Sýkora
Neverifikovaný uživatel @1
Oblíbenost autora: 0
|
 |
« kdy: 21.11.2008, 09:41 » |
|
Udělal jsem si na záchodě dřevěný podhled do kterého umístil bodové světlo. Světlo se ovšem dost zahřívá a tak mám strach, aby to "neblaflo".
Můžete mi někdo poradit jak tuto věc zabezpečit?
Případně vysvětlíte mi, která bodovka by bylo pro tento účel nejvhodnější- tuším, že existuje nějaké jejich rozdělení.
|
|
|
|
|
koudel
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 21.11.2008, 12:11 » |
|
Pokud místo halogenové žárovky použijete LED do stejné patice. Snížíte podstaně příkon a tím i ztrátovou energii které se mění v teplo. Účinnost i životnost halogenových žárovek je mizerná. LED jsou sice dražší, ale mají mnohonásobně vyšší účinnost a tím při stejném, nebo podobném světelném toku několikanásobně nižší spotřebu. Je však třeba si vybrat LED s vhodným barevným podáním. Do kuchyně bych LED asi nedal, ale na toaletu......
|
|
|
|
|
Jindra2
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 21.11.2008, 13:02 » |
|
Natřete okolí světla vodním sklem, dřevo se stane nehořlavé. Jindra
|
|
|
|
|
| |
|
|
Fuk Tomáš

Oblíbenost autora: 344

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 21.11.2008, 13:45 » |
|
Natřete okolí světla vodním sklem, dřevo se stane nehořlavé. Jindra
To byste ho musel hoooodně naimpregnovat.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Jindra2
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 21.11.2008, 14:46 » |
|
To byste ho musel hoooodně naimpregnovat.
Stačí dvakrát natřít, máme tak napuštěné dřevěné obložení krbu již asi 30 let a v pohodě 
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

Oblíbenost autora: 344

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 21.11.2008, 15:04 » |
|
Stačí dvakrát natřít, máme tak napuštěné dřevěné obložení krbu již asi 30 let a v pohodě  Znáte ty zprávy z Černé kroniky? Padesát let byl ten trám zazděný v komíně, nic se nikdy nestalo, a teď že jsme prý vyhořeli od toho...
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|