člen profesního sdružení ČES- Český elektro svaz. http://eces.webnode.c
|
|
|
Josef Kočička
Neverifikovaný uživatel @2

Oblíbenost autora: 0
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 12.02.2009, 12:26 » |
|
to all - ani při zapojení odporu nefunguje, což mne naštvalo natolik, že jsem milý časový spínač seznámil s kladivem. to Pavel Žák - určitě by to jednodušší bylo. Původně jsem ho chtěl koupit, ale můj ventilátor má 13W a u CS3-4 má být odporová zátěž větší než 15W. to Milan Karvánek - to vám závidím  )
|
|
|
|
|