Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Studijní teorie
| |-+  Oblast definic pojmů
| | |-+  Nájde sa niekto, kto by mi vysvetlil základnú teóriu kapacitných deličoch?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Nájde sa niekto, kto by mi vysvetlil základnú teóriu kapacitných deličoch?  (Přečteno 1331 krát)
kuric ján
Neverifikovaný uživatel @2
*

Oblíbenost autora: 0

« kdy: 15.01.2009, 20:01 »

Som externý študent,
a mám dosť velkú dieru v teorii okolo kapacitných deličoch a ich použitia.

Nájde sa niekto, kto by mi vysvetlil základnú teóriu?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
dolac
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: 41

« Odpověď #1 kdy: 15.01.2009, 20:37 »

Odporové deliče ovládate? Ohmov zákon a Kirchhoffové zákony by ste ako študent mal ovládať tiež. U kapacitných deličov je to podobne ako u odporových, iba je treba počítať v obore komplexných čísiel a nie iba v obore reálnych čísel ako u odporových deličov. Čo sa týka ich použitia, najčastejšie sa využívajú pri meraní vysokých napätí, ale aj napr. pre napájanie niektorých obvodov bez použitia transformátora.

Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.039 sekund, 23 dotazů.