Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  HYBRIDNÍ zóna
| |-+  Oblast řešení teoretických úvah
| | |-+  Kdy je nutno aplikovat 5ti násobek I vybavovacího proudu proudového chrániče?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Kdy je nutno aplikovat 5ti násobek I vybavovacího proudu proudového chrániče?  (Přečteno 8267 krát)
Kamil Novák
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 287

WWW Email
« Odpověď #15 kdy: 09.01.2009, 00:15 »

Rád si s vámi vysvětlím nejasnosti ohledně měření v klidném rozhovoru a ne v takto bojovém duchu. Nerozhodný

Jde o nedorozumnění.
1) já se vůbec nerozčiluji a jestli to tak vyznělo, tak je to tímto druhem komunikace
2) netvrdím, že nemáte pravdu
3) nedorozumnění spočívá v tom, že v dotazu je uvedeno : Kdy je nutno  aplikovat 5ti násobek.... .
Vy jste si za slovo aplikovat dosadil při ověřování (výpočtu a pod.),
kdežto já jsem jen doplnil, že slovo aplikovat může v této souvislosti také znamenat při měření (na některých druzích RCD).

A asi se shodneme, že obojí je správně.  Mrknutí
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
Štefan Beláň
Karlovy Vary
*

Oblíbenost autora: 304

Chránič je chránič!

« Odpověď #16 kdy: 09.01.2009, 07:22 »

TO: Novák

Uf, to jsem si oddechl. Úsměv

Ano souhlasím, že obojí je správně.
Na závěr ještě drobná poznámka k výtce .... Vy jste si za slovo aplikovat dosadil při ověřování (výpočtu a pod.),

Já jsem si nic nedosadil, pouze jsem odpovídal na otázku, která byla upřesněná tazatelem hned v úvodním dotazu....Nevíte kdy je nutno počítat s  ČSN 332000-4-41 ed.2 čl.411.4.4 Poznámka N  tzn. kdy je nutno  aplikovat 5ti násobek I vybavovacího proudu proudového chrániče ?

.... tak zas někdy přítě.... poklona  Úsměv
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Chránič chrání - jistič jistí.
Jaroslav Ratiborský
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: -320

« Odpověď #17 kdy: 09.01.2009, 14:32 »

Všimli jste si textu co napsal IVo Faltus ?

Pokud proudový chránič má plnit funkci ochrany samočinného odpojení od zdroje v případě poruchy, dosazuje se do nerovnosti uvedené v článku 411.4.4 za proud Ia reziduální proud chrániče. Bohužel do normy ČSN EN 33 2000-4-41 ed.2 se vloudila chybička a u popisu proudu Ia je chybně uvedeno: „Jestli je použit proudový chránič, je tímto proudem jeho jmenovitý vybavovací reziduální proud…..“. Slovo jmenovitý  tam nemá být, viz také přiložený soubor „HD 60364-4-41“ (harmonizovaný dokument z kterého norma ČSN EN 33 2000-4-41 ed.2 vychází).
a textu který je uveden v anglickém originále a je obsahem přílohy zaslané Ivo Faltusem.
Já jsem chtěl pouze upozornit na rozpor mezi textem v čl.411.4.4 a Poznámkou k tomuto článku.

Jaroslav Ratiborský
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: -320

« Odpověď #18 kdy: 12.05.2010, 07:21 »

Pro informaci uvádím,že byla vydána změna Z1 z dubna 2010,kde je  mimo mnoha změn a hlavně chyb odstraněno slovo jmenovitý v čl.411.4.4.

Samozřejmě změna je placená a o chybě ze strany bývalého ČNI není ani zmínka.
Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.046 sekund, 23 dotazů.