Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  PROFI zóna.
| |-+  VŠE CO POMŮŽE - pomůcky, nářadí, literatura
| | |-+  HW, SW ....
| | | |-+  Nemáte někdo Elmer - revize nainstalovanýho na Ubuntu?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Nemáte někdo Elmer - revize nainstalovanýho na Ubuntu?  (Přečteno 5429 krát)
vlkodlak007

Email
« kdy: 27.01.2009, 12:52 »

Nemáte někdo Elmer - revize (z r. cca 2004)
nainstalovanýho na Ubuntu 8.10 apod.?
Na netu je návod s nějakou podpůrnou aplikací WINE, ale nevím si s tím rady.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Ladislav Kohout
Neverifikovaný uživatel @2
*

Oblíbenost autora: 1

« Odpověď #1 kdy: 27.01.2009, 13:14 »

Wine je emulátor Windowsových aplikací pro Linux. Používám ArchLinux a wine je velice schopný.

Osobně Elmer neznám ale pokud vyžaduje pouze framework 1.1 stačí do ubuntu pomocí balíčkovače nainstalovat wine. Ten vytvoří virtualní disk C: do kterého lze pak nainstalovat elmera.

Více o instalaci a použití wine pod ubuntu najdete zde http://wiki.ubuntu.cz/Wine
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 154

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #2 kdy: 27.01.2009, 13:17 »

Wine je rozhraní pro spouštění windows aplikací na jiných operačních systémech (Linux, ve vašem případě Debian).

Musíte je mít nainstalováno. Na Ubuntu to můžete udělat takto:

V grafickém prostředí KDE/GNOME hledejte hlavní menu, Aplikace, Přidat/odstranit. Systém vás pravděpodobně požádá o heslo uživatele "root" nebo "su - superuser"

Pokud nechcete instalovat z grafického prostředí, přihlašte se k počítači jako uživatel "root".

Do příkazového řádku napište toto:
Citace
apt-get install wine

Pokud nejste přihlášen jako root, přidejte před at-get ještě sudo:
Citace
sudo apt-get install wine

Poznámka: Máte-li správně nastavené repositáře, program vás požádá buď o vložení instalačního CD nebo si sám instalaci stáhne z internetu. Pokud repositáře nastaveny nemáte, dostanete hlášku o tom, že wine nebylo nalezeno. Pak si jej musíte stáhnout a instalovat ručně. Pro Ubuntu stahujte balíčkek s příponou .deb (Debian).

Poznámka2: pokud selže příkaz apt-get, vyzkoušejte příkaz aptitude se stejnými parametry.

Pokud máte wine instalováno, zkuste nainstalovat program Elmer následujícím způsobem:

V rozhraní KDE by mělo stačit na instalační soubor poklepat.

V konzoli zkuste něco jako:
Citace
wine ./Setup.exe

Upozorňuji, že vám nikdo nezaručí funkčnost takového programu. Může používat například .NET platformu, nebo nestandartní přístup k datům, pak skončíte chybou.

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Michal Kolesa
Chráněnec Clusteru
*

Oblíbenost autora: -81

Michal Kolesa

149413489 michal_kolesa@msn.com
WWW Email
« Odpověď #3 kdy: 27.01.2009, 13:21 »

Wine je rozhraní pro spouštění windows aplikací na jiných operačních systémech (Linux, ve vašem případě Debian).
Vy používáte Linux ?
Já jsem zatím nenašel aplikaci, která by mě na přechod donutila

Ladislav Kohout
*

« Odpověď #4 kdy: 27.01.2009, 13:23 »

Vy používáte Linux ?

Ja ano. Jmenuje se Windows :oD
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Email
« Odpověď #5 kdy: 27.01.2009, 13:28 »

Vy používáte Linux ?

Mandriva 2009 + Interbase + Apache + Samba

Zkuste to rozchodit pod Windows Úsměv))

Pokud máte PC jenom na hraní, tak to asi přecházet nebudete.

Martin Edr
Neverifikovaný uživatel @4

Oblíbenost autora: 0

« Odpověď #6 kdy: 27.01.2009, 13:34 »

Dobrý den,

když už se tu rozběhla diskuze ohledně používání systému Linux. Máte někdo nainstalovalý AutoCad pod některou z Linux distribucí a jak jste s tímto řešením spokojeni?
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Email
« Odpověď #7 kdy: 27.01.2009, 13:44 »

Pod wine to běží takto:
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=86

verze 2004 dostala na Ubuntu dokonce zlatou. Jediné co působí problémy je správa hladin.

Já to nepoužívám, protože to může působit potíže a navíc nemám zbytečnou licenci ...

koudel

Email
« Odpověď #8 kdy: 27.01.2009, 15:10 »

Ja ano. Jmenuje se Windows :oD
Máte bod. Já používám Fedora 7.
Ladislav Kohout
*

« Odpověď #9 kdy: 27.01.2009, 15:36 »

Máte bod. Já používám Fedora 7.
Já měl PC-BSD ale jelikož se mi ten notebook odporoučel oprášil jsem starou P3 700Mhz 256MB RAM a na ní rozjel Arch s xFce4 a nestěžuju si Šok)
vlkodlak007

Email
« Odpověď #10 kdy: 27.01.2009, 19:24 »

Děkuji za odpovědi,Linuxy  zkouším teprve 3 dny,tak sem to neznal...
Tomáš Smisitel

Email
« Odpověď #11 kdy: 27.01.2009, 19:27 »

Zkuste to rozchodit pod Windows ))

Zkuste to rozchodit pod Windows Úsměv))

Nechci vám kazit iluze, ale všechny tyhle aplikace jsou psané i pro windows, takže je tam také rozjedete.
Jan Alin
*

Oblíbenost autora: 202

« Odpověď #12 kdy: 27.01.2009, 20:16 »

Tak si taky přidám, já používám odjakživa Slackware tuším od osmičky.
Jinak pokud je třeba používat i aplikace pro Windows tak je lepší je provozovat na Windows, problém je opravdu při dnešních cenách pouze morální a nic nenaštve víc než ztráta rozpracovaných dat.
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Email
« Odpověď #13 kdy: 27.01.2009, 20:45 »

Nechci vám kazit iluze, ale všechny tyhle aplikace jsou psané i pro windows, takže je tam také rozjedete.
No to ano. Jenže:

Interbase ve Windows jede v režimu superserver (vlákna).  To znamaná, že pád jednoho znamená pád serveru.

Poprat se s uživatelskými právy na serveru Windows nejenom že stojí peníze (Windows Server 2008), ale i část mojeho života.

Nainstalovat tuto konfiguraci na Mandrivě zvládne slepice (stačí nasypat zrní okolo Enteru). Na Windows na to potřebujete školení, abyste dosáhl stejného stupně zabezpečení.

Atd ....

BTW: Smaba pod Windows? Neznám.

Jan Alin
*

Oblíbenost autora: 202

« Odpověď #14 kdy: 27.01.2009, 20:51 »

BTW: Smaba pod Windows? Neznám.

No při troše dobré vůle  Mrknutí, ten protokol je tuším Microsoftí.

Samba je implementace protokolu SMB používaný ke sdílení souborů ve Windows.
Stran: [1] 2 Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.076 sekund, 22 dotazů.