Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Studijní teorie
| |-+  Oblast řešení teoretických úvah
| | |-+  Mám pro rozvod TV.R.SAT natáhnout spíš tři koaxy samostatně?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Mám pro rozvod TV.R.SAT natáhnout spíš tři koaxy samostatně?  (Přečteno 1664 krát)
pslava
Neverifikovaný uživatel @2
*

Oblíbenost autora: 0

Email
« kdy: 28.01.2009, 20:34 »

Provádím rekonstrukci anténího rozvodu v malém domku a nevím,
jestli dát přednost jednomu koaxu v husím krku a
koncovou zásuvku s integrovanou rozbočkou TV.R.SAT,

nebo
do husího krku natáhnout tři koaxy samostatně.
nejedná se o velkou vzdálenost, jen chci předejít rušení ....
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
XL

Email
« Odpověď #1 kdy: 28.01.2009, 20:40 »

Záleží na tom, zda chcete použít více satelitních přijímačů či  jen jeden. Pokud jich chcete mít více, pak pravděpodobně použijete nějaký multipřepínač a pak musíte tahat více koaxů. Koax ke každé zásuvce zvlášť je univerzálnější řešení i pro případné budoucí změny.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
pslava
Neverifikovaný uživatel @2
*

Oblíbenost autora: 0

Email
« Odpověď #2 kdy: 28.01.2009, 20:50 »

jde mi spíše o to rozbočení v té účastnické zásuvce
mám zásuvku,kde je přívod jedním kabelem a z ní jsou tři výstupy sat.tv.r.,takže v ní je nějaký rozbočovací člen ,,,,,jde mi o to zda ho nemam odstranit a ke každému výstupu sat.tv.a r vést samostatný koax......nemusel bych tak na půdě slučovat všechny signály do jednoho koaxu a zásuvkou zase rozbočovat ....slučovače a rozbočovače mají přece útlum
?
XL

Email
« Odpověď #3 kdy: 28.01.2009, 21:03 »

Aha, nečetl jsem asi pozorně. Pokud máte každý zdroj signálu samostatný (anténa pro R, další pro TV a LNB) je "elektricky" výhodnější natáhnout tři koaxy - ušetříte si útlum signálu na slučovačích, kmitočtové výhybce v zásuvce a později případné problémy s oxidací většího množství spojů. Pokud je průměr trubky daný, může na delší trase vyjít lépe jeden tlustý koax a ty slučovače, než 3 tenké koaxy. To vše je ale teorie, často jsou problémy i s příliš silnými signály a na nějaký ten dB se nemusí hledět, navíc při použití jednoho koaxu vám stačí jedna "bleskojistka" a ta bude ve Vašem případě asi nejpodstatnější cenovou položkou. Prostě babo raď.......
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.051 sekund, 24 dotazů.